Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lududum Freebuild - wielka i nowoczesna metropolia, rozbudowana ekonomia i statusy społeczne, rozległa sieć metra i dróg rzecznych, działki oraz firmy

Enclavex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wxjx.png

Serwer wyłączony

Opis serwera

Na serwerze do dyspozycji graczom oddajemy wielką, zadbaną w każdym szczególe i nowoczesną metropolię. Odzwierciela ona, na swój minecraftowy sposób, współczesne życie. Grę zaczynamy jako zwykły obywatel i tylko od nas zależy jak potoczą się nasze losy: czy staniemy się milionerami czy będziemy wiedli spokojny żywot. Stopniowo będziemy zwiększać swoje uprawnienia jako obywatel, zmieniać mieszkanie na dom, dom na willę, aż w końcu otworzymy własny biznes. Poruszanie się po mapie ułatwi nam wielka sieć metra i rzeczna, dzięki której szybko się wszędzie dostaniemy. Częste eventy i konkursy, organizowane w wielu kategoriach, umilą nam gre. Nikt na tu nie zabije ani żaden potwór nas nie zje, gdyż jest to ucywilizowany świat. Jeśli chodzi o pluginy, to są one odpowiednio skonfigurowane i spolszone. Nad wszystkim pieczę sprawuje miły i porządny zarząd. By móc bezproblemowo grać zalecamy przeczytać: http://ludum.pl/informacje/, gdzie mamy wszystko opisane i gdzie znajdziemy jeszcze więcej informacji o serwerze.

Informacje ogólne

IP: fb.ludum.pl:25584

Wersja: 1.6.2

Sloty: 50

PVP: Nie

Premium: Nie

Biała Lista: Nie

24/7

Film promujący

http://www.youtube.com/watch?v=pyXezWwRfl4

Zdjęcia

ptxq.png

y1i.png

g2ak.png

tki.png

zrvc.png

x4rd.png

jht5.png

5o7f.png

p0cw.png

7kkv.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokumentacja w postaci pliku tekstowego jest świetnym pomysłem. Linie metra zaznaczone na mapce wyglądają estetycznie. Mam jednak propozycję - wykorzystajcie dynmapę i plugin DynTrack - mozna różnymi kolorami zaznaczać linie kolejowe bezpośrednio na dynmapie. Plugin jest ciężki do skonfigurowania, ale idealnie będzie pasował na ten serwer.

Ogólnie cały serwer jest niezły, ale nie pasuje mi do niego idea freebuild. No i jakby jeszcze go troche zmodować to byłby idealne do symulacji realnego życia.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Serwer wygląda świetnie, jest ciekawy, oraz fajnie się gra. Czasem jest nudno, bo gra tylko kilka osób dziennie, ale myślę że wkońcu serwer się rozwinię.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Serwer został zamknięty z powodu niemożności wybicia się (czyli małej ilości graczy...). W przyszłości wielce prawdopodbne jest to, iż zostanie on uruchomiony ponownie, ale nie jest bliżej określone kiedy, a wątpliwościa całkowitą jest to, iż będzie się znajdować pod tą samą marką. Nie będą wprowadzane na nim żadne zmiany (co najwyżej uproszczony jeszcze bardziej zostanie początek gry i przyspieszone metro). Wszystkim graczom, którzy do tej pory weszli na serwer, a także wyrazili swoje opinie w temacie serdecznie dziękuje i zapraszam w przyszłości.

PS: Dopiero teraz zauważyłem, że w tytule jest Lududum... Hmm, brzmi to ciekawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...