Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Mod

im2low

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem sobie pomodować Warrocka zmieniając teksturki w gimpie i dźwięki jednak mam problem.

Zmieniłem tekstury w pliku NewItemShop_01.tga w folderze /Gra/staticmesh/texture/ui/itemshop na bardziej fioletowe. Zapisałem plik, ale w grze nadal są stare kolory dlaczego?

Tak samo dodałem nowy dźwięk strzelania z M24 bo domyślnie jest ten z PSG. Zrobiłem nowy folder, dodałem tam plik dźwiękowy( w formacie .wav jak inne) i w spisie dźwięków do broni(weapons.txt) dodałem aby kierowało do folderu w którym znajdował się nowy dźwięk. Mimo to w grze nadal słychać jak wystrzał z PSG. Co ja robię źle?

Opublikowano

1 sprawdz w jakim formacie to zapisales :)

2 to tak nie dziala. Nie wystarczylo by tylko tutaj to zmienic. Mozesz zmienic dzwiek psg i wtedy zmieni sie tez m24. Innego sposobu tutaj nie ma.

Opublikowano

Kolory są stare bo zmieniony plik jest pod innym rozszerzeniem.

Zmień go na .tga można to zrobić za pomocą programu gimp

Otwierasz obraz przez gimp klikasz zapisz jako -> wpisujesz w nazwie obrazu NewItemShop_01.tga

Wrzuć go do folderu a stary plik tga usuń.

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

Co do grafiki to sprawdz format i upewnij sie ze podmieniles plik jesli robiles to z innej lokalizacji.

Co do dzwieku to nie wiem czy jest sens bawienia sie z tym plikiem txt i najlepiej jest zamienic plik bezposrednio.

Pamietaj oczywiscie ze plik musi sie identycznie nazywac i byc w formacie wav ;)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

sprawdź czy nie edytowałeś pliku w którym końcówka jest Ger.tga lub Tur.tga <---- tego nie edytujesz edytujesz tylko z końcówka .tga

Tu chodzi o to, że ger bądź tur to są wersje językowe warrock'a, on musi edytować eng bądź samo tga :)

Zmień plik dźwiękowy bezpośrednio i nazwa musi byc taka sama

up@ :ninja: <_<

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Sorrki z tymi teksturami to odwaliłem bo zły folder modowałem... Teraz działa pięknie cacy, ale wciąż mam problem z dźwiękiem. Tak jak mówi weedx na pewno nie da się dodać nowego dźwięku dla M24 tylko trzeba też zamieniać dźwięk PSG?

Opublikowano

Sorrki z tymi teksturami to odwaliłem bo zły folder modowałem... Teraz działa pięknie cacy, ale wciąż mam problem z dźwiękiem. Tak jak mówi weedx na pewno nie da się dodać nowego dźwięku dla M24 tylko trzeba też zamieniać dźwięk PSG?

Tak, w tym co powiedział weeedx jest 100 % racji ! :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...