Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime - Horror, Psychologiczne

ayna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anime - Horror, Psychologiczne. Lubicie? Znacie?

Oglądam i wciąż poszukuję czegoś nowego, w pamięci najmocniej pozostaje mi Elfen Lied i Higurashi no Naku Koro ni i kolejne części, obejrzałam kilka anime które mnie zawiodły ponieważ liczyłam, że znajdę coś podobnego, ale niestety... Ciągnie mnie do takich z naprawdę zakręconą akcją, takich, których odcinki dosłownie połykam z ciekawości co wydarzy się dalej. Czy znacie anime podobne do powyższych? Takie, gdzie być może długo nie wiadomo o co chodzi, gdzie w trakcie trzeba składać kolejne części układanki? No i czy lubicie takie anime?;)

tumblr_mmrpv1jbwk1s5e5mio1_500.gif

Opublikowano

Do twojego opisu idealnie pasuje Another. Mozesz tez sprawdzic Shiki. Oba animu warte obejrzenia.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Dzięki za radę, ale akurat mam już je na swoim koncie. :) Dlatego podpytuję, bo parę ciekawych pozycji też znalazłam, obejrzałam, teraz ciężko znaleźć coś równi dobrego...

Opublikowano

ookami kakushi - taki nieudany klon higurashi

umineko, jigoku shoujo - ale mimo tagu 'horror' to na takie nie wyglądają

Perfect Blue

Gantz

seria movie Kara no Kyoukai: Garden of Sinners

Paranoia Agent

Mirai Nikki

Ghost Hunt

Deadman Wonderland

11eyes (-> tylko pre-end, czyli przedostatni odcinek)

Corpse Party (niedawno wyszło, chyba 1 epa brakuje)

Cossete no Shouzou

Boogiepop Phantom

Ga-Rei: Zero (nie oglądnąłem całego ale wystarczy obejrzeć 1szy ep do końca)

Shikabane Hime (odradzam)

I to chyba tyle, mało jest dobrych horrorów a conajmniej połowa z tego co wymieniłem to albo lepsza fabuła niż horror albo coś dennego ;p

@edit a co do mnie to lubię takie anime, ale jak wspomniałem dużo takich nie ma. A, i Elfen Lied jakoś mi nie podszedł, tylko kończyny latały i jakaś uszata dziewczyna była...za to higurashi jak najbardziej :)))

@down

tak, gantz ma fillerowe zakończenie xD ale zawsze jest manga

a shikabane hime nie ma fabuły ładnie ujmując xD

Opublikowano

Kilka z nich widziałam. Nie uszata,to były rogi...;_; I to nie tylko latające kończyny...No ale wiem,wiem, co kto lubi. :) Słyszałam jedną kiepską opinię o Gantz. No niestety, jest mało...A czemu odradzasz Shikabane Hime?

Opublikowano

School Days - To Anime tak przynudza i jest chore! ...... Końcówki się nie spodziewałem całkowicie:/.

Spróbuj może ci się spodobać(niech cie nie zwiedzie szkoła tego anime bym nie dał obejrzeć dziecku).

Gatunki: Romans, Dramat psychologiczny, Szkoła.

Dla Widzów w wieku 16+

Nie będę ci opowiadał akcji ale chociaż przynudza to ciekawi cie jak cholera(gdy już nie chciałem oglądać to wróciłem, bo byłem ciekaw dalszych losów bohaterów)

PS. Są cycki!!

Reszta którą mogę ci polecić to:

Tasogare otome- polecam po School Days

Code Geas

SAO(Sword Art Online)

Magi

te 3 ostatnie wciągają tylko ;)

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

1.Deadman Wonderland

2.Shiki3.Nekojiru-sou 4.Ghost Hunt 5.Kara no Kyoukai 6.Cosette no Shouzou 7.Kikoushi Enma 8.Hundred Stories 9.Petshop of Horrors 10.Hellsing 11.Another 12.Elfen Lied 13.Ayakashi: Japanese Classic Horror 14.Mononoke

76561198041325734.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.Sankarea

2.Tasogare otome x Amnesia

3.Angel Beats!

4.Gantz

5.Mononoke

6.C3

7.Lain

8.Gyo

9.Rozen Maiden

10.Higurashi

Pozdrawiam :)

76561198041325734.png

Opublikowano

Nie ma wielu anime tak brutalnych jak Elfen Lied czy Higurashi. Jednak świetne (poza ostatnimi 2 odcinkami) było na przykład Another, gdyż to perełka wizualna o wciągającym klimacie, a w dodatku ze scenami gore (bardzo dokładnie i brutalnie ukazano śmierć dzieci). Poza tym jeśli lubisz brutalne anime to zobacz Deadman Wonderland.

A jeśli chcesz zobaczyć rewelacyjne anime z rodzaju horror, ale bez bardzo brutalnych scen to musisz zobaczyć Ghost Hunt. To prawie arcydzieło, gdyż ta seria tworzyła świetny klimat i była bardzo wciągająca (w dodatku jest adresowana gównie do dziewczyn).

Jeśli chodzi o bardzo dobre anime w klimacie horroru to zobacz jeszcze Tsukihime (wampiry).

I oczywiście Shiki (wyjątkowo depresyjne i okrutne anime, które również ma w sobie coś z horroru).

Opublikowano

Osobiście polecam Ci "Nocny pociąg z mięsem", "Legenda piekielnego domu" oraz "Krwawy Teatr" B)

Anime...

Opublikowano

Blood C

Asura

Blood: The Last Vampire

Hellsing

Shiki
Zombie-Loan

Opublikowano

Dziękuję pięknie za odpowiedzi, część oglądałam ale coś z tego wybiorę, zgłaszam do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...