Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy karta ramu w minecrafcie jest ważna?

Gość Matrixen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy, Do minecrafta starczy 512 RAM,aczkolwiek w launcherze podst. jest 912.

Sam minecraft na renderowaniu "normal" ma ok. 300-400 RAM.

Opublikowano

U mnie renderowanie normal, grafika fast, chmury wyłączone itp. i nie przekracza 100mb ramu (przypisane mam ok. 900mb). Ustawianie ramu ponad 1GB nie ma sensu. Chyba, że ma się na prawdę dużo modów...

Opublikowano

Sama pamięć ram nie jest ważna jeśli ma się więcej niż 1 gb (bo tyle wykorzystuje mc).

Weźcie nie gadajcie głupot... żeby pograć bez ścinek w minecraft'a potrzebujesz 2Gb ram minimum, pamiętaj że musi coś zostać na system. ;) z 1gb nie pograsz bez ścinek.

Opublikowano

http://scr.hu/10i9/zyra3

żre 100% ramu, ale ścinek nie ma i cały czas powyżej 100FPS

100% Photoshop! No chyba że masz Titana i i7 4820K co raczej wątpie :F możliwe że był to bug.

@Down, Wątpię może bym uwierzył ale 400? na serio? minecraft korzysta głównie z ram'u szczerze powiedziawszy to ja kiedyś przy dobrej grafice oraz w miarę dobrym Cpu miałem zaledwie 30Fps mimo 3GB pamięci ram,

Opublikowano

@up

To jest do osiągnięcia na wydajnym AMD 4 rdzenie, z wszystkimi programami gb itp. Co do kości ram, jest ona dość ważna najlepiej mieć 1,5 - 2GB RAM aby czysto grac z 30 FPS w MC.

Opublikowano

@2up

jest to do osiągnięcia bo gdy grałem na mchc z swoją ekipą to jeden gostek z mojej ekipy miał 700 fps i to nie był fotoshop bo na skype pokazał mi całość więc nie był to photoshop

Opublikowano

Dlaczego kości ram są ważne? Java bardzo się nimi :wysługuje" przy pracy. I tyle :) Ktoś wyżej pisał, że mc mu żre 100 MB? JAK?! Przecież to co ci tam pisze na F3, to nie jest prawda (pisze tam ile ramu zabiera ten obszar, w którym aktualnie jesteś, a że w mc nie masz czegoś takiego jak oczyszczanie ramu z niepotrzebnych już śmieci, tak naprawdę masz te 700-800 MB :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...