Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format dysku twardego

rafix2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wyciągnąłem z laptopa dysk, aby włożyć go do PS3. Przed zamontowaniem do PS3 chcę go sformatowac. PS3 nie chcę go formatowac, lecz ja być chciał przez komputer go sformatować.

Jaki polecicie program do tego?

Chciałbym, aby ten program był bootowalny, ponieważ na tym dysku nie ma działającego Windowsa.

Opublikowano

A nie prościej podłączyć dysk to innego komputera który już ma dysk własny i sformatować go z poziomu Windows'a? Po co kombinować z bootowaniem...

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że ten dysk jest od laptopa i jak podłączam go do komputera, który ma już dysk własny, to nie czyta go w ogóle.

Opublikowano

ps3 formatuje dyski bez partycji albo sformatowane w FAT32

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

Właśnie o to chodzi, że dysk mam jakiś troszeczke stary i jest on w systemie FAT32, który PS3 obsługuje. Poprostu w PSie nic mi nie wyskoczyło o formatowaniu.

@TOP

Ok. Udało mi się podłączyć dysk do komputera. Dysk ma 320 GB, a w Zarządzaniu dyskami (PPM na Mój kompurer --> Zarządzaj) pisze, że jest wolne 300 GB. Jak mogę z poziomu komputera zrobić format tego dysku?

Opublikowano