Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawka z chemii

Tychus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam jutro poprawke z chemii. Jak myślicie jakie pytania będą i ile % trzeba mieć żeby zdać ?

Działy:

1. Świat substancji

2. Budowa atomu i układ okresowy pierwiastków chemicznych

3. lączenie sie atomów

4. Gazy i ich mieszaniny

Klasa to 1 gimnazjum. Czekam na jak najszybszą odpowiedż.

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Pytań nikt nie zna,są one tajne. (z reguły,bo np. w mojej szkole dostaje się konkretny zestaw,np 50 zadań,i na egzaminie są zadania z tej puli)

egzamin przeprowadzany jest w formie pisemnej i ustnej – zgodnie z poziomem wymagań na ocenę dopuszczającą,

Oczywiście nie w każdej szkole wygląda to tak samo. U Ciebie może być tak,że będziesz miał tylko pisemny.

Opublikowano

1. Nauczyciel daje zakres materiału z jakiego będzie poprawka, zadania będą takie lub podobne do tego co było na lekcjach, lub takie jakie zostały określone w materiale.

2. Ilość punktów wymaganych do zaliczenia też jest ustalana przez nauczyciela i powinna być podana wcześniej, zazwyczaj 30-50%

s2c77Oa.png

Opublikowano

WTF? Poprawka z takiego czegoś? Przecież to nie jest nic trudnego.. lol

Wystarczy że odpowiesz na 30-40% tego i pewnie zdasz.

Opublikowano

WTF? Poprawka z takiego czegoś? Przecież to nie jest nic trudnego.. lol

Wystarczy że odpowiesz na 30-40% tego i pewnie zdasz.

A 30% to ile działów mam prawidłowo zrobić ?

Opublikowano

Z każdego działu troszkę się nauczyć i tyle. To nie jest trudne...

Mam płytke "Ciekawa chemia" cyz da się z niej nauczyć ?

Opublikowano

Chłopaku jutro masz poprawkę i teraz zaczynasz się uczyć? Nieźle ;d Znajdź w necie testy z tych działów, rozwiąz i zobacz ile będziesz miał %. Wiadomo, takich samych pytań nie będzie ale mogą się zdarzyć ;) Co do tej płyty to nie wiem bo nie wiem co tam jest ;f

Opublikowano

Chłopaku jutro masz poprawkę i teraz zaczynasz się uczyć? Nieźle ;d Znajdź w necie testy z tych działów, rozwiąz i zobacz ile będziesz miał %. Wiadomo, takich samych pytań nie będzie ale mogą się zdarzyć ;) Co do tej płyty to nie wiem bo nie wiem co tam jest ;f

no rozwiazalem tesy z 1 dzialo mialem z grupy A 100% z B 80% z 2 działu 50% :D a 3 i 4 jeszcze nie próbowąłem

Opublikowano

Kurwa masz tylko 4 zagadnienia

ja miałem w pierwszej klasie 14 zagadnień :)

i chuj :( nie zdałem musiałem na warunkowym przechodzić

ale Ty masz łatwe tematy w chuj

ja miałem jakieś pojebane

trzeba było obliczać jakieś gowna

procenty itp..

Powodzenia ale i tak nie zdasz :)

41196912334212939960.png

Opublikowano

Witajcie mam jutro poprawke z chemii. Jak myślicie jakie pytania będą i ile % trzeba mieć żeby zdać ?

Działy:

1. Świat substancji

2. Budowa atomu i układ okresowy pierwiastków chemicznych

3. lączenie sie atomów

4. Gazy i ich mieszaniny

Klasa to 1 gimnazjum. Czekam na jak najszybszą odpowiedż.

1. No to chyba logiczne, że substancje. Ciecz, substancja stała itp. i pewnie będzie pytanie o to, co i kiedy w jakiej formie występuje.

2. Tego chyba nie trzeba tłumaczyć? Budowa atomu (jądro, elektrony itp.) i pierwiastki z tej tabelki, którą pewnie masz na końcu podręcznika.

