Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto? - Serwer Hardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tworzę serwer Hardcore i mam pytanko ;).
Czy zrobić tak, że są claimy gildii (Bazy, których nie da się rozwalić)

czy, żeby było większe ryzyko zrobić, że można rozwalać te bazy?

Opublikowano

Na każdy serwerze hardcore możesz przejąć czyjeś przedmioty na cubie.. Żeby zrobić dobry hardcore, musisz mieć dobrą ekipę od pluginów... Aby dużo ludu grało, najlepiej mieć stronę + forum + itemshop automatyczny. Na pewno serwer na jakimś hostingu np. ovh [polecam, tanio i bardzo dobry hosting]

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Opublikowano

Na każdy serwerze hardcore możesz przejąć czyjeś przedmioty na cubie.. Żeby zrobić dobry hardcore, musisz mieć dobrą ekipę od pluginów... Aby dużo ludu grało, najlepiej mieć stronę + forum + itemshop automatyczny. Na pewno serwer na jakimś hostingu np. ovh [polecam, tanio i bardzo dobry hosting]

Okej, zabieranie przedmiotów, ale pytanie dotyczy tego czy zrobić możliwość ogólnie budynku/zamku etc niszczenie. ;p

Mamy serwery dedykowane, będzie 180 slotów oraz serwer dołączony do serwera Network, codziennie gra po 200 graczy

z hakiem (Kupujemy powoli reklamy), więc start serwera też będzie jakoś na plusie. :) Pliki są już skończone w 100%, została

nam tylko mapa.

@Edit: Strona jest Online, z tym, że jej szablon ciągle aktualizowany (pracujemy), itemshop jest automatyczny :)

Spoczko miło by było pograć na takim serwerze :>

Dzisiaj wieczorem, bądź w nocy (najpóźniej jutro) będzie serwer dołączony

do network, więc jeśli Cię interesuję jakiś hardkorek to możesz się spodziewać

prezentacji ;). Pozdrawiam.

Opublikowano

Jestem za tym aby można było rozwalać kogos zamek poprzez tnt ( obsydian też ). Ale po wypowiedzeniu wojny gildii musi uplynąc np. 12h żeby dopiero zacząc niszczyć zamek. ( Chodzi o to żeby mieć czas zebrac ekipe ). Prosze o link do prezki jak będzie.

Opublikowano

Powinienes zrobic ze Ban bedzie na 1 dzien :) a potem zycie sie odnawia do 3 :)

Jako iż dopiero startujemy z Hardcorem wraz z Headadminem Networka uzgodniliśmy, że początkowo

będzie ban na 12h.

Jak hardcore to hardcore, claimy, ale tylko z Factions - da się przejąć, daj też plugin na TNT, że po wybuchu nie można budować

przez x minut. ;)

Używamy skryptu Ultimateclans, ogólnie jest ładniejszy, jedynym minusem jest to, że nie ma wojen gildii (jeszcze), dlatego

pytam i myślę czy by nie zrobić, że każdy może rozwalać baze, bez zapowiedzi i wgl, po prostu HARDCORE :D

Factions brzydko wygląda, ogółem na czacie wygląda jak...

P.S: Mógłbyś podać link do tego drugiego pluginu?

Opublikowano

Moim zdaniem zrób na prawdę hardcorowo. że by nie było aż tak łatwo jak na niektórych tego typów serwerów :)

Opublikowano

Moim zdaniem zrób na prawdę hardcorowo. że by nie było aż tak łatwo jak na niektórych tego typów serwerów :)

Co ukrywasz pod "na prawdę hardcorowo" ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...