Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A według mnie wcale nie jest tak źle!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego zakładam tą dyskusję? Gdyż chciałbym wbrew wszystkim udowodnić i powiedzieć, że wcale nie jest tak źle ze światem.

będę zgłaszał: tl;dr, za długie nie czytam albo posty po których widać że autor przeczytał nagłówek ale olał treść

No dobra. Wszyscy ostatnio jęczą, że świat się zatacza. Pedałki, ludzie z rurkami, idioci, dziewczyny z dziubkami, aski, setki narzekań na forach "i don`t want to live on this planet anymore" itp...

A ja myślę że.... wcale nie.

Dlaczego?

1. Dziewczyny z dziubkami, "piękna kc <3333333" itp.

Wszyscy mówią "omg wkurza mnie to" "jakie głupie" itp.

A nikt nie bierze pod uwagę... że dziewczyny były takie zawsze, a dokładniej ich 80% i takie idiotyzmy, tańczenie, robienie debilnych zdjęć to po prostu jedna z cech dojrzewania umysłowego. Cofnijmy się 20,30 lat wstecz, do PRLu. Że niby dziewczyny w wieku 14 lat (cały czas mówię o 80% a nie o wszystkich) były wtedy mądrzejsze?

photo.jpg

Człowieku, one były dokładnie takie same jak dzisiaj! Tylko nie miały facebooka. Myślisz że nie obgadywały innych koleżanek? Nie jarały się ubraniami? Nie chichrały się bez powodu? Nie zachowywały się jak idiotki, nie podrywały żałośnie chłopaków? Gdyby dziewczynom (80%) z lat 80. dać aparat i facebooka dziubki zaczęłyby sobie robić od razu. Ave!

No a te 20% to odpowiednik bardziej ogarniętych z dzisiejszych czasów :)

2. Rureczki, geje, pedałki

Tu nie zaprzeczam- jest się czym martwić. To się szerzy. Ale z drugiej strony... czy aż tak że świat od razu robi się powalony?

Mam dla ciebie proste zadanie. Jak będziesz na mieście czy coś usiądź na ławce i sobie policz wszystkich swagów, pedałków, rureczkowców i transwestytów jakich ujrzysz. Ha! Jeśli chodzi o swagi dobijesz maksymalnie do 10, pedałków i rureczkowców może z kilku a transwestyty czy rasowego geja z drugim gejem ŻADNEGO!!!

To dotyczy serio garstki idiotów, którzy po prostu są głośni i wybijają się na facebooku. Ja osobiście znam jednego swaga- jednego- a pary homosiów nie widziałem na oczy nigdy. Jakieś wątpliwości? Cytujcie, z checią poobrzucam się argumentami!

3. Muzyka...

Wszyscy jęczą "omg kiedyś była lepsza muzyka ludzie słuchali rocka wychowali się na nim itp.". Narzekają także na directionerki belieberki i tym podobne i że kiedyś to słuchało się beatlesów. A ja mam pytanie: czy dziewczyny 14 letnie (80%! 80%) z lat .70- patrz wyżej- myślicie że widziały w tym jakiś przekaz? Jarały się tak jak dzisiejsze directionerki- ich wyglądem i muzyką w której i tak nic nie widziały... To samo z resztą. A psychodirectionerki to serio malutka grupka idiotek, która jest po prostu głośna. EVER!

4. Lansiarze a nie, teraz mówi się SWAGI z bogatymi rodzicami

Ta grupa istniała od zawsze. OD ZAWSZE! A to syn karczmarza który jeździł na koniu i rwał panienki, a to syn przywódcy lub urzędnika komunistycznego który pozwalał sobie na wszystko dzięki jego ojcu i pozycji... tacy ludzie byli od zawsze. W ilu starych książkach można ujrzeć motyw złego szpanera i biedniejszej, wyzywanej przez niego osoby? Serio naprawdę wielu, na przykład Nika i Aurelia z FNiN którego pierwszy tom ukazał się przed powstaniem facebooka i terminu "hejt".

Ale zaraz

STAP!

Skoro tak było od zawsze... to czemu nagle wszyscy tak się o to ścierają?

Odpowiedź jest prosta: kiedyś te grupy obracały się tylko w określonych kręgach. Licealiści nie mieli styku z gimnazjalistami, dorośli z gimnazjalistami, gimnazjum z podstawówką... żyli osobno jedna grupa nie wiedziała o drugiej.

A internet wrzuca wszystkich do jednego, wielkiego wora i powstają starcia!

I tak to tłumaczę każdemu ;)

Za niedługo dopiszę więcej bo chyba zaraz wychodzę, a tymczasem zapraszam do jatki ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Lata 80 - 90 w muzyce były najlepsze jak dla mnie, mimo że to mocno przedpotopowa muzyka. To do dziś słucham głównie z tego okresu muzyki,

Nie wnikam w to kto nosi rurki, nosi moherowy beret itp. Nie mnie oceniać po ubiorze kto kim jest...

