Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warn za usunięty wcześniej post?

Gość Shavire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jedno dość krótkie pytanko, na które odpowiedzi oczekuję od kogoś z teamu:

Czy poprawnym politycznie działaniem jest nadanie warna za post, który wcześniej został usunięty przez innego moderatora (post był jedynie wskazówką, która bądź co bądź okazała się pożyteczna)? Zgodne z regulaminem?

Opublikowano

na mpc daje się permy nawet osobom mającym 0 postów tylko ze względu na jakieś własne poglądy więc nie narzekaj na jednego warna ;o zresztą niektórzy moderatorzy są tępi i potrafią wstawić % za pomocny post tylko pod jakimś głupim argumentem

pozdrawiam

Opublikowano

na mpc daje się permy nawet osobom mającym 0 postów tylko ze względu na jakieś własne poglądy więc nie narzekaj na jednego warna ;o zresztą niektórzy moderatorzy są tępi i potrafią wstawić % za pomocny post tylko pod jakimś głupim argumentem

pozdrawiam

Ja pytam, czy takie akcje są zgodne z regulaminem, a nie jakie zwyczaje mają moderatorzy. To, że rozdają permy i warny bo mama im piątki na chipsy nie dała to wiedzą wszyscy, ja potrzebuję twardych dowodów.

Opublikowano

Hmmm nie rozumiem? Jeśli post został usunięty to napewno łamał regulamin. A wskazówek? się nie usuwa raczej nie powinno zależy jaka typu:

"@up Spam" to warn

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Cześć. Jedno dość krótkie pytanko, na które odpowiedzi oczekuję od kogoś z teamu:

Czy poprawnym politycznie działaniem jest nadanie warna za post, który wcześniej został usunięty przez innego moderatora (post był jedynie wskazówką, która bądź co bądź okazała się pożyteczna)? Zgodne z regulaminem?

Ja chciałem pomóc, dałem link do poradnika, a pod spodem napisałem, że to nie reklama. A tu zonk warn za podawanie linka do innego forum... Ehhh, dlatego już raczej nie pisze postów, bo po co jak mam % dostać za prawdę?

Opublikowano

Sie regulaminu nie czytalo.

Jak mnie to irytuje to ze polowa postow jest nie na temat albo pada enty raz ta sama identyczna odpowiedz po czym taki delikwent placze ze dostal niezasluzonego warna bo wkoncu "pomogl".

Jesli dostales warna to na pewno nie bez powody, mysle ze niamamy az tak tepych modow/admow ktorzy ze tak powiem za krzywy ry... avatar daja warny.

Tyle w temacie.

Idz teraz te % odpracowan poradnikiem.

Amen.

Seiran95.jpg

Opublikowano

Nie powinieneś dostać tego warna, ale moderatorzy i globale są na tym forum na poziomie 5 latków. Na przykład ja dostałem warna w swoim temacie, za niby "spam" ale to była dyskusja i odpowiedziałem normalnie jak np @UP. Więc się nie dziw, taka inteligencja na tym forum że szok.

Opublikowano

Sie regulaminu nie czytalo.

Jak mnie to irytuje to ze polowa postow jest nie na temat albo pada enty raz ta sama identyczna odpowiedz po czym taki delikwent placze ze dostal niezasluzonego warna bo wkoncu "pomogl".

Jesli dostales warna to na pewno nie bez powody, mysle ze niamamy az tak tepych modow/admow ktorzy ze tak powiem za krzywy ry... avatar daja warny.

Tyle w temacie.

Idz teraz te % odpracowan poradnikiem.

Amen.

Panie cwaniak, nie cwaniakuj pan jak nie znasz tematu. Raz, mój post był pierwszy. Dwa, wskazywał błąd w szablonie w jednym z pojedynków na ATII, który dzięki temu został poprawiony. Trzy, dostałam warna godzinę po usunięciu posta przez innego moderatora. Cztery, regulamin znam, tylko najwyraźniej czegoś nie zrozumiałam - stąd ten temat i prośba o wyjaśnienia. Omen.

Hmmm nie rozumiem? Jeśli post został usunięty to napewno łamał regulamin. A wskazówek? się nie usuwa raczej nie powinno zależy jaka typu:

"@up Spam" to warn

Patrz pan wypowiedź wyżej.
Opublikowano

Skoro post zostal skasowany to znaczy ze tresc byla conajwyzej nieodpowiednia.

A to ze dostalas warna przez innego moda to znaczy ze ten pierwszy sie politowal? i tylko usunol a ten rdugi postanowil cie ukarac warnem.

Badz co badz mogla to byc pomylka W pracy, tak to bywa jak siie jeden drugiemu wpi**ala.

Odwolaj sie i zobacz jaka bedzie odpowiedz tego drugiego na zaistniala sytuacje.

Amen.

Seiran95.jpg

Opublikowano

@top

Jeśli jeden moderator usunął treść bez nadania warna, to raczej znaczy że darował ci te 5%.

Ale skoro jeden z moderatorów zajął się już twoim postem (usunął treść), to drugi powinien ten post pominąć i nic z nim nie robić.

Napisz na PW do tego moderatora i się odwołaj (do tego pierwszego też możesz napisać).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Shavire należysz do elitarnego graphic teamu i możesz się odwołać pisząć pw z GMem (GMką ale żart słowny xD )

Warn od GMa <3 (GMki, ale żart słowny xD )

Opublikowano

Nie powinieneś dostać tego warna, ale moderatorzy i globale są na tym forum na poziomie 5 latków. Na przykład ja dostałem warna w swoim temacie, za niby "spam" ale to była dyskusja i odpowiedziałem normalnie jak np @UP. Więc się nie dziw, taka inteligencja na tym forum że szok.

