Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer - czarny ekran

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z komputerem.

Coś mi się zjebało i gdy włączam komputer wszystko jest notrmalnie. Wyskakuje to "Zapraszamy" i potem czarny ekran. Nie można nic zrobić.

Wcześniej (nim tak sie zjebało) ekran migał na niebiesko i się wyłączał,

Gdy zreinstalowałem windowsa (i to pare razy) jest to samo , czyli czarny ekran. Ale podczas instalacji mam kolory i wszystko wygląda normalnie. O co może więc chodzić.

POMOCY!

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Podaj jaki masz zasilacz oraz kartę graficzną.

Czy były jakieś paski kwadraciki , zmienne kolory na ekranie ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Możliwe ze zasilacz już kończy żywot 8S, albo grafika padła lub się przegrzewa...możliwe że to wina bios'u poszperaj w biosie.. A najlepiej zresetuj ustawienia. I napisz czy pomogło. :)

Pomogłem... ? Liczę na  "Lubię To !"  :P 

Ksonix.png

Opublikowano

@up restartowanie biosu nie pomogło.

karta 8600 GT Sonic+ PCIE 256MB DDR3

zasilacz nie wiem :)

@2x up

niebieskie pionowe paski były najpierw a potem czarny ekran

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

nie :(

Opublikowano

Czyli po Zapraszamy masz czarny ekran.

Sprawdź czy komputer zareaguje na kombinację klawiszy ctrl+alt+delete jeśli uruchomi ci się menedżer zadań znajdź w nim explorer.exe i zakończ zadanie. Potem plik uruchom nowe zadanie i wpisz tam explorer.exe kliknij enter wszystko powinno śmigać.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Spróbuj odpalić Combofixa w trybie awaryjnym

@Up Nie pisz głupot, exploler.exe odpowiada za powłokę graficzną windows a nie za cały wyświetlany obraz.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

ja mam taki sam problem tylko bez paskow wyskakuje mi zapraszam i wylacza monitor ktory przechodzi w tryb oszczedny

Teraz czekam kilka minut az sie zagrzeje robie reset i wlacza sie normalnie wystrczy jak karta graficzna sie zagrzeje troche wiem dziwne to ale dziala:D

Opublikowano

@up nie pierdol głupot

Teraz nawet systemu nie mam zainstalwoanego ,bo żeby dokończyć instalacje musze już normalnie i jest czasrny ekran.

@up x3

Nie działa nic - przynajmniej ja nic nie widze

@up x2

jak to odpalić

Opublikowano

pobierz z internetu z drugiego pc/laptopa i wrzuc na pendrive, i sprawdz czy w ogole trybie awaryjnym Ci pc normalnie odpala

Opublikowano

pobierz z internetu z drugiego pc/laptopa i wrzuc na pendrive, i sprawdz czy w ogole trybie awaryjnym Ci pc normalnie odpala

na awaryjnym tez nie odpala bo system sie do konca nie zainstalowal, to wyoakowaniu plikow windowsa na dysk komputer sie zrestartowal i po wlaczeniu jest czarny ekran.

Opublikowano

Skoro Autor w jednym z postów napisał że :,,niebieskie pionowe paski były najpierw a potem czarny ekran" Więc na 100% jest to wina uszkodzonej karty graficznej , a nie windowsa.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

@up x2

już 3 razy robiłem -.-

Opublikowano

Spróbuj odpalić Combofixa w trybie awaryjnym

@Up Nie pisz głupot, exploler.exe odpowiada za powłokę graficzną windows a nie za cały wyświetlany obraz.

Ale jeśli on się nie załaduje poprawnie to masz czarny ekran... Wiele razy robiłem takie kompy np. na praktykach w serwisie więc ty nie pisz głupot bo wiem to z własnego doświadczenia.

Autor tematu napisał, że ma czarny ekran a nie wyłączony bo to różnica i to spora.

@TOP

Ale niebieskie paski robiły się kiedyś a teraz tylko czarny ekran, tak??? Bo już sam nie wiem jaki są te objawy

a) ekran się wyłącza

b )jest nadal włączony z tym że nic na nim nie widać

c) wali paskami i się wyłącza>?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

paski to były pierwsze objawy/. potem walło czarny ekran i tak cały czas jest,

monitor jest włączony.

opcja b :)

Opublikowano

Więc karta , bo sterowniki do karty wczytują się razem z systemem więc jest uszkodzona karta

Opublikowano

Ale jeśli on się nie załaduje poprawnie to masz czarny ekran... Wiele razy robiłem takie kompy np. na praktykach w serwisie więc ty nie pisz głupot bo wiem to z własnego doświadczenia.

Autor tematu napisał, że ma czarny ekran a nie wyłączony bo to różnica i to spora.

@TOP

Ale niebieskie paski robiły się kiedyś a teraz tylko czarny ekran, tak??? Bo już sam nie wiem jaki są te objawy

a) ekran się wyłącza

b )jest nadal włączony z tym że nic na nim nie widać

c) wali paskami i się wyłącza>?

jeżeli on się nie załaduje poprawnie to wyświetla się tapeta...

Opublikowano

jeżeli on się nie załaduje poprawnie to wyświetla się tapeta...

Owszem nie raz tak jest, że widać samą tapetę ale trafiałem na przypadki czarnego ekranu lub czarnego ekranu ale aktywną myszką na ekranie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...