Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile wart jest komputer:
Intel I5 750
20GB ramu ddr3

750GB hdd
GTS450 od gigabyte 1gb
płyta z opcją SLI/crossifre
zasilacz TAGAN 700w lub 600wat 80+
dvd x2 na sata

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

z 4k zł

a Ty sprzedajesz używany czy kupujesz nowy :D ?

bo jak uzywany to z 3,7k zł

41196912334212939960.png

Opublikowano

Procesor - 350zł

RAM - ~400zł

Napędy DVD (o ile pod S-ATA) 60zł

Zasilacz - 200zł

Karta graficzna - 200zł

Dysk - zależy jaki interfejs oraz model, ale w okolicach 200zł pod S-ATA

Płyta główna - obsługa SLI i CrossFire nic niekomu nie mówi. Podaj model.

Jak widzisz dużo warte to nie jest, a ceny 4k podane 2 posty wyżej są zwyczajnie śmieszne, bo za tyle można kupić naprawdę porządny sprzęt.

Opublikowano

Ta karta jest strasznie słaba, więc gdzie tu widzicie 4000 zł.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Czyli plyta ok. 450zl czyli 1600zl jakbys sprzedawal a jakbys kupowal to bys potrzebowal sie targowac bo to nigdy nie zaszkodzi

W sumie mozesz sprzedac 1800-2000zl na allegro caly zestaw jakbys zrobil piekny opis bo w tej cenie na allegro sa tylko z amd i slabymi gpu

Opublikowano

fck. dałem 1000 za samą plyte z prockiem miesiąc temu :D :D

Tu masz przykładowo za 590 zł wraz z dość dobrym chłodzeniem:

http://allegro.pl/p7p55d-pro-i5-750-zalman-flex-i3500573211.html

Więc przepłaciłeś niesamowicie

Za kompa nie dałbym więcej niż 1,5k, optymalna cena to 1200-1400 zł

Opublikowano

teraz tak, opłaca mi się to trzymać? czy sprzedać bo mam inny (jakiś athlonek x4) i za np. miesiac kupić sobie coś lepszego ? bo bym np. dozbierał
chodzi o hdd, cpu, mobo bo ram i tp. nie opłaca się sprzedawać bo mam 3x 4gb i 1x8gb :D

Opublikowano

bo mam 3x 4gb i 1x8gb :D

To sprzedaj te 3x4gb albo 1x4gb i 1x8gb żeby zostało 8GB w DualChannel. Za zestaw dostaniesz tyle co napisałem chyba że jakiegoś łosia znajdziesz. Za ~2k dostaniesz nowy zestaw 3350p+ HD7850

Opublikowano

zostaw te 8gb jedna kosc, reszte ramu sprzedaj (niepotrzebne wiecej ramu ew. do renderingu dokupisz jak bedziesz chcial ale drugi raz 1x 8gb i bedzie lepiej)

Zalezy ile bys mial kasy na lepszy sprzet. Ale mysle ze na tym jakbys kupil np. gtx760 od gigabyte podkrecil bo sie genialnie kreci to juz bys pogral wtedy ;p

Wiec musialbys uzbierac z 2500 conajmniej dodatkowo zeby byl sens zeby byl skok sporawy (np. na i7 hasswell/1155 do tego 770 czy 780 ew. sli 760)

Opublikowano

nie gram ;p więcej pracuje :D i ogólnie, zapoznaje programy graficzne, montarzing videło itp.
jak tak szczeże z grami to tak, od 3 miesięcy mam tylko flatouta, age of emires, minecraft, farcry 2 i 3 ;p i tylko 3 gry miałem uruchomione :P fc3, fo2, minecraft :ppp

Opublikowano

To skoro programy graf to zostaw 1x8gb i 2x4gb i 16gb spokojnie starcyz a 4gb sprzedasz z zestawem calym tym co masz oprocz dysku za ok. 1800zl dozbierasz 3k + kupisz jakies cpu, gpu, mobo, zasilacz i skrzynke i bedzie ok

Opublikowano

zasilacz zły? 700wat tagana to raczej dobre ;p a co do zrzutki w skrzynie nie ma problemu ;p duuuuuzżżżżżoooo tego mam :D

lub w sumie, nie opłaca sie go wymieniać bo mi styka i do gier i do programów. grafike trzeba by było wymienić wydaje mi się :D

Opublikowano

Na pewno podkręć tego i5 do 4,-4,5 GHz, przydała by się porządna obudowa (napisz jaką masz) oraz chłodzenie (to też napisz). Do tak podkręconej 750'tki możesz ładować każdą kartę w zależności od budżetu

Opublikowano

słyszałem że to najsłabszy i5 a bije każdy amd na ryj ;d

buda jakaś m-atx asusa
chłodzenie BOX (mdfqcer głośnie.....)
jest narazie 2,8 kręcony i jest naprawde supcio ;d dodaje do gier metina imetina ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...