Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Crossfire] MM, HM, Predator.

PomponikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wiem, że wiele osób lubi grać na Mutantach, ale niestety popełnia pewne błędy które tą grę pogarszają więc pomyślałem, że zrobię poradnik na ten temat.

1. Drużyna żołnierzy

- Jak już pewnie wiecie na początku gry zaczyna się odliczanie do losowego zarażenia żołnierza lub żołnierzy ilość początkowych mutantów zależy od ilości osób w room-ie.

- Znając już punkt wyżej powinniśmy wiedzieć, że nie ma sensu pakowanie się do dużej grupy osób w czasie odliczania, bo istnieje wtedy duża szansa, że jedna z osób zostanie zarażona, a potem minie już tylko chwila jak reszta naszych kompanów także zmieni się w mutanty. Tak więc co robić? Odpowiedź jest prosta kiedy znajdziemy już taką większą ilość osób warto schować się trochę dalej od nich, by w razie gdyby nikt z tamtej grupy nie został zarażony móc do niej szybko dołączyć, ale też żeby móc bezpiecznie oddalić się do innej grupy gdy będzie inaczej.

- Pamiętajmy, że najważniejsze na Mutantach jest ammo w magazynku dlatego najlepiej wyposażyć się w jakiś solidny MG by nie mieć problemów z zabiciem nieprzyjaciela, następnie ważna jest też waga broni i ROF czyli na przykład taka broń jak kriss też będzie się nadawać jest lekką bronią z małym rozrzutem i niezłym ROF, a jeśli mamy naprawdę zaufaną grupę na przykład kilku kolegów to możemy zabrać ze sobą snajperkę najlepiej semi i z dodatkowym magazynkiem.

- Ważną sprawą jest też gdzie gramy jeśli jest to Predator to bez problemu za pomocą MG czy nawet SMG lub Rifle powalimy mutanta, ale jeśli jest to HM lub MM to już powinniśmy uważać dzierżąc np: Rifle, bo na pewno już tak nam łatwo nie pójdzie.

- (HM) Kolejną dosyć ważną sprawą jest to, że jeśli staniemy się Hero to musimy się zachowywać jak bohater :). Czyli nie chowamy się w kącie i nie czekamy aż minie czas tylko wychodzimy na środek mapy lub w miejsce z którego będziemy mogli swobodnie neutralizować mutanty i strzelamy w mutanty tak by zapewnić drużynie bonus do dmg czyli zwykle naszym celem są slugi chyba, że jakiś berserker czy tytan podejdzie bliżej. Granatnika używamy tylko na 2-3 lub więcej mutantów blisko siebie no chyba, że jesteśmy zagrożeni atakiem to wtedy bez wahania ładujemy w przeciwnika zwykle 2 granatami i oddalamy się.

- Kolejna rzecz to boxy które zrzucane są nam w pewnych odstępach czasu. Ze skrzynek zwykle uzyskujemy broń przystosowaną do gry przeciwko mutantom czyli może to być: Gantling Gun, RPK, M60-Adv, MP5 lub amunicja do naszej głównej broni. Po paczkę najlepiej wybrać się gdy mutanty atakują innych żołnierzy, ale nawet jeśli nie widzimy mutanta w pobliżu należy zachować czujność. Zawsze najlepiej wybrać się do najbliższej paczki, a jeśli zostaniemy zauważeni przez mutanta i zbliża się szybko a my jesteśmy gdzieś dalej od naszego miejsca w którym się bronimy powinniśmy szybko zająć jakąś inną dobrą pozycję ewentualnie spróbować zmylić mutanta i uciec (zmyłka raczej nie uda się gdy mutantów jest więcej niż 2).

2. Drużyna Mutantów.

- Jako, że zwykle jesteśmy sami lub tylko z jedną osobą na początku rundy to nie pakujmy się w grupę osób szczególnie gdy mają MG tylko szukajmy pojedynczych słabych celów. Nawet jeśli wiemy, że nie pomogą nam zbytnio w walce to za to dostaniemy za nich punkty tzw. ewolucji co nam ona daje? Ewolucja po zdobyciu:

Berserkera-możliwość użycia przycisku G (zwykle przyspieszenie) czasami jest to jakaś inną umiejętność które opiszę później, max 5000HP (chociaż gdy na początku rundy stajemy się mutantem mamy go więcej) i szybszy atak.

Tytana-max Hp 7000.

- Gdy gonimy cel który ucieka ciągle do tyłu i do nas strzela powinniśmy chodzić na boki by nie dać się trafić dodatkowo warto użyć przycisku G wtedy bez problemu zarazimy cel.