Co do dziewczyn... Komentarz pozostawię dla siebie, ponieważ jest dość... Mocny i kontrowersyjny...

Opublikowano

Lata 80 - 90 w muzyce były najlepsze jak dla mnie, mimo że to mocno przedpotopowa muzyka. To do dziś słucham głównie z tego okresu muzyki,

Nie wnikam w to kto nosi rurki, nosi moherowy beret itp. Nie mnie oceniać po ubiorze kto kim jest...

Co do dziewczyn... Komentarz pozostawię dla siebie, ponieważ jest dość... Mocny i kontrowersyjny...

Wiem, ale ostatnio masa osób narzeka na ludzi z rurkami a komentarz chętnie zobaczę jakby co będę cię bronić przed warnem xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie interesują mnie lansiarze... Chcą niech się lansują, na mnie wrażenia nie robią w ogóle...

Bycie odludkiem ma swe plusy. xD

Weteran
Opublikowano

Dlaczego nie poruszyłeś tematu ulicznych napinaczy - dresów, przez których normalni ludzie ubrani w dres od razu postrzegani są jako margines społeczny, bez jakiegokolwiek wykształcenia? Co do rurek nie ma co gadać, z tego będzie zaraz taka ostra wymiana zdań, że temat zostanie zamknięty :)
Wątpię, że dziewczyny w wieku podstawówki (kiedyś nie było gimnazjum) parę lat wcześniej były takie same, internet zmienił wszystko..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Dlaczego nie poruszyłeś tematu ulicznych napinaczy - dresów, przez których normalni ludzie ubrani w dres od razu postrzegani są jako margines społeczny, bez jakiegokolwiek wykształcenia? Co do rurek nie ma co gadać, z tego będzie zaraz taka ostra wymiana zdań, że temat zostanie zamknięty :)

Wątpię, że dziewczyny w wieku podstawówki (kiedyś nie było gimnazjum) parę lat wcześniej były takie same, internet zmienił wszystko..

No nie były dokładnie takie same, ale też się chichrały, miały tendencję do idiotyzmów, podkochiwania się i robienia durnych rzeczy a bogatsze, do nabijania z gorszych ;)

Dresy! Dresiarze byli od zawsze, więc chyba oni nie zaliczają się do ludzi "przez których świat się stacza" :P

Opublikowano

Dobre pytanie... Ja sam przez ten stereotyp jestem poszkodowany... Noszę dresy bo są wygodne, ale czy to odrazu robi zemnie blokersa czy dresiarza? No plz ludzie... Mam się ubierać w zimowe kurtki w lato, by dali mi spokój?

Opublikowano

Sam nie lubię dresiarzy, ale znam bardzo wielu, którzy są normalni. Nawet powiem wam że w jednej klasie 3 (2 lata temu) w gimnazjum była klasa gdzie byli sami ''dresiarze'' i w tej klasie był gej i oni nic mu nigdy nie powiedzieli ani nie pobili. Sam ich znałem i byli zajebiści a wydawali się że zaraz komuś wpierdolą. Skoro są normalni ludzie w dresach istnieją także normalni ludzie w rurkach ^^

Opublikowano

A jeśli ja ubieram sie jak "SWAG" to dlaczego od razu musze tym szpanować? Niektórzy mówią że kupuje ciuchy dla szpanu, a np. taki dres też nie jest wcale tani, lecz jakoś nie mówią na dresiarzy że szpanuja ubraniami. Rurki też noszę, a tu mówią że rurki wam ściskają jaja, więc dlaczego ubieracie damskie? Męskie nie są tak obcisłe i to nie powinno nazywać się nazywać rurki tylko spodnie typu slim :)

Co do muzyki to w internetach ludzie w sumie nie są sobą. Pewnie nie raz było tak że ktoś hejtował one direction, a na słuchawkach miał biebera ;]
Jeśli kiedyś muzyka była lepsza to po chuj marudzić na dzisiejszą, nie lepiej jest wziąć jakąś starą kasete/płyte i posłuchać tej "dobrej" muzyki?

Co do gimbów to sam jestem w gimnazjum. I mi się wydaje że to, że teraz te wszystkie "dzieci" są tak pojebane bo myślą że jak są już w tym gimnazjum to są wielce dorośli. A w internecie pewnie co 2 napinacz na gimbów który pisze że ma 18 lat jest tak naprawde 14 dzieckiem które czuje moc w internecie.

Co do gejów to macie szczęście że to w polsce jest tępione. Ja mieszkam w niemczech i rzygać się chce gdy widzisz takich 2 co popierdalaja w szalikach i trzymają sie za ręce.

