Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

spór na allegro

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż dostałem taką wiadomość

" Witam serdecznie,

Piszę do Pani w sprawie zakupionego laptopa. Otóż pojawiły się dwa problemy związane z jego użytkowaniem o których nie było mowy w opisie aukji - pierwszym jest raz działająca raz nie działająca klawiatura, bądź też wybiórczo działająca - nie wiem czy taka sytuacja miała miejsce kiedy Pani użytkowała tego laptopa, czy też jest to jakieś uszkodzenie powstałe podczas transportu, w każdym razie zdecydowanie wymaga ona wymiany, co sugerują fora internetowe które przeszukałem dopasowując pojawiające się objawy. Drugim problemem jest nagrywarka DVD, która nie chce nagrywać...próbowałem ją wykorzystać na 3 różnych płytach i przy pomocy 2 programów do nagrywania, jednak efekt nadal był ten sam... Podejrzewam że to również może mieć związek z transportem, gdyż niestety ale w pudełku było nieco "luzu"... W związku z czym widzę 3 rozwiązania -

zwróce Pani laptopa, a Pani mi pieniądze wraz z kosztem przesyłki (wierząc w Pani uczciwość i nie zatajanie wskazanych wad mimo wszystko dopatrywałbym się winy w nie do końca dobrym zabezpieczeniu przesyłki, szczególnie że wysłana ona została przez Pocztę Polską),

bądź też zwróci mi Pani koszty zakupu nowej klawiatury (60zł na allegro) lub też wyśle mi na ten sam adres zakupiona w pełni działającą klawiaturę do tego laptopa (z nagrywarki korzystam sporadycznie, więc nie jest to dla mnie aż tak istotne...)

bądź też rozwiążemy nasz spór poprzez allegro przez Centrum Sporów.

Decyzję pozostawiam Pani.

Pozdrawiam

Marcin Łukaszewicz

"

Otóż w moim użytkowaniu wszystko działało, więc myślę, że to on zepsuł i chcę mi teraz wcisnąć takie coś. Nie wiem co robić, pierwszy raz sie z tym spotykam. Pomóżcie.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

sprzęt używany nie podlega żadnym gwarancją chyba że tak napisałeś

przydała by się treść aukcji w całości dokładnie jak pisało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nic, żadnych kosztów zwracać nie musisz, wysyłka musi być na JEGO koszt , w razie gdy przyjmiesz z powrotem laptop on wysyła tobie a ty potem zwracasz mu tylko wartość przedmiotu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nic, żadnych kosztów zwracać nie musisz, wysyłka musi być na JEGO koszt , w razie gdy przyjmiesz z powrotem laptop on wysyła tobie a ty potem zwracasz mu tylko wartość przedmiotu

Przecież nie musi mu go zwracać, bo ten debil wiedział co bierze i widać przecież że coś kręci, dopiero po 2 tygodniach daje znak życia i dopiero po 2 tygodniach zauważa że coś jest nie tak.

Weteran
Opublikowano

No Robem Ci napisał, jeżeli chcesz mu zwrócić kase, a on Ci laptopa, to koszt wysyłki on pokrywa, a jeżeli nie chcesz zwracać mu żadnej kasy, to masz do tego 100% prawo, bo jak to Robem również napisał, towar używany nie podlega reklamacji, gdy nic takiego nie napisałeś w aukcji. Gdybyś dopisał, że np. do 7 dni przyjmujesz zwrot, to musiałbyś mu zwrócić, ale nic takiego nie napisałeś.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Nie chcę mu nic oddawać. Może on mi coś zrobić ? Na mojej aukcji nie pisało nic o gwarancji, ani o zwrocie. Nie wiem co robić.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja bym sie na twoim miejscu nie martwil.

Jesli na serio byloby cos nie tak to by napisal o tym max po 3 dniach, lecz skoro pofatygowal sie dopiero 2 tyg puzniej to znaczy ze wady wystapily z jego winy podczas urzytkowania. Napisz mu grzecznie by sie wypchal i niech se nawet przez allego rozwiazuja niemasz sie czego bac.

Co prawda gdyby napisal o tym jak mowilem max w 3 dni to by trzeba bylo pewnie kaske zwocic.

Tak mozna latwo podwarzyc to ze sie uszkodzil podczas transportu lub ze opis byl niezgodny z towarem.

Seiran95.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...