Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft, mało fps

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(eh, obawiam się, że w tym temacie ludzie będą powielali bezsensowne posty typu: za dużo aktywnych procesów, itp...)

Witam, dzisiaj, po niemałej przerwie grania postanowiłem wrócić do tejże pięknej, oferującej mojej skromnej osobie bardzo wielki sześcienny świat gry

Napotkał się problem na mojej drodze. Otóż, gdy grałem na pewnym serwerze multiplayer spadki fps na mnie napadły :O Lekarstwem na tą chorobę okazało się być zmienianie detali, lecz to nie jest efektywne, ponieważ wygląda to następująco:

15 fps, zmiana detalów = 40 fps.

10 s później...

20 fps.

__________________________________________________________________________________________________________________

Żeby nie było bezsensownych postów (i tak będą :) ) dopisze, iż mam dobrego laptopa, 4 gb ramu. Podczas grania mam włączonego tylko skypa lub/i ts3. I to nie działa na tej zasadzie, że mam więcej fps, wówczas gdy ustawienia gry są najgorsze, ważne, żeby po prostu je zmienić. ale po 10 sekundach znowu mało fps..

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Intel core i3, jakiś radeon, 4 gb, to już mowilem, windows 8. Nie ma sensu podawać dokładnych parametrów na 100% spełnia wymiagania minecrafta i powinienem mieć chociaż 40 fps. sterowniki najnowsze. Java najnowsza. skana antyvirem? Może w ostateczności to zrobie, a ccleanera uzywam co tydzien

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Jakbym czytał o swoim,optifine niskie detale i mam góra 60 fps na serwach z dużym ramem na gracza ale zdarzają się takie gdzie lagi takie że nie idzie logowanie się,na singlu 20 fps to ładnie idzie.jaki producent i model lapka?a lagi są bo mc nie jest dostosowany do win8 bo notch nienawidzi strategii microsoftu związku z win8 na lapkach

Opublikowano

Przypisz więcej ram'u? Zaktualizuj LWJGL, jeżeli grasz na 1.5.2 i zaktualizuj Jave oraz sterowniki od karty graficznej.

btw. Win7 jest lepszy.

surprise motherfucker

Opublikowano

Gamebooster nie pomaga, inny texture pack też. Gdy przypisuje wiecej ramu w moim launcherze to jakis blad virtual machine, czy jakos tak. Laptop to hp pavilion g6

1361453243-U739101.png

Opublikowano

LAPTOPY NIE SĄ DO GRANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a to z błędem virtual machine to chyba musisz zaktualizować jave 7 pod 64 bity :).

@edit

łap

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Zmień texturepack, wgraj optifine, gamebooster. Przypisz więcej RAMU, pozmieniaj ustawienia, zaktualizuj LWJGL.

Jeśli to nie pomoże, to nie pograsz w minecrafta na tym sprzęcie..

Opublikowano

Zmień texturepack, wgraj optifine, gamebooster. Przypisz więcej RAMU, pozmieniaj ustawienia, zaktualizuj LWJGL.

Jeśli to nie pomoże, to nie pograsz w minecrafta na tym sprzęcie..

przecież napisalem, ze gamebooster nie pomaga i nie moge przypisac wiecej ramu na tym moim launcherze, bo wyskakuje jakis java virtual machine. Idioto, wlasnie takich postow nie toleruje, nie czytasz zawartosci tematu, tylko od razu walisz tego posta.

Dlaczego minecraft mialby nie dzialac na tym sprzecie?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

przecież napisalem, ze gamebooster nie pomaga i nie moge przypisac wiecej ramu na tym moim launcherze, bo wyskakuje jakis java virtual machine. Idioto, wlasnie takich postow nie toleruje, nie czytasz zawartosci tematu, tylko od razu walisz tego posta.

Dlaczego minecraft mialby nie dzialac na tym sprzecie?

sprawdź jaka ta karta graf dokładnie, bo częsco przez kartę są problemy z fps. Ja na przykład mam win7 2gb ram procesor AMD Athlon 64 3800+ 2.4GHz ale karta GeForce 210 512mb dedykowanej pamięci do 1024 współdzielonej i mam 40-60FPS na full detalach
Opublikowano

• GameBooster

OptiFine

Przeczyść kompa CCleanerem

Poszukaj texturpacka 32 x 32

Jeśli masz jakieś mody oprócz OptiFine to usuń.

Opublikowano

Ludzie nie wiem skąd się u was biorą niektóre mity o fps np.

Ram - ludzie minecraft nie potrzebuje dużo ramu. Mój kolega gra na 512 mb i nie ma najmniejszego laga.

Ccleaner - nigdy nie słyszałem o jakiejkolwiek poprawie fps po czyszczeniu

Aktualizacja Lwgl - minecraft 1.6.2 posiada najnowsze

Ja polecam kilka sposobów i 1 programik:

- defragmentacja dysku ( u mnie poprawa o 15-20 fps !)

- defragmentacja i sakanowanie rejestru

- programik - Advanced system care (mnóstwo funkcji optymalizujących i wiele innych)

Zalecenia co do defragmentacji:

- nie defragmentuj dysku aplikacją windowsową ! Jest wolna i daje słabsze efekty. Do tego polecam w.w. programik

- aby defragmentacja przebiegla szybciej pousuwaj niepotrzebne rzeczy z dysku. I znowu ten programik jest najlepszy. Ma narzędzie szukania duplikatów i analize najcięższych rzeczy na dysku.

Jeśli jest pytanie co jest najważniejszym elementem odpowiadającym za fps, odpowiedź brzmi - karta graficzna.

Co do problemu spradzenia modelu karty spróbuj programik System info for windows.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...