Co do stron typu ask.fm to według mnie powinny zostać usunięte. Ja posiadam tylko fb do pisania ze znajomymi i instagrama :D

Jak wam sie nudzi to macie tutaj link do fejmów aka pedałków z aska. :D

1375735056-U683421.png

Opublikowano

A jeśli ja ubieram sie jak "SWAG" to dlaczego od razu musze tym szpanować? Niektórzy mówią że kupuje ciuchy dla szpanu, a np. taki dres też nie jest wcale tani, lecz jakoś nie mówią na dresiarzy że szpanuja ubraniami. Rurki też noszę, a tu mówią że rurki wam ściskają jaja, więc dlaczego ubieracie damskie? Męskie nie są tak obcisłe i to nie powinno nazywać się nazywać rurki tylko spodnie typu slim :)

Co do muzyki to w internetach ludzie w sumie nie są sobą. Pewnie nie raz było tak że ktoś hejtował one direction, a na słuchawkach miał biebera ;]

Jeśli kiedyś muzyka była lepsza to po chuj marudzić na dzisiejszą, nie lepiej jest wziąć jakąś starą kasete/płyte i posłuchać tej "dobrej" muzyki?

Co do gimbów to sam jestem w gimnazjum. I mi się wydaje że to, że teraz te wszystkie "dzieci" są tak pojebane bo myślą że jak są już w tym gimnazjum to są wielce dorośli. A w internecie pewnie co 2 napinacz na gimbów który pisze że ma 18 lat jest tak naprawde 14 dzieckiem które czuje moc w internecie.

Co do gejów to macie szczęście że to w polsce jest tępione. Ja mieszkam w niemczech i rzygać się chce gdy widzisz takich 2 co popierdalaja w szalikach i trzymają sie za ręce.

Co do stron typu ask.fm to według mnie powinny zostać usunięte. Ja posiadam tylko fb do pisania ze znajomymi i instagrama :D

Jak wam sie nudzi to macie tutaj link do fejmów aka pedałków z aska. :D

Pamiętam polewkę, jaka była parę ładnych lat temu na Tokio Hotel... Same story co z Bieberem czy z One Direction. Pamiętam komentarze na chacie 4FunTV jak puszczali piosenki Tokio Hotel np.

Jak to można puszczać w Polskiej telewizji?!

I tym podobne...

Ale z wiekiem, zmieniamy się czy to nam się podoba czy nie... Jak wspomniałem, sam noszę dresy ale nie szukam zwady z innymi...

Opublikowano

Moment, zasadnicze pytanie do autora tematu. Czy żyłeś w latach 80? Bo piszesz o tym choćbyś z pewnością wiedział co wtedy było.

Well... Pomijając ustrój panujący wtedy czyli Komunę, ZOMO, kartki na mięso i ogólnie kampanie przeciwko Stanom Zjednoczonym...

To jakby nie patrzeć, żyło się nieco lepiej niż dziś, bo przynajmniej praca była.

Opublikowano

każdy słucha tego co lubi, ubiera się tak jak lubi, a wy się do niego przyczepiacie o wszystko :P

Opublikowano

Kiedyś było o wiele lepiej, bo był hajs a nie było rzeczy do kupienia :). A teraz mnóstwo rzeczy a kasy brak. Sam jestem przeciwko gejom itp, lesbijki mi jakoś nie przeszkadzają xD . Co do muzyki, może rzeczywiście kiedyś była lepsza, np K44. A ludzie teraz się ubierają jak "SWAG" czy inne typu gówna, by być jak ten "Biber" i myślą że będą postrzegani przez tłum, lecz jest odwrotnie i ludzie się (nie wszyscy) z nich śmieją.

Opublikowano

Dlaczego zakładam tą dyskusję? Gdyż chciałbym wbrew wszystkim udowodnić i powiedzieć, że wcale nie jest tak źle ze światem.

będę zgłaszał: tl;dr, za długie nie czytam albo posty po których widać że autor przeczytał nagłówek ale olał treść

No dobra. Wszyscy ostatnio jęczą, że świat się zatacza. Pedałki, ludzie z rurkami, idioci, dziewczyny z dziubkami, aski, setki narzekań na forach "i don`t want to live on this planet anymore" itp...

A ja myślę że.... wcale nie.

Dlaczego?

1. Dziewczyny z dziubkami, "piękna kc <3333333" itp.

Wszyscy mówią "omg wkurza mnie to" "jakie głupie" itp.