- Kiedy cel jest na budynku na który zwykle nie da się dostać powinniśmy podsadzić członka drużyny (bo zwykle to my musimy okazać się tymi mądrzejszymi) i w ten sposób możemy wygrać rundę za co dostaniemy punkty.

- Gdy została już tylko jedna spora grupa możemy albo biegać i mylić przeciwników tak aby strzelali do nas przez co stracą amunicję lub próbować się do nich dostać (zwykle podskakując kiedy jest się do nich obróconym co daje nam pewny unik przed dostaniem Headshoot-a.

- Jeśli masz zbędne RP i chcesz kupić mutanta (czego nie radzę, bo Dread zwykle wystarcza) i nie wiesz jakiego wybrać to teraz opiszę te króre możemy kupić. Oto one:

Slug (Hulk)-Jest bardzo podobny do dreada, ale jest trochę większy i mniej go odrzuca kiedy dostanie kulkę.

Maiden (Szalona pani doktor)- Jest to jedna z lepszych postaci-mutantów w grze. Mimo, że rusza się trochę wolniej niż reszta mutantów to może wykonywać wysokie skoki i po kliknięciu G jest nie widzialna niestety niewidzialność na poziomie Tytana prawie nic nie daje ponieważ Maiden tytan ma czerwone ubranie które jest lepiej widoczne niż białe. Mimo wszystko polecam.

Smoke (Kapitan z wiertłem)- Chyba najsłabszy mutant w CF jest duży i łatwo go trafić na dodatek jego ataki są bardzo wolne jego specjalna umiejętność to czarny dym wypuszczany wokół niego który może spowodować słabszą widoczność czy nawet laggi na słabszych sprzętach. Nie polecam.

Assasin (Koleś w kapturze)- Najprawdopodobniej najlepszy mutant który ma więcej HP niż reszta mutantów, jest od nich szybszy i mniejszy. Jakby tego było mało to przy ewolucji Berserkera ma granat który odpycha przeciwników i może zrzucić żołnierzy z dobrego miejsca. Czego chcieć więcej?

Poradnik będę aktualizować w miarę gdy coś sobię przypomnę lub czegoś się dowiem. :D

iuub.png

Opublikowano

Jak gra się mutantem, to lepiej wbić się w dużą grupe, bo zanim zarazi się pojedyńczy cel, reszta graczy może stworzyć liczniejszą grupe z którą nie będzie szans. A gdy zarazi się nawet jedną osobe z większej grupy to potem z innymi nie będzie problemu. Przykład (tunel na dole mapy na mapie merida). Najłatwiej jest zarazić kogoś w grupie podczas skoku, bo przeciwnikowi trudniej jest nas trafić.

Możesz też do poradnika dopisać coś o skrzynkach z rzeczami na mm, hm.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To zależy jaki styl gry ktoś preferuje jeśli ktoś woli uzbierać większą armię mutantów i potem wykorzystać je do ataku to gra tak jak napisałem, ale masz też sporo racji. Zwykle najlepiej jest szybko uzbierać Berserkera i jak najszybciej wykończyć ludzi z MG.

iuub.png

Opublikowano

Po co napisałeś poradnik który nie nada się nawet do podcierania się w łazience? To chyba każdy wie jak się gra na mutantach... Proszę o opis jak się gra na Zombie Modzie bo kur** nie wiem!... CO TAM ROBIĆ?!

Opublikowano

Po co napisałeś poradnik który nie nada się nawet do podcierania się w łazience? To chyba każdy wie jak się gra na mutantach... Proszę o opis jak się gra na Zombie Modzie bo kur** nie wiem!... CO TAM ROBIĆ?!

W tym poradniku są porady dla nowych graczy. Nawet jak ktoś umie grać, to może jest jakaś rzecz której nie wie i dowie się z tego poradnika.

Jak porady z poradnika nie są ci do niczego potrzebne to nie musisz się tu wypowiadać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wyluzuj trochę i następnym razem pomyśl co napiszesz, a co do poradnika do zombie moda to właśnie myślę nad jego zrobieniem i zbieram info. Myślę, że będzie to już porządniejszy poradnik z obrazkami, dokładniejszymi opisami zombie, punktacji, nagród itd.

iuub.png

Opublikowano

Wyluzuj trochę i następnym razem pomyśl co napiszesz, a co do poradnika do zombie moda to właśnie myślę nad jego zrobieniem i zbieram info. Myślę, że będzie to już porządniejszy poradnik z obrazkami, dokładniejszymi opisami zombie, punktacji, nagród itd.

I ten poradnik możesz troche poprawić, ale nie treść, tylko wygląd.

Bo troche ciężko się ten poradnik przegląda, jedno zdanie na drugim.

Zmień czcionke, dodaj kolory, zrób tak żeby dobrze się czytało.

1398258449-U383457.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Crossfire] MM, HM, Predator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...