Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pilnie potrzebuję pomocy

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema forumowicze mam poważny problem. Gram od pewnego czasu w minecraft, nawet nieźle mi idzie, ale mój komputer wolno chodzi i obawiam się że trzeba będzie przeinstalować system operacyjny. Z tego co wiem w grze na singlu świat zawsze jest na komputerze na którym został wygenerowany ( mając np. PC i laptop nie mogę grać na laptopie w świecie zrobionym na PC). Jeśli dam go do naprawy stracę wszystkie budowle i postępy, więc chciałbym jakoś przerzucić ten świat na pendrive i po zakończeniu reinstalacji dalej grać na tym kompie w ten świat (bez utraty danych). Moglibyście mi opisać jak mam wykonać ten proces i niczego nie stracić ?

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

w pasek wyszukiwania wpisujesz %appdata% i pokaże ci sie folder "Roaming" wchodzisz w niego, tam znajdujesz plik .minecraft do którego wchodzisz, potem szukasz folder o nazwie "saves" i tam masz wszystkie twoje mapy, a jeśli masz fajne mody textury, itp. to kopiujesz cały folder .minecraft :)

Pomogłem? zostaw +'ika :)

Opublikowano

%appdata% > .minecraft (jeżeli posiadasz modyfikacje, to skopiuj cały ten folder) > saves (jeżeli nie masz modyfikacji skopiuj ten folder).

Lepiej skopiować folder .minecraft

btw. po formacie pamiętaj o aktualizacji sterowników i Javy. :)

surprise motherfucker

Opublikowano

w pasek wyszukiwania wpisujesz %appdata% i pokaże ci sie folder "Roaming" wchodzisz w niego, tam znajdujesz plik .minecraft do którego wchodzisz, potem szukasz folder o nazwie "saves" i tam masz wszystkie twoje mapy, a jeśli masz fajne mody textury, itp. to kopiujesz cały folder .minecraft :)

Wielkie dzięki uratowałeś mi chatkę :) leci naj

3d10a40e96e20.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...