Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z majnkraftem.

sebka32414

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

(minecraft nie jest oryginalny)

od wczoraj po około 6 miesięcy przerwy od tej gry,znów wzięło mnie na chęci spróbowania przygody z minecraft :)

Niestety mam duże problemy

Minecraft ładnie chodził na starym sprzęcie ładnie ale z fps miał problem, 30-40 ale chodził poza tym fajnie

Od tygodnia mam nowego kompa na którym uzyskuje ponad 100 fps (nie patrze dokładnie ale przeważnie ponad tą granice)

Jednakże Minecraft zaczyna po jakimś czasie przeważnie około 6-10 minutach okropnie się zawiesza(kompletnie się nie da grać)

To zacinanie to takie jakby przerwy... idzie nagle na 2 sec zawiesza,po tym czasie puszcza i znów zwiecha

Myślałem że to wina samego minecrafta ale był już z 10 razy odinstalowywany,java także,nie ma żadnych modyfikacji

jeśli chodzi o sprzęt bo może ktoś zapytać.. :)

Intel core i5 3770k 3,4ghz

GeForce GTX 660Cu 2gb

2x4gb ram kingstone

Windows 7 home premium 32bit thermalrght HR-02 macho

Asus PBZ77 V LX2

chłodzenie thermalrght HR-02 macho

zasilacz silentiumpc deus g1

dysk samsung 250gb

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ile masz ramu na mc przypisane?Na win 7 i 8 mc źle chodzi ja mam tak że jakiś okres czasu mam po 70 fps a w jednej chwii na pare dni przestawia mi się na max 10fps.Ale dla pewności skan kompa antywirusem i ccleanerem

Opublikowano

System jestem pewny że jest w porządku :)

Jak mam nowego PC to wiadomo że system też nowy więc wątpię że w tydzień można coś złapać :3

Ccleaner używam codziennie

used memory średnio 20-30% of 989mb

allocated memory 50% 495mb

jeżeli chodzi o przypisaniu ramu do Mc to nie wiem nie przydzielałem normalna wersja od AnjoCaido (na starym sprzęcie ta wersje śmigała)

Chyba że ma ktoś do polecenia lepszy launcher,bardziej funkcjonalny to proszę pisać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szkoda że 32bit tak byś mógł więcej Ramu przypisać, a tak nie przypiszesz więcej niż 1GB.

1. Otwórz Minecraft'a

2. Złap go, i przesuń w bok, tak żebyś Pulpit widział (Pół na pół może być)

3. W tym miejscu co widzisz pulpit ustaw gadżet "Miernik CPU"

4. Graj w Minecraft'a

5. Gdy zacznie lagować looknij na zegar.

Ja na Windows 7 64bit też tak miałem, lecz miałem "starszy" system, Format rozwiązał sprawę (Potem się zorientowałem że nie ten System wgrałem i robiłem ponownie -.-)

Gdy lagi się zaczynały CPU leciało w górę na 80-90% a RAM był tak na 60% (na 4GB)

Opublikowano

PoSiak dzięki za radę ale nie skorzystam :x

... nieważne

minecraft sam się naprawił i wydaje się że chodzi

pomogła prawdopodobnie z kolei 5 instalacja javy i chyba w końcu działa... na razie się przynajmniej nie zawiesza :3

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...