Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera do 3000zł

YouDIE1st

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nie wiem co to jest OC

2. z Windowsem

3. Tak, sama skrzynka

@Dodam że gram często w Minecraft,combat arms... :p

Opublikowano

OC - overclocking, czyli podkręcanie procesora i karty graficznej, niekiedy podkręca się również ram, ale rzadziej.

Zwiększa to ogólną wydajność komputera, ale trzeba mieć jakąkolwiek wiedze jak to zrobić zeby czego nie zepsuc :)

http://www.morele.net/inventory/info/Kh5N9d/

Coś takiego myślę było by w porządku.

Mocna karta graficzna, procesor HASWELL i5, porządna płyta główna, przewiewna obudowa, 8GB ramu który przyda się do nagrywania/renderowania. Pewnie spytacie czemu taki mocny zasilacz? Bo różnica między wersją 550w a 650w to raptem 20zł, a 100w więcej to sporo - w przyszlosci nawet drugą kartę graficzną mógłby dokupic. Zasilacz modularny, dzieki czemu bedziesz mial porządek w obudowie, a poza tym jest to porządny wyrób z szeregiem zabezpieczeń ;)

Ten zestaw co podales nie jest oczywisice tragiczny, ale wydaje mi się że mój jest lepszy.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

AHam, to nie,nie będe robił.

@W internecie znalazłem taki zestaw za 3.300zł

Obudowa:
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 213zł
Karta Graficzna:
Gigabyte GeForce GTX670 WF2 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 1357zł
Zasilacz:
SilentiumPC Deus G1 600W - 224zł
Dysk Twardy:
Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 (WD10EZEX) - 244zł
Płyta Główna:
Gigabyte GA-B75-D3V Intel B75 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 252zł
RAM:
Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz CL9 - 228zł
Procesor:
Intel Core i5-3470 Ivy Bridge LGA1155 BOX - 717zł
Nagrywarka DvD:
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 67zł

Ale nie wiem czy jest dobry do nagrywania

Opublikowano

True, wychodzisz ponad budżet. 400zł to duza doplata. poza tym po co oszczędzać na wszystkim zeby dac gtxa 770? dla mnie bez sensu, bo wszystko inne jest ograniczone. mój zestaw jest dużo bardziej przyszłosciowy - moze dokupic drugą kartę. poza tym nie widze sensu dawac fery pro do 3350p, boxowe wystarczy, i tak tego procka nie podkreci

Mój zestaw jest na haswellu, ma duzo lepsza plyte glowna, duzo mocniejszy zasilacz i troszke slabsza karte graficzna

za to drugi ma przyoszczedzone na plycie i zasilaczu - wiec jesli bys chcial zmodernizowac kompa i dokupic np. druga karte graficzna to do wymiany leci zasilacz i plyta glowna.

weź który uważasz - jesli nie bedziesz komputera modernizowal zestaw TrueFaitha ( drugi ) będzie lepszy.

+ mój ma większy dysk o 500GB - przy nagrywaniu to ważne :)

Opublikowano

Przeciez dałem 760 od MSI.

Między 760 a 770 nie zauwazy róznicy bo kazda z tych kart lyka kazda gre na full hd i ultra :)

Opublikowano

2x GTX590 + 2600k i Wiedźmin2 z ubersamplingiem pokazuje średnio 70 FPS. Crysis2 z modem na tekstury wysokiej rozdzielczości 35 FPS, Metro 2033 80 FPS. Mowa tutaj o wszystkich opcjach na maxa, również w sterownikach. 2x590 odpowiada około 4-way SLI z 760'tek, a 770 jest od niego kilkanaście (miejscami kilkadziesiąt) % wydajniejszy. Wolałbym jednak dopłacić te 100 zł i mimo okrojonego zestawu mieć lepszą GPU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...