Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon.

krystiano44444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien denerwujący problem z mikrofonem. Mikrofon jest w słuchawkach, działa na pewno. Mam 3 pary słuchawek z mikrofonem, patrzyłem na PC, każdy z mikro działa, na laptopie nie.

Dodam, iż jeszcze 2 tygodnie temu mikro na laptopie działał.

Do rzeczy. Problem polega na tym, że mikrofon po podłączeniu do laptopa nie działa. Ten oryginalnie wbudowany działa, ale słabo więc go nie używam. Po podłączeniu do laptopa ten oryginalny się wyłącza, tak więc gniazdo działa. Przeinstalowywałem sterowniki, w ustawieniach jest wszystko pod głoszone na maxa. Zresztą w ustawieniach się nie bawiłem, nie mam pojęcia dlaczego mi nie działa :/

Jeżeli ktoś wie, proszę o pomoc.

Z góry dzięki.

Opublikowano

mini jack? czy usb ?

Jeśli to jest usb to przełączka powinna pomóc.

Jeśli jednak nie jest to usb to wejdź w :

panel sterowania --> sprzęt i dźwięk --> zakładka dźwięk --> nagrywanie --> i weź ppm na mikrofon który jest podłączony --> właściwości --> poziomy -->

"zwiększenie wydajności mikrofonu", ustaw tam na około +20 DB.

jeśli jednak jest to zrobione już to napisz ;x

graphic.png
Opublikowano

Hej dziękuje za odpowiedź.

Niestety, ale to kiedyś robiłem, ale niestety musiałem ustawić na 0 DB, ponieważ po pod głoszeniu na maxa w laptopie i w słuchawkach słyszę szmery i musiałem to właśnie dać na 0 DB.

Więc to odpada :/

Kurcze dziwna sprawa :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...