Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opóźnienie

Kruszynox1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zacząłem grać na serwerze play.meloncraft.com (amerykański serwer) i mam cały czas ~200 pingu. Internet mam z telekomunikacji polskiej 2mb. Pytanie moje brzmi: co zrobić żeby ten ping obniżyć żeby chociaż wachał się przy 100ms. Bo przy teraźniejszym jakoś średnio się gra. Proszę nie pisać odpowiedzi typu "graj na polskich serwerach to bedzie maly ping" ponieważ mam swoje powody by grać na tym serwerze. Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

wynik z speed testu: ping 40ms, pobieranie 2173kbps, wysyłanie 971kbps

No to musi być spowodowane odległością ja wbiłem i mam ping 400 więc to musi być w tym problem

Pomogłem ? Daj LIKE

Opublikowano

Zasada jest prosta - czym dalej leży serwer tym większy będzie ping. Pogódź się z tym, ze swojej strony nic nie zrobisz.

No, możesz tylko przeprowadzić się do USA :)

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

no dobra, a mam jeszcze jedno pytanie: Mój kolega ma router, i jeśli wbije np. ja na laptopie na serwer to wtedy reszta urządzeń nie może wbić na ten serwer. Czy jest jakaś możliwość żebym mógł pograć z kolegami w 3 osoby na jednym serwerze (na osobnych urządzeniach)

Opublikowano

no dobra, a mam jeszcze jedno pytanie: Mój kolega ma router, i jeśli wbije np. ja na laptopie na serwer to wtedy reszta urządzeń nie może wbić na ten serwer. Czy jest jakaś możliwość żebym mógł pograć z kolegami w 3 osoby na jednym serwerze (na osobnych urządzeniach)

Prawdopodobnie jest to samo IP, jakiś komunikat lub coś?

co do pingu to nie ma szans żeby był lepszy, tak jak powiedzieli wyżej jest to amerykański serwer który leży 10k kilometrów dalej.

Opublikowano

tka, nie ma żadnego komunikatu tylko jeśli np. jedna osoba jest na danym serwerze i druga osoba wbija i próbuje sie logować to pisze że trzeba być zarejestrowanym, a jeśli próbuje sie zarejestrować to pisze nie możesz mieć więcej kont

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...