Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Playstation 3 classic vs superslim

Bambus.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Chciałbym zakupić sobie konsolę PS 3, ale nie wiem jaką.

Osobiście wolałbym ps 3 classic, bardziej mi się podoba, ale znajomi twierdzą że jak już ps3 to super slim i nie wiem co zrobić :<

I jeszcze pytanie co do pamięci ? Ile mi wystarczy ? 500 /320 /80 ? Zależy mi na paru grach typu fifa/pes/gta/saints row/far cry

Nie piszcie że nie opłaca się kupować ps 3 ze względu na wyjście konsoli ps4. Poradźcie tylko którą wybrać super slim czy classic

Opublikowano

Jeśli będziesz grał tylko w te gry które wymieniłeś to 80gb starczy. Nie polecam zakupu classic'a, modele są zbyt podatne na wszelakie awarie, super slim dopiero na dniach będzie obchodził rok istnienia na rynku więc jeszcze nie można tak naprawdę nic powiedzieć o awaryjności sprzętu. Najlepszą opcją jest kupno slima 250gb-320gb.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jeszcze jedno, bo z konsolą ps 3 mam styczność pierwszy raz. Jedne gość namieszał mi w głowie taką wiadomością " Osobiście bardziej bym ci polecił kupić X360,lub zaczekać na PS4/Xbox One.Ale skoro już chcesz PS3 kupić to kup SuperSlim.Konsola nie ma ci się podobać,ona ma mieć dobre chłodzenie itd.Najlepiej kupić z jak największym dyskiem.W X-boxie miałem 4gb,wykupiłem Xbox Live i to jakoś poszło w 2 czay 3 miechy,kupiłem sobie 250gb i jakoś po pół roku sobie ją przerobiłem i jakoś gram na niej do tej pory smile.gif Ale jeżeli chcesz pograć w taki tytuł jak Uncharted to niestety musisz kupić PS3.Więc osobiście bym ci polecił kupić SuperSlim" O co chodzi z tym dyskiem twardym ? o.O. Do tej pory myślałem, że to jest na zasadzie dysku w komputerze, ale z wypowiedzi tego gościa wynika, że po ok 6 miesiącach użytkowania PS3 będę musiał wymieć dysk, ponieważ ten się zużyje :O.

Z dyskiem nie jest tak, że mam przykładowo 250 GB, zainstaluje grę która zajmuje ok 10 GB to na dysku wolnego miejsca zostaje mi 240GB? A po odinstalowaniu gry, wraca do 250 GB?

O i jeszcze możecie napisać na co zwracać największą uwagę podczas kupowania używanych konsol na allegro :) Like lecą :)

Opublikowano

@up

Bo 4gb w X albo 12gb w PS3 to nieporozumienie... przecież to starcza na 4-5 tytułów z BR które zajmują mało miejsca na dysku po jakiejś tam instalacji albo 2-3 pobrane z PSN w zależności od ich wielkości.

Praktycznie każda gra przechodzi proces instalacji na dysku, jedne gry potrzebują jedynie kilka mb a inne aż kilka gb.

Z instalacją i odinstalowywaniem jest tak samo jak na PC, miejsce na dysku się ponownie zwalnia. Niektóre gry oferują instalacje tekstur na hdd.

Dodatkowo jeśli myślisz o PS Plus to 320gb to jest takie minimum jakie będziesz potrzebował i uwierz mi, że Plusa naprawdę warto mieć, minimum 36 gier w roku na samo PS3 za zaledwie 195zł albo 165zł - allegro.

Super Slim nie ma lepszego chłodzenia od Slima...producent zapowiedział jedynie mniejszy pobór prądu oraz cichszą pracę, z pierwszym można się zgodzić prądu to żre mniej niż Slim ale konsola wcale nie pracuje ciszej niż Slim.

Przede wszystkim kupując na allegro zwróć uwagę na ilość sprzedawanych konsol przez allegrowicza, im więcej ma konsol w ofercie tym gorzej (nie mówię tutaj o lombardach gdzie mają normalne sklepy w miastach) zazwyczaj są to konsole serwisowane albo składaki.

Poszukaj ofert z Twojego miasta, wiele osób oferuje odbiór osobisty z możliwością sprawdzenia konsoli jeszcze u nich w domu, zwróć uwagę na pracę wentylatorów, im głośniej tym gorzej... zerknij we wloty powietrza czy konsola nie ma kłębów kurzu itp...

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...