Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Tutorial) Jak zostać kidmodem/jak zwiększyć szansę?

EpicSides

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w moim pierwszym poradniku, gdzie opiszę jak zwiększyć swoje szansę na moderatora działu (jeśli zły dział to przenieście).

A więc do rzeczy.

1. Masz zamiar zostać moderatorem działu, ale zacząłeś dopiero swoją przygodę z forum. Zacznij od aktywności w takim razie. Nabij sobie 3 miesiące (dziennie nie musisz dużo siedzieć, ale kilka minutek na forum nigdy nie zaszkodzi) na forum oraz staraj się dobić w ciągu 3 miesięcy 200 sensownych postów. Jest to podstawa, żeby były sensowne, gdyż posty "fajny tut, leci +" są karane "%" w kategorii nabijanie posta. Jeśli 200 postów będzie z taką treścią skończysz w "Zbanowani", a swoją szansę na moderatora zmarnujesz. Oczywiście pamiętaj, żebyś nie miał za dużo % na pasku, bo wtedy twoje szanse są mniejsze (najlepiej mieć 0-5% i nienaganna opinię).
  2. Dobrze, mamy czas i mamy posty. Powinniśmy teraz zacząć udzielać się w naszym ulubionym dziale. Co jest zazwyczaj brane pod uwagę w aplikacji: Aktywność w dziale, Posty oraz Tutoriale w dziale, Raporty (starajmy się reportować wszystko co jest niezgodne z regulaminem), Ilość % na pasku, Ortografia, zachowanie, stosunek do użytkowników itd. Oczywiście upewnij się czy jest przeprowadzana rekrutacja do tego działu. Żeby się dowiedzieć tego musicie wejść na

http://www.mpcforum.pl/topic/580244-tablica-ogloszen/

Skoro już widzicie, że jest rekrutacja zamknięta, ale wciąż chcecie być moderatorami to szukacie innego działu, w którym posiadacie dużą wiedzę na temat działu. Załóżmy, że rekrutacja jest otwarta (warto zapytać moderatora działu lub Globalnego Moderatora czy mamy jakiekolwiek szanse).
    Zaczynamy od pisania TuT-ów (nie żadne [DL] itd. tylko sensowne TuT-y, które pomogą użytkownikom (szczególnie newbie)). Radzę wam napisać 15-20 Tutoriali (10 to minimum) i wasze szansę będą o wiele większe.
    Jeśli widzicie, że ktoś łamię regulamin lokalny/globalny waszego działu zgłaszajcie, gdyż moderatorzy też biorą pod uwagę raporty, które wysłał użytkownik. Nie zapomnij o pomaganiu. Jeżeli jakiś użytkownik potrzebuje pomocy bo czegoś nie umie/ coś mu nie działa staraj mu się jak najlepiej pomóc.

3. Dobra. Mamy aktywność w dziale, mamy posty i TuT-y oraz dużo reportów. Co teraz? Wchodzimy do specjalnego działu przeznaczonego do rekrutacji czyli na:

http://www.mpcforum.pl/forum/119-aplikacje-na-kidmoderatorow-dzialow/

Temat powinien zawierać dział do którego aplikujecie i wasz nick, np. [Metin2] EpicSides.
    No to co teraz napisać w środku?
    Należałoby się przedstawić. Opisz swoją osobę (zainteresowania, hobby, wiek, imię, miejscowość itd.). Następnie napisz dlaczego akurat ty miałbyś zostać moderatorem (wypisz Tutoriale, swoje plusy i minusy). Sądzę, że to powinno starczyć. Teraz czekasz aż się wszyscy wypowiedzą. Jeśli przejdziesz przeczytasz "Witamy", jeżeli nie przejdziesz przeczytasz "Zapraszamy za miesiąc". Nie martwcie się jeśli was nie przyjmą, zawsze możesz aplikować za miesiąc (popraw w tym czasie aktywność i to czego brakuje [w aplikacji zobaczysz co masz źle]).

4. Jeżeli się dostałeś to gratulację! Pamiętaj, że okres próbny trwa 60 dni. Jeżeli będziesz się wywiązywał ze swojego stanowiska (pamiętaj że KidMod to przywileje ale też obowiązki) zostaniesz awansowany na Moderatora Działu, który posiada większe przywileje i nadzoruje pracę KidModów. Życzę powodzenia wszystkim, którzy składają aplikację.

A więc doszliśmy do końca. Jeżeli nie chcę wam się czytać to wasza strat. Nie piszcie, że poradnik skopiowany/o podobnej tematyce i że już taki jest, bo Ja opisałem ten po swojemu jak ja widzę rekrutację. To jest pomoc dla tych, którzy chcą został moderatorami, dlatego bez hejtowania i głupich komentarzy. Wszelkie pytania i problemy dotyczące rekrutacji piszcie na pw albo tutaj w temacie :)

Poradnik napisany w całości przez EpicSides

Jeżeli już kopiujesz - skopiuj ten mały tekst też.

Nie ma to jak wstawić komiks do "Pogaduszki"...

