Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freezy.

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Czym mogą być spowodowane freezy komputera? Jeszcze 2-3 tygodnie temu tak nie miałem. Specyfikacja kompa(jeszcze póki co lapek :C)

bxnpv6.jpg

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Przypadkiem tego tematu nie wałkowaliśmy w ostatnim temacie?

do rzeczy,

- virek

- zapchany dysk

- możliwe że taktowanie procka spada ( ostatnio to pisałem ) i w tedy się freezuje.

graphic.png
Opublikowano

Defragmentacja dysku, czyszczenie ccleanerem, wyłączenie zbędnych programów z autostartu, odinstalowanie nie potrzebnych programów, sprawdzenie dysku programem crystal disk info a także wyczyszczenie z kurzu chłodzenia.

Opublikowano

Przypadkiem tego tematu nie wałkowaliśmy w ostatnim temacie?

do rzeczy,

- virek

- zapchany dysk

- możliwe że taktowanie procka spada ( ostatnio to pisałem ) i w tedy się freezuje.

Virek? Co to ;f?

Dysk nie jest zapchany napewno(426GB wolne)

Taktowanie no spada czasem, ale nie da się jakoś tego zatrzymać? Wcześniej tak nie miałem.

Defragmentacja dysku, czyszczenie ccleanerem, wyłączenie zbędnych programów z autostartu, odinstalowanie nie potrzebnych programów, sprawdzenie dysku programem crystal disk info a także wyczyszczenie z kurzu chłodzenia.

To robię codziennie i defragmentacje co tydzień-dwa tygodnie. Kurz czyściłem wczoraj, a program co robi? Coś jak HD tune?

Opublikowano

A kiedy się te freezy robią.. Jak grasz czy robisz coś konkretnego np. obciążasz komputery czy raczej losowo.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zazwyczaj jak gram. I tak staram się wszystko co się da powyłączać. Nie jest to zbyt wymagająca gra(Combat Arms), ale i tak takie freezy się pokazują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...