Powielenie odpowiedzi o.O

@topic

Zwykłych postów moderator, a tym bardziej GM nie usunąłby, zatem musiało być to coś łamiącego regulamin.

Opublikowano

Powielenie odpowiedzi o.O

@topic

Zwykłych postów moderator, a tym bardziej GM nie usunąłby, zatem musiało być to coś łamiącego regulamin.

Raz jeszcze powtórzę. To był post, który wskazywał błąd w szablonie w jednym z pojedynków turnieju MPC ATII. Post został usunięty, bo był zbędny, po czym błąd został poprawiony, a ja zostałam nagrodzona warnem z ręki innego moderatora. Wskazywanie błędów łamie regulamin?

Opublikowano

Raz jeszcze powtórzę. To był post, który wskazywał błąd w szablonie w jednym z pojedynków turnieju MPC ATII. Post został usunięty, bo był zbędny, po czym błąd został poprawiony, a ja zostałam nagrodzona warnem z ręki innego moderatora. Wskazywanie błędów łamie regulamin?

Tak, bo takie rzeczy załatwia się via PW.
Opublikowano

Ja dostałem 5% za udzielenie poprawnej odpowiedzi w sumie każdy kto odpowiedział dostał 5%. Ale moderator i tak wiedział lepiej, gdy napisałem na PW do niego napisał że moja odpowiedź była niezgodna z tematem.

Opublikowano

Tak, bo takie rzeczy załatwia się via PW.

Nie ma tego w regulaminie, więc nie złamałam żadnego z jego punktów. Tym samym warn został nadany bezprawnie.

http://prntscr.com/1mlfeh

Nie był to błąd tej natury. Ten był dość znaczący, mógł mylić uczestników turnieju.

Warn niesłuszny, ale od czego jest pw do global moda.

Warn został nadany przez Global Moda, więc przekonywanie go (jej) o braku racji byłoby... podważeniem autorytetu(wtf?), co skutkowałoby kolejnym warnem znając życie, eheheheehehehehe, a tego chcę unikać. Dlatego piszę tutaj, bo zdaję się, że na tak wielkim forum jak MPC nie mamy tylko jednego Globala, a co najmniej kilku, do tego dochodzą administratorzy i zwykli moderatorzy.
Opublikowano

Nie ma tego w regulaminie, więc nie złamałam żadnego z jego punktów. Tym samym warn został nadany bezprawnie.

http://prntscr.com/1mlfeh

Nie był to błąd tej natury. Ten był dość znaczący, mógł mylić uczestników turnieju.

Nie jest znana mi treść tego posta, zatem za wiele powiedzieć nie mogę, ale jeżeli to było coś w stylu "anime nie jest tworzone w Chinach", to jest to offtop, czyli odbieganie od głównego tematu.

Warn został nadany przez Global Moda, więc przekonywanie go (jej) o braku racji byłoby... podważeniem autorytetu(wtf?), co skutkowałoby kolejnym warnem znając życie, eheheheehehehehe, a tego chcę unikać. Dlatego piszę tutaj, bo zdaję się, że na tak wielkim forum jak MPC nie mamy tylko jednego Globala, a co najmniej kilku, do tego dochodzą administratorzy i zwykli moderatorzy.

Jestem pewny, że jeżeli napisałbyś do Miyoshi z wątpliwościami, to wytłumaczyłaby Ci powód ostrzeżenia lub zdjęła je.
Opublikowano

Nie jest znana mi treść tego posta, zatem za wiele powiedzieć nie mogę, ale jeżeli to było coś w stylu "anime nie jest tworzone w Chinach", to jest to offtop, czyli odbieganie od głównego tematu.

To był post bezpośrednio odnoszący się do treści tematu.

Jestem pewny, że jeżeli napisałbyś do Miyoshi z wątpliwościami, to wytłumaczyłaby Ci powód ostrzeżenia lub zdjęła je.

Nie sądzę, żeby osoba, która grozi permem za edycję posta na jej niekorzyść, która zwraca się do zwykłych, szarych użytkowników per 'dziewczynko, chłopczyku', która nie przestrzega jakichkolwiek zasad nie tylko netykiety, ale i pospolitej moralności była skłonna do przyznania się do błędu albo wyjaśnienia w racjonalny sposób, za co konkretnie warna wklepała. Notatka przy warnie: "Mogłaś napisać to Julce na PW. Skończ spamować w tematach z pojedynkami." Spam polega na głosowaniu, a o pisaniu o błędach na PW w regulaminie mowy nie ma, więc wklepywanie za to ostrzeżeń według mnie jest zwykłym nadużyciem.

Opublikowano

Warn został nadany słusznie , ponieważ twój post nic nie wnosi do tematu tzn. ten topic służy do głosowania , a nie do dyskusji z użytkownikami .

Chociaż jak dla mnie za to powinnaś otrzymać "Ostrzeżenie słowne" ,a nie od razu 5% . Możesz jeszcze napisać pw do Miyo odwołując się .

805491408806070489277.png

Opublikowano

Warn został nadany słusznie , ponieważ twój post nic nie wnosi do tematu tzn. ten topic służy do głosowania , a nie do dyskusji z użytkownikami .

Chociaż jak dla mnie za to powinnaś otrzymać "Ostrzeżenie słowne" ,a nie od razu 5% . Możesz jeszcze napisać pw do Miyo odwołując się .

Umiemy czytać? To był post wskazujący błąd prowadzącemu, a nie rozpoczęcie dyskusji z użytkownikami.

Opublikowano

Umiemy czytać? To był post wskazujący błąd prowadzącemu, a nie rozpoczęcie dyskusji z użytkownikami.

Rozumiem , lecz takie sprawy powinnaś załatwiać na pw , bo temat służy tylko i wyłącznie do głosowania .

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...