3. Książka, nie wiem, jak mam Ci to wytłumaczyć.

4. J/w. Mieszaniny... czegoś z czymś. Pewnie będzie pytanie o działanie, właściwości itp.

Pff, w gimnazjum chemia jest banalna. :f

Opublikowano

Poprawka tylko wygląda gróźnie , w rzeczywistości jeśli coś tam w głowie bedziesz miał , troszkę pościemniasz to Cię przepuszcza, bo nie wiem jakim głąbem trza być aby poprawki nie zdać.

Opublikowano

1. No to chyba logiczne, że substancje. Ciecz, substancja stała itp. i pewnie będzie pytanie o to, co i kiedy w jakiej formie występuje.

2. Tego chyba nie trzeba tłumaczyć? Budowa atomu (jądro, elektrony itp.) i pierwiastki z tej tabelki, którą pewnie masz na końcu podręcznika.

3. Książka, nie wiem, jak mam Ci to wytłumaczyć.

4. J/w. Mieszaniny... czegoś z czymś. Pewnie będzie pytanie o działanie, właściwości itp.

Pff, w gimnazjum chemia jest banalna. :f

Czyli będą takie pierdoły typu co to jest chemia, nazwac przedmioty używane w chemii ile jest tlenu i azotu w powietrzu. Tak ?

Opublikowano

Dostałeś zagadnienia , ucz się z nich a napewno zdasz bez zbędnych wysiłków,

Ale jest ich w chuj dużo jak napisze dobrze 1 dział to będzie 2 ?

Opublikowano

Wiadomo ,że jesli nie udało Ci się zaliczyć chemi w ciągu roku szkolnego to nie jesteś geniuszem od spraw chemii - i nauczyciele o tym wiedzą , ale samo pokazanie się na poprawce to już +. Ale co do pytania myślę ,że tak , ale ja wolałbym jednak nie ryzykować :)

Opublikowano

Wiadomo ,że jesli nie udało Ci się zaliczyć chemi w ciągu roku szkolnego to nie jesteś geniuszem od spraw chemii - i nauczyciele o tym wiedzą , ale samo pokazanie się na poprawce to już +. Ale co do pytania myślę ,że tak , ale ja wolałbym jednak nie ryzykować :)

Słuchaj mam tylko 1 jedynkę to moga przepuścić warunkowo czy nie ?

Opublikowano

A w której klasie jesteś? I gimnazjum czy Liceum.

Na pewno nie w średniej. Takie rzeczy, to podstawa chemii. Max. 1 klasa gimnazjum

@edit

wiedziałem

9368_gold.png

Opublikowano

Na pewno nie w średniej. Takie rzeczy, to podstawa chemii. Max. 1 klasa gimnazjum

@edit

wiedziałem

Tak masz racje.

Co do tematu , możesz przejść pod warunkowym ,ale ale ...

Taką opcję masz tylko raz na 3 klasy i to jeszcze decyzje podejmuje rada pedadogiczna , patrzą na inne przedmioty , na twoje zachowanie , frekwencję w szkole.

W dodatku masz banalne tematy , więc troszkę chęci wystarczy.

Opublikowano

Tak masz racje.

Co do tematu , możesz przejść pod warunkowym ,ale ale ...

Taką opcję masz tylko raz na 3 klasy i to jeszcze decyzje podejmuje rada pedadogiczna , patrzą na inne przedmioty , na twoje zachowanie , frekwencję w szkole.

W dodatku masz banalne tematy , więc troszkę chęci wystarczy.

Na taki banał, to szkoda marnować warunku. Dopiero w 3 klasie poczujesz co to prawdziwa chemia. A tak ogólnie to się coś uczyłeś ?

9368_gold.png

Opublikowano

Na taki banał, to szkoda marnować warunku. Dopiero w 3 klasie poczujesz co to prawdziwa chemia. A tak ogólnie to się coś uczyłeś ?

Co do prawdziwa chemia to poczuję w szkole średniej :D

Ale ja tam miło wspominam lekcje chemii z technikum :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...