A nikt nie bierze pod uwagę... że dziewczyny były takie zawsze, a dokładniej ich 80% i takie idiotyzmy, tańczenie, robienie debilnych zdjęć to po prostu jedna z cech dojrzewania umysłowego. Cofnijmy się 20,30 lat wstecz, do PRLu. Że niby dziewczyny w wieku 14 lat (cały czas mówię o 80% a nie o wszystkich) były wtedy mądrzejsze?

photo.jpg

Człowieku, one były dokładnie takie same jak dzisiaj! Tylko nie miały facebooka. Myślisz że nie obgadywały innych koleżanek? Nie jarały się ubraniami? Nie chichrały się bez powodu? Nie zachowywały się jak idiotki, nie podrywały żałośnie chłopaków? Gdyby dziewczynom (80%) z lat 80. dać aparat i facebooka dziubki zaczęłyby sobie robić od razu. Ave!

No a te 20% to odpowiednik bardziej ogarniętych z dzisiejszych czasów :)

@Owszem, były inne, bo wtedy (za komuny) nie oddziaływały tak na nie zachodnie trendy, nikt nim codziennie nie wmawiał (tak jak dzisiaj w media), że trzeba być seksowny, jebać system, buntować się, ruchać się z kim popadnie.

2. Rureczki, geje, pedałki

Tu nie zaprzeczam- jest się czym martwić. To się szerzy. Ale z drugiej strony... czy aż tak że świat od razu robi się powalony?

Mam dla ciebie proste zadanie. Jak będziesz na mieście czy coś usiądź na ławce i sobie policz wszystkich swagów, pedałków, rureczkowców i transwestytów jakich ujrzysz. Ha! Jeśli chodzi o swagi dobijesz maksymalnie do 10, pedałków i rureczkowców może z kilku a transwestyty czy rasowego geja z drugim gejem ŻADNEGO!!!

To dotyczy serio garstki idiotów, którzy po prostu są głośni i wybijają się na facebooku. Ja osobiście znam jednego swaga- jednego- a pary homosiów nie widziałem na oczy nigdy. Jakieś wątpliwości? Cytujcie, z checią poobrzucam się argumentami!

@Pewnie mieszkasz w niewielkiej miejscowości tak jak ja, chociaż będąc w Radomiu w galerii można zauważyć wielu bieberków, swaggersów itd.A w Warszawie jest tego pełno, przynajmniej z tego, co mi mówiła siostra.

3. Muzyka...

Wszyscy jęczą "omg kiedyś była lepsza muzyka ludzie słuchali rocka wychowali się na nim itp.". Narzekają także na directionerki belieberki i tym podobne i że kiedyś to słuchało się beatlesów. A ja mam pytanie: czy dziewczyny 14 letnie (80%! 80%) z lat .70- patrz wyżej- myślicie że widziały w tym jakiś przekaz? Jarały się tak jak dzisiejsze directionerki- ich wyglądem i muzyką w której i tak nic nie widziały... To samo z resztą. A psychodirectionerki to serio malutka grupka idiotek, która jest po prostu głośna. EVER!

@Bo to prawda.Największe hity powstały już jakiś czas temu, dzisiaj z dnia na dzień tworzona jest co raz to gorsza muzyka.Jeszcze 2-3 lata temu dało się posłuchać Eski czy RMFMM Max, dzisiaj leci taki chłam, że szkoda gadać.

4. Lansiarze a nie, teraz mówi się SWAGI z bogatymi rodzicami

Ta grupa istniała od zawsze. OD ZAWSZE! A to syn karczmarza który jeździł na koniu i rwał panienki, a to syn przywódcy lub urzędnika komunistycznego który pozwalał sobie na wszystko dzięki jego ojcu i pozycji... tacy ludzie byli od zawsze. W ilu starych książkach można ujrzeć motyw złego szpanera i biedniejszej, wyzywanej przez niego osoby? Serio naprawdę wielu, na przykład Nika i Aurelia z FNiN którego pierwszy tom ukazał się przed powstaniem facebooka i terminu "hejt".

To, że coś złego istnieje od zawsze, to nie znaczy, że trzeba to tolerować.Po za tym dzisiaj to ma już niesamowicie idiotyczny wymiar.Koleś zakłada rondel na głowę (czytaj fullcap) i myśli, że jest niesamowitym szpanerem.A co do bogatych dzieciaków, to niesamowicie mnie wkurwiają.

Ale zaraz

STAP!

Skoro tak było od zawsze... to czemu nagle wszyscy tak się o to ścierają?

Odpowiedź jest prosta: kiedyś te grupy obracały się tylko w określonych kręgach. Licealiści nie mieli styku z gimnazjalistami, dorośli z gimnazjalistami, gimnazjum z podstawówką... żyli osobno jedna grupa nie wiedziała o drugiej.

A internet wrzuca wszystkich do jednego, wielkiego wora i powstają starcia!

I tak to tłumaczę każdemu ;)

@Było od zawsze, ale teraz nastąpiła jakaś kumulacja tego wszystkiego.

Za niedługo dopiszę więcej bo chyba zaraz wychodzę, a tymczasem zapraszam do jatki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...