Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzeźba

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Zmobilizowałem się i przez zimę chce sobie ładnie wyrobić mięsnie na brzuchu tzw 6pak

Ale nie za bardzo wiem od czego zacząć ;)

16 lat 179cm 66kg

Opublikowano

Podstawa to rozplanować sobie dietę. Co do ćwiczeń z miejsca odradzam Ci A6W czy ABS. Biegaj codziennie 30/40 minut i to wystarczy oczywiscie z dieta.

Opublikowano

Czyli nie muszę się trudzić z żadnymi ćwiczeniami ?

1H Biegu dzienni i 0 węglowodanów załatwi sprawę ?

Czemu musze spalić ciałko skoro wagę mam idealną :p ?

Opublikowano

Polecam przez 2 tygodnie biegać dziennie po 1h .

Drugie 2Tygodnie brzuszki/Pompki seriami i tak w okra :=) to darmowe bez silki oczywiscie.

Opublikowano

Polecam przez 2 tygodnie biegać dziennie po 1h .

Drugie 2Tygodnie brzuszki/Pompki seriami i tak w okra :=) to darmowe bez silki oczywiscie.

Po miesiącu codziennego ćwiczenia zauważalne będą już efekty kaloryferka ;) ?

@Nie wiem czy ta informacja jest przydatna, ale posiadam rowerek stacjonarny ;)

Opublikowano

Czemu musze spalić ciałko skoro wagę mam idealną :P ?

Nie musisz.

Nie dziennie tylko co 2 dzień. I musisz spożywać ww, bo umrzesz.

Waga idealna to pojęcie względne.

Opublikowano

Czemu musze spalić ciałko skoro wagę mam idealną :P ?

Waga nie ma nic do tego. Najważniejsze jest spalanie warstwy tłuszczu na Twoim brzuchu. Nie podałeś żadnej informacji o tym, to kolega napisał żebyś spalił sadełko. Co do tematu. Jedz normalnie co chcesz, co lubisz, tylko ograniczaj cukry proste oraz węglowodany. Zrób sobie mini plan treningowy. Na przykład dziś seria brzuszek (rób brzuszki poprawne, na necie pełno poradników i pamiętaj o mięśniach skrośnych), a jutro biegasz. I na zmianę. Pamiętaj też, że organizm musi odpocząć, więc jak poczujesz przemęczenie to odpocznij.

a4yfzc.png

Shut the fuck up!

Opublikowano

6pak zależy od dwóch rzeczy. Mianowicie od ilości tłuszczu na brzuchu i rozwiniętych mięśni brzucha. Na to 1 polecam IF, poczytaj, bo waga leci jak zaczarowana na tej diecie, a co do mięśni brzucha rób ćwiczenia dopinając brzuch.

Opublikowano

Dobra minęło trochę czasu odkąd zacząłem temat. Tak więc od tamtego czasu

Codziennie rano 100 brzuszków wieczorem 150.

Dziennie może nie biegam tych 40-60min ale myślę że połowę tego wyrabiam

Staram się ograniczać w jedzeniu niepotrzebnych rzeczy, piję tylko niegazowaną mineralną

Macie jakieś zastrzeżenia ,albo pomocne rady w tym co robię ;) ?

Jestem na dobrej drodze ?

@Aha i jeszcze jedno konkretne pytanko , jak rozplanować dietę ? Pomoglibyście mi w tym , jeżeli nie to gdzie mam się udać bo dobrą poradę ;)?.

Opublikowano

Żeby rozplanować dietę musisz przede wszystkim obliczyć swoje zapotrzebowanie, jeśli chcesz zrzucić trochę daj -300kcal na początek jeśli chcesz trochę masy dorzuć 300 kcal i sprawdź czy Cie nie zalewa.

Co do ćwiczeń - robiąc sam brzuch że tak powiem nigdy nie zrobisz rzeźby. Jest to chujowy trening, napierdalasz 100 brzuszków według mnie bezsensu, uzbieraj na karnet na siłkę i weź sobie trening FBW (trening wszystkich partii ciała) +brzuch dodatkowo na koniec treningu, na pewno więcej osiągniesz w ten sposób niż robiąc te swoje 250 brzuszków dziennie.

Żywienie - jeśli nie czujesz potrzeby diety to ogranicz cukry, pieczywo (jasne), słodycze, słodkie napoje, ilość posiłków nie ma znaczenia byleby się dzienne zapotrzebowanie zgadzało.

Opublikowano

Nie podam żadnej rady co do mięśni brzucha, ale polecam ci przejść na inne forum stworzone specjalnie do takich rzeczy, ponieważ tam na 100% jest więcej profesjonalniejszych ludzi w tego typu sprawach.

Tutaj ci ktoś może powiedzieć że masz coś robić a czegoś nie robić a potem będziesz miał złe skutki tego.

Przy okazji, na tych forach specjalnie do tego mogą zrobić ci plan każdego dnia i we wszystkim pięknie pomóc, a to jest forum bardziej do gier więc... :)

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

....

Nie spalaj nic , bo masę masz dobrą , jeszcze Ci się przyda , na razie rób brzuszki , ABS , A6B , spięcia . Kak będziesz biegał i się odchudzał to spalisz tłuszcz , ale też mięśnie .

Opublikowano

Mi jedynie chodzi o rzeźbienie mięśnia piwnego...

Tak więc skupiam się jedynie na brzuchu a inne partie ciała odstawiam i nie zamierzam ruszać ;)

Opublikowano

Biegaj biegaj i jeszcze raz biegaj. To naprawdę pomaga.

Oczywiście możesz dorzucić jakieś ćwiczenia a'la brzuszki i pompki. No i obowiązkowo rozplanowana dieta

Opublikowano

No to tak po pierwsze dieta, ograniczaj produkty tłuszczowe, w wolnych chwilach biegaj, bądź przyjemniej uprawiaj sport, który lubisz i przed spaniem a6w.

Mam nadzieję, ze pomogłem. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...