Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak rysowac Linię Photoshop

Tatsumaru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiecie może jak narysowac linię którą można wyginac?

Chodzi o to że dużo rysuje w Photoshopie różne postacie mangowe i inne, dużo czasu mi zajmuje rysowanie kontur postaci bo nie wiem jak narysowac linie którą mogę wygiąc tak by ją dopasowac do swoich potrzeb i za każdym razem rysuje linię jak nie odpowiada to ją usuwam i rysuję nową aż do skutku.

Jak ktos wie o co mi chodzi proszę o pomoc w temacie.

Opublikowano

Również do tego typu prac polecam pióro, warto nauczyć się posługiwać tym narzędziem ;]

@up

Obejrzałem cały ten poradnik który wysłał Equener i wydaje mi się, że w ps brakuje kilku funkcji, które ułatwiają pracę :D

Może dlatego, że mam starszą wersję Photoshopa - CS5

Chodzi mi o to że np. kiedy tworze nowy punkt i mam nadal wciśnięty LPM to po wciśnięciu spacji nie mogę tego punktu przesuwać.

I te linie pomocnicze u mnie pokazują się dopiero wtedy kiedy łapie jakiś obiekt, a nie jak na filmiku bezpośrednio przy kursorze.

Ale tak jak pisałem być może dlatego, że mam wersję CS5 :D

Zgodzę się, że w PS też można rysować, ale może się to okazać bardziej męczące :]

deiP7o2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...