Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który komputer lepszy/warty swojej ceny?

Intesive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje kompa do grania, nauki i neta. Bede na nim grał w bo2, cs go, fifa 13, moze jakies inne gierki tego typu. Mam dp wyboru 2 komputery, oba sa po 500zł. Tutaj specyikaja:

Pierwszy komputer:

Procesor athlon x3 455 3x 3.3ghz,

4gb ddr3,

grafika 9800gt 512mb,

dysk 500gb,

zasilacz 420w.

Niestety sprzedawca nie podał pełnej specyfikacji, oraz nie umie sprawdzic zasilacza.

Drugi komp:

Pocesor intel c2d 7500,

płyta głowna gigabyte-p35-ds3l,

grafika radeon 4850,

patriot 2x2gb ram,

dysk 400gb,

chieftec gps 400w.

Ktory komputer wydaje sie lepszy i bardziej warty tych 500zł, czy opłaca sie w ogole go kupowac? Daje plusy.

Opublikowano

Pierwszy od razu możesz odpuścić z powodu braku zasilacza ( no-name = brak zasilacza )

Na tym drugim możesz mieć problemy z BO2 z powodu słabego procka

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Zasilacz to koszt 50zł, procka mozna odblokowac do 4 rdzeni i wtedy nawet bf3 na low odpale. Cena drugiego komputera to jednak 600zł, pomyliłem sie.

Opublikowano

Weź 1 zestaw odblokuj 4 rdzeń, sprawdź zasilacz i jak kupa to wymień na coś porządnego (wystarczy markowe 350-400w) i będzie przyzwoity komputer :)

Opublikowano

Co mu po lepszym procku, jak tego 8800GT(tak to jest 8800GT pod inną nazwą) można o kant dupy rozbić w porównaniu do HD4850. E7500 podgoni do tego 3.7-3.8GHz i będzie sprzęt jak znalazł.

Opublikowano

Ja tam w starym kompie miałem starego dobrego q6600 (4x2,4) do tego 8800 gt i bf-3 hd na medium bez problemu szło pograć a 2-jajowiec to prechistoria nic na nic nie odpali.

@edit up. weź pod uwagę że nie ma nigdzie wspomniane że to ten ,,odnowiony hd 4850,, z ddr5 więc stawiam że to zwykły 5 letni hd 4850 ddr3 który w porównaniu z 8800/9800 gt wypada na równi, zapomniałeś też dodać że podkręcanie procesora to dodatkowy koszt chłodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...