Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym jest dla Was muzyka ?

Damodar™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie, chciałbym się dowiedzieć: Czym jest dla Was muzyka ?

Bo np. dla mnie muzyka to inny,wspaniały świat.

Zawsze gdy jej słucham zapominam o problemach, i nabieram sensu życia.

Muzyka to coś pięknego, nie da określenia słowami.

Zapraszam do oddawania głosów, tylko z sensem.

Pozdrawiam

"Ten co na ziemi ma miliony, dla Boga nie ma nic. Ten co na ziemi jest biedny, dla Boga w Niebie będzie bogaty."

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm. Muzyka. Co dla mnie znaczy muzyka ? Wrażenie słuchowe, spowodowane falą akustyczną rozchodzącą się w ośrodku sprężystym. Chyba tylko tyle. Nic poza tym nie widzę w niej takiego niezwykłego.

Opublikowano

Coś co pozwala się uspokoić, odprężyć no czyli coś dosyć ważnego.

Dla mnie to nie tylko nutki, ale też płynący przekaz. ;)

Opublikowano

z muzyką bardzo często z Ziomkami chodzimy po miescie w Fonie Bonus RPK i smigamy ; ]

<tak zaraz hejty on rpk słucha on gimbus etc...>

Opublikowano

Dla mnie muzyka jest czymś więcej niż tylko zwykłymi dziękami uderzającymi do moich uszu.

Kocham ją, pomaga mi w problemach pociesza albo i złości ale zawsze działa na mnie w dobry sposób.

Goi moją dusze z ran.

Jak spobie puszczę coś co naprawdę lubię potrafię położyć się na łóżku i myśleć jak egzystować przez najbliższy czas :_)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Muzyka to energia, sen, smutek, szczęście, miłość. Muzyka to odzwierciedlenie każdego uczucia - kiedy czujemy się źle, słucham czegoś tam. Kiedy czujemy się dobrze, słuchamy czegoś tam jeszcze innego. Po prostu... To jest jaki towarzysz na dobre i na złe. Taka fala, która potrafi przestawić tryb mózgu z gorszego na ten lepszy. Naturalny antydepresant. Muzyka to wszystko :-)

Opublikowano

Muzyka potrafi dać wiele człowiekowi. Mowie to jako osoba uzalezniona od muzyki :D Mi osobiscie potrafi dodać kopa na treningach lub uspokoić po paru godzinach siedzenia w robocie

Opublikowano

Moje życie powinno mieć soundtrack, żeby było mi wygodniej. :D A i tak wszędzie ze słuchawkami na uszach. ;) Nie umiem powiedzieć "czym" jest dla mnie muzyka, ale jest ważna, jestem jedną z osób, które bez niej nie funkcjonują. :)

Opublikowano

Moje życie powinno mieć soundtrack, żeby było mi wygodniej. :D A i tak wszędzie ze słuchawkami na uszach. ;) Nie umiem powiedzieć "czym" jest dla mnie muzyka, ale jest ważna, jestem jedną z osób, które bez niej nie funkcjonują. :)

Przypuszczam że dzisiaj całość młodzieży jest taka że słucha muzyki i nie z tego powodu że to jest modne czy słucha się czegoś bo koledzy słuchają, chodzi raczej że z pewnymi postaciami, artystami, piosenkami ludzie lubią się utożsamiać, albo po prostu chcą odmulić.

Dla tego jest pełno fanek Pezeta jarających się emocjonalną, bo to trafia w nie choć płyta jest płytka jak... (porównania mi brak ale bardzo płytko jest) czy 1D/JB zsyfiona muzyka ale to w jakoś trafia do ludzi.

To samo ze Słoniem, aktualnie w wieku gimnazjalnym ludzie dostają takiej korby że słuchają do tego "adekwatnej muzyki" (co mnie trochę wkurwia ale każdy w moim wieku z miarę zdrowym spojrzeniem też tak sądzi)

Opublikowano

Dla mnie muzyka to kosmos gdy jest mi źle lub coś mi nie idzie puszczam sobie muzykę i relaksuje się :D.

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Opublikowano

Odpalam muzykę gdy włączam Diablo 3 i nakurwiam lvle.

Tak na serio czasami muzyka mnie uspokaja a czasami pompuje np.exp,parkour

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Dla mnie muzyka to sposób na relaks, odprężenie, odsunięcie się od codziennych problemów, chwilowe zniknięcie w cieniu. ^^

dobrze napisane.

+ umila nakurvianie levela w metinie.

Opublikowano

Dla mnie muzyka to odprężenie zapominam o wszystkich i wsłuchuje się w tekst/melodie <33

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...