Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest lepsza postać od Master'a Yi ?

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Gram Masterem Yi już jakiś rok i jak narazie nie znalazłem postaci ,która w 1vs1 byłaby w stanie mnie nim pokonać. Ostatnio zauważyłem ,że bardzo dużo osób gra Masterem Yi. Dzięki temu nie mogę często wybrać tej postaci w grach więc postanowiłem uczyć się grać inną. Niestety nie znam postaci ,która byłaby mocniejsza od Mastera Yi. Masterem praktycznie każdy mecz kończył się wygraną ,lecz ostatnio ,tak jak mówiłem dużo osób nim gra. Więc pytanie tutaj ,czy jest jakaś postać ,która dobrze obcykana pokonywałaby Mastera Yi ? Bo sami wiecie ,że nafeedowany Master Yi zadaje pół hp z kryta na 1 hit. Czy jest jakaś postać lepsza ,albo podobna do Mastera YI ?

Opublikowano

Chodzi ci o linię, czy ogólnie? Każdy jeden melle carry jest lepszy od Mastera, Fiora i Trynda gniotą go niemiłosiernie.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Robiłem sam osobiście ze znajomym testy, Master full build i te postacie oto rezultat.

1.Zed - Ultuje, wykłada combo ignite + BotRK master leży.

2.Jax - Włacza E master go smyra, stuny i go nie ma.

3.Dobrze budowana Fiora - Za hita przywraca sobie pół hp + bije niemiłosiernie mocno mastera nie ma.

4.Varus - Ultuje i master czeka na deda.

5.Sion - Stun, + hard ssanie hp = mastera nie ma.

6.Vayne - Orbwalking + odrzut/stun.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Witam.

Gram Masterem Yi już jakiś rok i jak narazie nie znalazłem postaci ,która w 1vs1 byłaby w stanie mnie nim pokonać. Ostatnio zauważyłem ,że bardzo dużo osób gra Masterem Yi. Dzięki temu nie mogę często wybrać tej postaci w grach więc postanowiłem uczyć się grać inną. Niestety nie znam postaci ,która byłaby mocniejsza od Mastera Yi. Masterem praktycznie każdy mecz kończył się wygraną ,lecz ostatnio ,tak jak mówiłem dużo osób nim gra. Więc pytanie tutaj ,czy jest jakaś postać ,która dobrze obcykana pokonywałaby Mastera Yi ? Bo sami wiecie ,że nafeedowany Master Yi zadaje pół hp z kryta na 1 hit. Czy jest jakaś postać lepsza ,albo podobna do Mastera YI ?

CC i mastera nie ma, ogólnie jest to jedna ze słabszych postaci dlatego nie jest grana, a nie wiem kto ci powiedział o tych krytach za pół hp ale master nic takiego nie robi, gdy widzę mastera w przeciwnym teamie w 80% przypadków jest to easy win bo pada jak papier i w tfach nic nie robi bo dostaje cc na morde. Poza tym wystarczy jax na linii i master może iść afk.

Opublikowano

Yi moze sie schowac przy walce z jax-em oraz zed-em . Nie ma z nimi szans wgl jax wlacza E i yi tylko go laskocze a jak zed uzye ult-a to nie dosyc ze ze skilli zada 1k dmg+ to jeszcze ult wyciagnie kolo tego

Opublikowano

A co myślicie o Veigarze ?

wez traf stunem ,nafeedowany veigar go zrobi jak chce (za dobre combo)

a tak jax robi go jak chce (E) fiora (sustain) akali (combo chmurka i znow combo mastera nie ma)

contruje go wszystko z lepszym niemilosiernym dobrym combem i cc (np: brand)

hard cc i mastera nie ma

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Witam.

Warwick randuin + thornmail i master nie istnieje, polecam ci go :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Master Yi to małe denerwujące gówno, drugie po Teemo. Pociśnie go każdy na topie typu Riven czy też Jax, stun i jego ult jak i E chowa się. Nie wiem jedynie czemu jest tyłe płaczków że jest on OP. Bo dla mnie jest duzo lepszych postaci na topa lub jungle niz to.

Opublikowano

Zawsze Nasus w late zje Mastera 1v1, tak jak każdą inną postać.

Opublikowano

Nawet jak jesteś nafeedowany, I starasz się najbardziej jak możesz, Malza w late rozjebie ciebie, i zostanie mu pełne hp

Jak szukasz typowego "Facerolla, Noob champa" to polecam Trynde, i Akali

Opublikowano

Zed jedzie go 1v1.

ale jak chcesz mieć funa z zabijania mastera:

Rammus -> Thornmail, taunt i W. Zabija praktycznie sam siebie bez twojej ingerencji ;D

Opublikowano

Zawsze Nasus w late zje Mastera 1v1, tak jak każdą inną postać.

w nasusa nie dział na mastera podczas ulta jakby co, ale chyba mimo wszystko tak czy siak go zje :P

Opublikowano

w nasusa nie dział na mastera podczas ulta jakby co, ale chyba mimo wszystko tak czy siak go zje :P

nasus je wszystko jak złoży dobre itemy i nastakuje Q.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Udyr i masterka nie ma. Q = pol hp, ten medytuje stun na krzywy ryj q w i papa. pozdro

Serio, w? nic ci to nie da, lepiej na przemian q/e bo to taki papier że hoho

Wedlug mnie rakieton jest bardzo dobrym championem. Engage, tanky, łatwa linia.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

kiedyś spotkałem polaczka na midzie (ja fidle, on master)

na czacie wyzywa mnie że nie mam szans i wgl. 2 lvl, gank enmy i już double kill. zostało mi hp na 1 hit i master solo divuje. q i w, master leży. flash i ignite + heca papa

master jest słaby

wystarczy fiora lub nawet pant

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Nie ma. Jak wygrywasz nim wiele gier z rzędu graj nim dalej.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Witam.

Gram Masterem Yi już jakiś rok i jak narazie nie znalazłem postaci ,która w 1vs1 byłaby w stanie mnie nim pokonać.

jax owni wszystko 1v1 tyle w temacie

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...