Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BF4 vs. COD:GHOSTS

piotrorsicz4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy w bf-ie ryby będą odpływać jak będziesz blisko ?!?!?!?, no właśnie nie więc siedźcie cicho :). A tak na serio to jak dla mnie oczywiście że battlefield 4, cod to będzie kolejny kotlet , a w bf-4 jeszcze to levolution będzie, ach te walące się wieżowce :).

Opublikowano

Tylko niektórzy leją na frosbitena i wolą CoDa. To zależy od gustu. Mimo, że jestem FanBoyem CoD'a, to go nie polecam. Mam dość grania znowu w MW z paroma poprawkami graficznymi i kilkoma nowymi przedmiotami.

ps. BFa też nie kupię. Szkoda mi ~160 zł o.O Za tyle to mam co jeść przez dłuższy okres czasu,

9368_gold.png

Opublikowano

A gdy kupię BF4 to w bf'ie jest dużo pojazdów itp. a ja za nimi nie przepadam np. czołgi itp. W jakim trybie występuje najmniej pojazdów

@edit

Czy gdy kupię BF'a w empiku to będzie spolszczona wersja tak?

A czy w BF4 będą KillStreak'i albo chociaż jakieś rakiety/pociski?

Czy do BF4 też będziemy się logować przez battleloga?

LoL

Opublikowano

CoD: Ghost - bardziej pod singla

BF4 - bardziej pod multi

W ghost też jest destrukcja, zobaczymy pożyjemy. Jak narazie jestem za bf4.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nic.

Obie gry niczym nie różnią się od poprzedniczek. Widać tylko minimalnie lepszą grafikę oraz kilka nowych drobiazgów.

CoD nie zmienia się od MW, więc już się przyzwyczaiłem.

BF3 dość różnił się od Bad Company 2 i nawet był przyjemny do pogrania.

A BF4? Wszystko identyczne, tylko mapy inne + pierdyliard nowych dodatków do kupienia...

Po co robić coś nowego i świeżego? Hajs się przecież zgadza, a fanboy'e i tak kupią <3

Czas na jakąś rewolucję w grach, bo tego co teraz się dzieje to ciężko nawet ewolucją nazwać.

Opublikowano

Nic.

Obie gry niczym nie różnią się od poprzedniczek. Widać tylko minimalnie lepszą grafikę oraz kilka nowych drobiazgów.

CoD nie zmienia się od MW, więc już się przyzwyczaiłem.

BF3 dość różnił się od Bad Company 2 i nawet był przyjemny do pogrania.

A BF4? Wszystko identyczne, tylko mapy inne + pierdyliard nowych dodatków do kupienia...

Po co robić coś nowego i świeżego? Hajs się przecież zgadza, a fanboy'e i tak kupią <3

Czas na jakąś rewolucję w grach, bo tego co teraz się dzieje to ciężko nawet ewolucją nazwać.

Niby więcej destrukcji i ten cykl pogodowy. Niedługo jest open beta. Wtedy będzie można zobaczyć czy jest, to kotlet czy może nowa, warta uwagi gra

9368_gold.png

Opublikowano

Ja wolę bf'a. Całą serię. Choć jak nie mam neta, CoD'em nie pogardzę :D

Gdybym miał kupować w premierę zdecydował bym się... Na nic. Poczekał bym na recenzje, filmiki itd., ażeby mieć wrażenie jak gra jest fajna.

Opublikowano

Po co ulepszać to co jest już i tak dobre ~ EA :D haha

Ale tak czy siak kupię BF4... każdego BF'a kupię... zawsze jest to co jest potrzebne w grze.... gdybym miał zostać przy starszej grze.... ehh... nie dałbym rady

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

A gdy kupię BF4 to w bf'ie jest dużo pojazdów itp. a ja za nimi nie przepadam np. czołgi itp. W jakim trybie występuje najmniej pojazdów

@edit

1. Czy gdy kupię BF'a w empiku to będzie spolszczona wersja tak?

2. A czy w BF4 będą KillStreak'i albo chociaż jakieś rakiety/pociski?

3. Czy do BF4 też będziemy się logować przez battleloga?

1. Tak

2. Nie. Rakiety albo u Dowódcy, albo u inżyniera (RPG itp.)

3. Tak, nowego.

Opublikowano

@up ja pierdole a co mi da sama premka? czytanie ze zrozumieniem się kłania

post-328968-0-41968500-1378560830.png

Już słuchać mi się was nie chce, sami jesteście takie kotlety. Są też ludzie normalni, którzy grają z umiarem i lubią szybką akcję taką jaką reprezentuje Call of Duty, i nie ważna jest grafika przy dobrze wykonanej kampanii. Kupie bf'4 ze względu na multiplayer bo mi się spodobał. Już chyba zapomnieliście jak graliście w mario i wyjebana grafika wcale nie była potrzebna do dobrej zabawy. W MW2 multiplayer grałem bardzo dużo i muszę powiedzieć że brak destrukcji wcale mi nie przeszkadzał bo tam naprawdę liczył się skill i szybkość reakcji. Obydwie gry mi się bardzo podobają i miejcie trochę szacunku dla ludzi którzy robią te gry, myślicie że jeśli silnik jest z poprzedniej części to programiści robią tylko kopiuj+wklej? Też muszą się nieźle namordować żeby stworzyć nowe mapy i dopracować bronie.

Polecam obydwie.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

BF4 > GHOSTS

chociażby bf4 wygrywa iloscią kamuflazy do broni hah nawet do pistoletów da rade wsadzic nie tylko dodatek lecz i kamuflaz, czego brakowało w bf a było w cod, wiec cod teraz moze possac, nie interesuje sie ghost ale sadze ze to bedzie na silniku takim samym i lekko odgrzany graficznie kotlet, pozmieniają kolory, wyostrzą moze cos, znowu porobią za mocne smg które spokojnie wykoszą każdy karabin/karabinek... typowy cod, w bf3 np dam rade wbic 200 killi na runde gdzie w cod jest mozliwe ledwo 30-40 na farcie a 50+ z hackiem.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

takich gier sie nie porównuje i po co sie wykłócać na ich temat jak ktos woli szybka akcje bierze cod jak ktos lubi biegac duzo i grac na otwartych przestrzeniach bierze bf i po temacie, ja osobiście sie chyba rzuce na cod bo mam bf3 na ktorym pewnie bedzie mnóstwo graczy nadal gre mam dosc krotko wiec nawet sie nią nie nacieszylem jeszcze a bf4 i tak wytestuję bo mam bete ;)

Opublikowano

a ja na twoim miejscu bym sie radzil nie wypowiadac, bo zrobilem 1 blad z tego wyjasnilem ze te gry to 2 inne sprawy i sie ich nie porownuje, kazdy czlowiek robi bledy, osle

edit; piszesz mi co mam ogarniac a jak wszedlem na twoj profil to masz nie 1 blad i interpunkcje, cwaniaku ;)

Opublikowano

Tych gier się nie porównuje, tak samo jak LoL vs DotA czy PS3/4 vs X360/ONE. BF ma większe mapy, pojazdy i część realistycznych elementów, ale podstawka to produkt niekompletny. Kupująć BF'a 3 czułem się lekko pokrzywdzony, bo Premium było wyczuwalne jako mocniejsze. CoD to masa akcji upchnięta w ciasnych mapach, po prostu strzelasz, giniesz, odradasz się i dalej strzelasz. Nie ma zwycięzcy i nie ma przegranego, każdy ma swój gust. Ale czuję, że te gry niedługo upadną na rzecz FPS'ów F2P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...