Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkładka pod mysz

BlackWizard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji, iż właśnie idzie do mnie nowa mysz, to przydałoby się również wymienić podkładkę, obecna ma już 5 lat i była kupiona bodajże w jakimś markecie :D ( rogi się pozawijały i powierzchnia jest już wytarta na maxa bo ruszając myszką mam wrażenie jakbym mieszał kisiel xD)

Myślałem nad kucykiem Steelseries mini ( ma bardzo dobre opinie) ale również np. O Razer Goliatus Speed/Control i o Natec Genesis M33. Którą mi najbardziej polecacie?

A i model myszki jaką właśnie kupuję to Natec Genesis GX66

Kasy na podkładkę mam przeznaczone tak 40 zł :)

ux1x.jpg

Opublikowano

Podkładki pod myszkę były dobre w czasach kiedy zamiast elektroniki w myszce siedziała kulka z pokrętłami.

O ile nie masz biurka ze szkła podkładka jest nie potrzebna. Lepiej kup coś dziewczynie albo sobie. No chyba, że koniecznie musisz mieć tę podkładkę :)

@edit

Razera są drogie od około 50zł do około 100zł. Może lepiej będzie kupić po prostu w sklepie bo przy takiej kwocie dużo nie zaoszczędzisz a nawet jeśli to koszt przesyłki zrobi swoje :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

W sumie to dużej różnicy nie ma, kup byle jaką za 15-20zł.

Podkładki pod myszkę były dobre w czasach kiedy zamiast elektroniki w myszce siedziała kulka z pokrętłami.

O ile nie masz biurka ze szkła podkładka jest nie potrzebna. Lepiej kup coś dziewczynie albo sobie. No chyba, że koniecznie musisz mieć tę podkładkę :)

Mi się biurko niszczy przez to :P tzn. jak nie ma podkładki

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jestem przyzwyczajony do podkładki :) a pozatym mam drewniane biurko z tą taką chropowatą nawierzchnią i jak nie będę miał podkładki to ślizgacze w myszce zetrą się po tygodniu :D

ux1x.jpg

Opublikowano

Wystarczy jakaś zwykła materiałowa podkładka. Chyba że chcesz płacić za znaczek to w tedy może Razera.

Aktualnie mam taką podkładkę i tak jak pisałem rogi są pozawijane, nawierzchnia jest wytarta a wyczyszczenie jej z potu (nie ładne plamy) i wszelakiego brudu graniczy z cudem...

ux1x.jpg

Opublikowano

No chyba, że inne opcji nie ma :P

Idź i zobacz w sklepie taką żeby się nie ślizgała za normalne pieniądze ale przyznam że RAZER fajnie by wglądał na biurku :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Może byś podał jaką to myszkę kupiłeś i wtedy będziemy wybierać podkładkę?

Pod optyk i pod laser kupuje się zupełnie inne podkładki..

Nie zauważyłem, kupiłeś laserowy syf, ale taki był Twój wybór.

Teraz szukaj twardej podkładki, laserowa myszka musi mieć twardą podkładkę.

Przykłady podkładek:

Steelseries SP, 9HD, 4HD, Razer Vespula, Razer Destruction, Qpad heatoN

Lecz i tak nie spodziewaj się nawet minimalnej precyzji, bo ta myszka to po prostu szajs.

Opublikowano

Aktualnie mam taką podkładkę i tak jak pisałem rogi są pozawijane, nawierzchnia jest wytarta a wyczyszczenie jej z potu (nie ładne plamy) i wszelakiego brudu graniczy z cudem...

A co ty oczekiwałeś od podkładki pod myszkę. Jest do element eksploracyjny wieki nie wytrzyma proste... narzekasz i narzekasz to nie kupuj jej w ogóle bo nawet za 100 zł podkładka kiedyś będzie wyglądała jak zwykła szmata.

- Steelseries QcK Mini

Opublikowano

Na tej podkladce ledwo by sie zmiescila moja mysz, do tego slaba jakosc przesuwania myszki po tym (szybkie ruchy beda nieregularne a wolne niedokladne i ciezkie) a podkladka bedzie raz metr w ta a raz metr w druga przy graniu w gre gdzie duzo sie uzywa myszki intensywnie.

Opublikowano

Nie mogę sobie pozwolić na wersję normalną bo mam mało miejsca na tej szufladce wysuwanej a myszki mieć na biurku nie lubię. Więc chcę kupić wersję mini.

Kolega Iszklarz napisał że muszę szukać podkładki twardej a QcK Steelseries Mini jest chyba podkładką miękką ale jak się mylę to mnie poprawcie. Bo już w końcu nie wiem czy ta moja myszka laserowa nie będzie się "gryzła" z miękką podładką... nie wiem jak to wygląda w praktyce.Jest jakaś kolosalna różnica między użytkowaniem myszki laserowej na podkładce miękkiej a na twardej ? Bo jak różni się lekko albo w ogóle to już wezmę tego kucyka mini :)

@EDIT

Mój kuzyn ma taką samą myszkę i podkładkę jakąś taką co rozdają jako gadżet na różnych konkursach ( oczywiście miękka ) i grałem u niego i nie widzę szczególnych problemów :)

Więc chyba wezmę QcK Steelseries mini i niedługo napiszę jak się sprawuję :) Dzięki wszystkim za pomoc.

ux1x.jpg

Opublikowano

No nie widzisz problemów, bo nigdy nie miałeś DOBREJ TWARDEJ pod laser podkładki.

Kup sobie podkładke a4tech'a, robią w tej chwili to samo co Steelseries Qck mini/normal a cena mniejsza :)

Tak więc jeżeli pasuje Ci steelseries qck i chcesz zaoszczędzić kup jakąkolwiek podkładkę a4tech'a, to samo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam kucyka mini od 3 dni i jest git :) materiał miły w dotyku ( nie drażni ręki ) i myszka chodzi jak po maśle. Kupiłem ją za 21,90 na allegro i jestem z niej zadowolony.

Polecam !

ux1x.jpg

Opublikowano

m6900 to sie miesci. Ale to malutka myszka

Razer Ouroboros by mi sie juz ledwo zmiescil. Mad Catz R.A.T. 5 tez juz ledwo co.

żadna mała mysz ;)

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Dwie_myszki_dla_mniej_zamoznych_graczy-31641.html

http://laptopy.gadzetomania.pl/2012/07/30/razer-ouroboros-godna-konkurencja-dla-cyborg-r-a-t-9

widzę, że mała ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...