Opublikowano

I po co ten poradnik? Wszystko to jest napisane w podpiętych tematach w dziale z aplikacjami.

Raczej -5% za ten poradnik nie dostaniesz, a pewnie o to ci chodzi.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Co ty kurwa mozesz o tym wiedzieć... tera wystarczy napieprzać raportami ile wlezie... nie musisz sie znac na dziale ;)

Czyli pomoc dla użytkowników się nie liczy? Wiedza co do działu jest potrzebna żebyś pomagał użytkownikom/pisał Tutoriale.

jakiś random napisał poradnik, który sam pewnie nigdy nie miał i nie będzie miał. Słabooo

Znasz mnie, wątpię. Więc zamknij się jeśli mnie nie znasz ^.^

Hah xD Dobre. Jeśli ktoś chcę kida to musi sam wiedzieć o tym jak napisać Aplikację xD

Może dla kogoś będzie przydatne? ^.^

I po co ten poradnik? Wszystko to jest napisane w podpiętych tematach w dziale z aplikacjami.

Raczej -5% za ten poradnik nie dostaniesz, a pewnie o to ci chodzi.

Nie robię poradnika dla %...

Zanim zaczniecie hejtować, pomyślcie ^^

Opublikowano

Czyli pomoc dla użytkowników się nie liczy? Wiedza co do działu jest potrzebna żebyś pomagał użytkownikom/pisał Tutoriale.

Była jakieś 2 lata temu... ;)

Opublikowano

takie coś już zrobili mentorzy...

zbędne i zrobione przez randoma z 2k12 z 200 postami

ale oczywiście wiesz lepiej

zresztą jest 1 sposob na lawe bycie kidem -raporty nonstop i spam w dziale przez tydzine lub "lizo dup" (skojarzenia z asik prawidłowe)

a no i lądujesz tutaj oczywiście

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwieksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Poradnik bardzo mi się podoba, na pewno przyda się wielu nowym userom na forum. Że nigdy nie miałeś kida(?) nie znaczy że nie wiesz co należy zrobić aby go dostać. Good job :)

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Admin Cienia
Opublikowano

Trzeba być chociaż troche ogarniętym i mieć siano wełbie, nawet dzisiaj są osobe które pełną dość ważne funcje a jak zaczynają coś robić to nie tak jak trzeba;

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Liczyłem na coś w stylu "musisz dobrze ciągnąć" albo "wymagana umiejętność lizania dupy", a tu nic.

Chujowe, pozdrawiam.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Każdy dział jest inny więc poradnik w rzeczywistości mało przydatny.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Liczyłem na coś w stylu "musisz dobrze ciągnąć" albo "wymagana umiejętność lizania dupy", a tu nic.

Chujowe, pozdrawiam.

Tak, tak.

Tylko raportować i lizać dupę to wasz sposób na moda, ale skoro to wasz sposób to czemu jeszcze moda nie macie? Za mało liżecie?

Opublikowano

Nawet jak masz dużą aktywność, raporty, tuty to i tak napiszą, że lecisz na rangę, albo za mało się udzielasz. Sam nie kandyduję, bo wiem, że i tak nie mam szans, ale czytam tak z ciekawości aplikacje i do jednej aplikacji pierwszy post negatywny to reszta Ciebie hejtuje, a pofarci Ci się i ktoś napisze pozytywną opinię o Tobie to reszta też będzie Cię chwalić.

Mam pytanko. Jeśli mod przestaje być aktywny, a nie zgłosił żadnego urlopu to mogą go zwolnić?

Opublikowano

@up

Jeżeli moderator nie jest aktywny (np. syf w reportach, spam) i Moderator Działu/Global Moderator to widzi (widzi też kidmoda, że jest online cały czas) to raczej powinien zostać wywalony.

Opublikowano

@up

Jeżeli moderator nie jest aktywny (np. syf w reportach, spam) i Moderator Działu/Global Moderator to widzi (widzi też kidmoda, że jest online cały czas) to raczej powinien zostać wywalony.

Widzisz jak się znasz ^_^

KidMod nie ma dostępu do Centrum Zgłoszeń.

Opublikowano

Mam pomysł napiszę poradnik jak zostać kid modem, ale nigdy jeszcze nim nie byłem. Naprawdę trudno przeczytać wymagania na kida ? Widać, że ci się nudzi i robisz takie poradniki

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Tak, tak.

Tylko raportować i lizać dupę to wasz sposób na moda, ale skoro to wasz sposób to czemu jeszcze moda nie macie? Za mało liżecie?

Skoro uważasz, ze nie mam moda, to radzę odwiedzić mój profil.

Żeby nie było, że spam - Majkel - ja bardzo lubię MPCforum, dlatego też pełnię tu jakąś funkcję, ale głupi temat wymaga głupiej odpowiedzi.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Skoro uważasz, ze nie mam moda, to radzę odwiedzić mój profil.

Żeby nie było, że spam - Majkel - ja bardzo lubię MPCforum, dlatego też pełnię tu jakąś funkcję, ale głupi temat wymaga głupiej odpowiedzi.

To nie jest głupi temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...