Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vps czy Dedyk na 2 serwery cs i minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się co lepsze dedyk czy vps chodzi mi o to żeby jednocześnie postawić 2 serwery CS z modami około 20 slotów i serwer minecraft z mała ilością modów na bukkicie około 20-25 slotów. Mam fundusz około 50-60 zł

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No ja nie wiem czy za 60 złotych kupisz odpowiednią maszynę pod te serwery. Jeśli chcesz stawiać kilka serwerów to bierz tylko i wyłącznie dedyka.

Opublikowano

Oczywiście Dedyk. Jest lepszy pod każdym względem od vps'a. W Internetach mówią tak "Lepszy najtańszy dedyk, niż najdroższy VPS" !!! na

ovh.pl
powinieneś znaleźć tam coś dla siebie pod te 2 serwery. W 60 złotych powinieneś również się tam zmieścić między cenami :)

1921.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

"W Internetach mówią tak "Lepszy najtańszy dedyk, niż najdroższy VPS" !!! na ovh.pl" mylą się

Czemu vps'y w OVH są czasami DROŻSZE od serewrów dedykowanych?

otóż ze wzgędu na to że żeby posiadanie serwera dedykowany miał sens, trzeba posiadac pewne umiejętności a w razie problemów pomoże support

lecraftlogo.png

Opublikowano

Za 50-60 zł możesz mieć co najwyżej VPS pod CS, ale o MC zapomnij.
Dedyki zaczynają się od ok. 120zł w najsłabszych konfiguracjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...