Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pod gry World of Warcraft

Taptak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co sądzicie o tym komputerze czy uciągnie mi on wowa na ultra??? z +64 fps?? Mam zamiar kupić

Intel(LGA 1155):

CPU:Intel Core i5-3350p-656zł,

RAM: Crucial DDR3 8GB 1600MHz CL11 -213zł,

MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V -201zł,

GPU: Gigabyte GeForce GTX760 2GB DDR5/256bit -993zł,

HDD:Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003)-242zł,

PSU: SilentiumPC Deus M1 550W -228zł,

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST -79zł,

CASE:SilentiumPC Brutus M23 -149zł

Razem:2774zł

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Przecież WoW ma na prawdę niskie wymagania. To Ci nawet Bf'a 3 na high/ultra uciągnie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Przecież WoW ma na prawdę niskie wymagania. To Ci nawet Bf'a 3 na high/ultra uciągnie.

Ultra :D

Do WoWa jest za mocny xD Starczy też na wszystkie inne gry w wysokich/ultra

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@ref

Ultra :D

Do WoWa jest za mocny xD Starczy też na wszystkie inne gry w wysokich/ultra

A podczas nagrywania frapsem nadal będe miał pond 64fps ??

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

@ref

A podczas nagrywania frapsem nadal będe miał pond 64fps ??

Wowa nagrywać? Na pewno starczy, tylko nie frapsem, a Action! .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jeżeli chodzi o płytę główną, lepiej wziąć do takiego zestawu coś "pełnowymiarowego" np. http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/gigabyte-ga-b75-d3v-intel-b75-lga1155-pcievgadzwglansata3usb3ddr3,31422.html

To jest ten sam model tylko oznaczony jako d3v, na którym dodatkowo można podkręcić trochę procesor, dodatkowo ma więcej gniazd pamięci i 2 złącza PCI ;)

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Opublikowano

Ktoś ostatnio napisał mi na innym forum o tym komputerze

CPU:Intel Core i5-3350p-656zł,

RAM: Crucial DDR3 8GB 1600MHz CL11 -213zł,

MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V -201zł,

GPU: Gigabyte GeForce GTX760 2GB DDR5/256bit -993zł,

HDD:Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003)-242zł,

PSU: SilentiumPC Deus M1 550W -228zł,

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST -79zł,

CASE:SilentiumPC Brutus M23 -149zł

Razem:2774zł

tx 550 i 70 fpsów?! Mój gtx 660 na ultra bez aa ledwo do 60ciu dobija w 1080p(które w tych czasach jest standardem), a ty mówisz że na tym zabytku wyciągasz tyle fps na 25 man...?

Generalnie niedawno załatwiałem kompa w podobnej cenie dla brata znajomego. Więc można powiedzieć że jestem jeszcze w temacie. Co prawda przy tamtej konfiguracji pomagał gtxxor z benchmarka(a raczej z uczelni ), ale myślę że ta świeża wiedza może się jeszcze komuś przydać...

I generalnie i5 3350p to szrot w tym przedziale cenowym. I mówię to jako szczęśliwy posiadacz i5-3470s...

Poszukaj czegoś na AMD FX-8320 i np. Radku HD 7850, w tym przedziale cenowym spokojnie się zmieścisz. Procek robi ponad 6500 pkt. w 3d mark11(w physx kasuje kilka razy droższe i7mki), a grafika 6000 pkt.(jest to wynik zbliżony do gtx 660). I oczywiście to wszystko na stockowych zegarach, a ten FX-8320 na miętko dobije do 5.5GHz na powietrzu. Aha, bardzo ważna sprawa. Polecam od razu zainwestować w jakiś przyzwoity cooler na ten procesor, ponieważo hałas generowany przez ten boxowy wywierci ci dziurę w głowię. Zresztą z coolerami dołączanymi do procesorów intela jest dokładnie to samo...

Jeśli chodzi o obudowę to przy takim budżetowym PC polecam Zalmana Z7, oczywiście jest to rebrand jakiegoś chińczyka ze zmienionym frontem i dołączonym termometrem, ale nie czarujmy się do 350zł nic lepszego nie znajdziesz. No chyba że chcesz coś naprawdę cichego(i ogólnie lepszej jakości) to dobrym wyborem będzie fractal define r4. Jednak to jest już wydatek rzędu 400-450zł.

Pamięci polecam niskonapięciowe np. serii Corsair Vengace. Sam aktualnie z takich korzystam i mogę je z czystym sumieniem polecić.

Jeszcze tylko mobo i zasilacz musisz do tego znaleźć i będzie rakieta...

Czy to prawda?

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Czy to prawda?

Nie

Przecież napisał, że nic nie wie... Gdzie on kurwa chciał FX'a wcisnąć na 5,5 i żeby był lepszy od i5 xDD

Opublikowano

Nie

Przecież napisał, że nic nie wie... Gdzie on kurwa chciał FX'a wcisnąć na 5,5 i żeby był lepszy od i5 xDD

Yhm zaniepokoił mnie bo tak to wszysto do wymiany -.- a nie chce wydać aż 3 tysiecy zlotych na byle co ale dzięki :P bo głównie chce na tym kompie nagrywać gierki na ultra no może być na high tylko musi być plynnie

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...