Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug/cheat na handel XenoxMt2 (Coś jak trade)

KasatorFrycu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio na Xenoxie jest fala kradzieży, chciałbym wiedzieć jak i czym gracze to robią. Jak ktoś może to niech podeśle nazwe, linka.

Chodzi o np. taką transakcje: Ja daje 200 metali w handlu za jakiś miecz, koleś akceptuje i dostaje tylko 1 metal a ja miecz.

Opublikowano

Deivs a nie pamiętasz linku czy w jakim dziale?

dwatrzy24 Tak wiem, ale ostatnio na xenoxie grasuje paru cheaterów (lub może bugi, ale wątpie) i okradają ludzi na sposób jaki przedstawiłem. O to mi chodzi.

EDIT: Macie tu do poczytania na forum Xenoxa :D

Co to wgl ma być? Prosze aby all to przeczytali Warto sad.png

Witam szanowną administracje i GM serwera XenoXmt2. Przed

chwilą gracz o nicku NaZawszeProz (beda ss) Okradł mnie a jak zachwile

sie dowiecie.

A wiec tak pisze do mnie ,,Za kostur dam ci 200metali'' ja odpisuje

,,poczekaj chwile'' chciałem sie popytać osoby czy mi sie opyla.

Popytałem popytałem i mówili mi ze sie opyla.

To ja pisze do niego ,,ok kupie'' i tak teraz najciekawsze, wystawia 200 metali ja swój kostur ja biore akcept i co [ciach] nie mam kostura a w eq mam 1metal crying.png

Normalnie mnie zatknelo w gardle a serce mi stanelo normalnie nie

kłamie wystawil metale ja kostur Biore akcept i nie mam kostura i metali

tez nie no [ciach] ledwo od płaczu sie powstrzymuje.

To ja na całe moje eq pracowałem 6miechów i żeby w 5minut na połowe eq

mnie ten koleś okradł? Co to ma byc bug czy on ma jakies hacki/bugi jak

on to zrobil????????????? To nie kłamstwo to sie stalo naprawde już [ciach] nie chodzi o ten [ciach] kostur ale o to ile ja [ciach] czasu na to poświeciłem żeby jakiś nowy bug czy coś sie odnalazł no [ciach].

I pomyślcie że ta osoba nadal gra i może tak samo was [ciach] moze miec full pro elo eq w 1h Bo [ciach] zna jakiegos buga/hacka. Ja tylko prosze aministracje/GM/GA żeby to sprawdziła to już nie są żarty.

To ss http://vpx.pl/i/2013/08/19/0819_214437.jpg podpuszczałem go żeby mi to oddał pisząc powiedz jak to zrobiłes tez chce tak aby mi to oddał ! sad.png naprawde mi sie smutno zrobilo tyle minut w grze tyle czasu a ty pyk w pare minut alll stracone sad.pngMam nadzieje że coś z tym zrobicie sprawdzicie tego gracza jego logi czy [ciach] ip nie wiem zróbcie coś z tym [ciach].

Przepraszam za tyle wulgaryzmów ale naprawde się zdenerwowałem To nie są

kłamstwa o nie ;/ Ta osoba nadal gra i moze tak okraść każdego każdego

dosłownie bo ko sie nie pokusi na 200 metali za klase/???? I to nie był

mój żaden bład moze jeszcze raz to napisze jak to było. Dobranoc kończe z

xenox chyba że to odzyskam ato jeszcze sa ss itemu który chcialem

sprzedac I niech jeszcze jakiś administraor napisze czy w tej sprawie

mam pisac do GM Ga serwera xenox??? http://vpx.pl/i/2013/08/19/0819_214919.jpg

On wystawia 200metali ja swój kostur i ja akceptuje że chce wymienić i U mnie w eq nie ma kosturu i 200 metalu tylko 1 metal crying.png

Jak większość już wie działa na xenox jakiś bug czy hack którego zapewne
wiekszość graczy jeszcze nie zna. Ten czit polega na tym że koleś
wystawia np. 200metali a w rzeczywistości jest 1 lub np. kd jest 3 jak
wystawia a w rzeczywistości jest 1.Jak to ludzie robią nie wiem. Teraz
tak jak uniknąć kradzieży jak ja np. chce sprzedać jakiś hwang 230lv
5.9.7 wart jest ok. 3kd +5. Jak znajdzie sie kupiec który zaoferuje nam
3kd +5 to niech to nie bedzie x3 połączone razem tylko x3 odzielnie i
najlepiej każdy innego rodzaju.

Z metalami to już ciężej uniknąć kradzieży najlepiej po prostu nic
zupełnie nic nie sprzedawać za metale, mnie i innych też już tak
okradziono ale oczywiście administracja nie odpowiada za itemy w grze i
pewnie za bugi/hacki też nie odpowiada a tu w grze sobie tak po prostu
kradną jak gdyby nigdy nic. A GM/GA też nie ma bo ciężko zrobić
rekrutacje. Do GM Detronix'a napisałem przed wczoraj na forum i jeszcze
nie odpisał. Dziękuje Dzień dobry mam nadzieje że troche pomogłem w tej
sprawie.

Okolo godziny 16:15 gracz NaZawszeProz oszukal mnie.

W sposub nastepujacy: mial mi dac 300 metali za bron wystawil na handel
ja bron on akcept ja tez a potem w ekwipunku mam tylko 1 metal!!!

Bardzo bym prosil o cofke Wydarzylo sie to okolo godziny 16:15 WIEC PROSZE ADMINISTRACJE O COFKE SERWERA

Z Gory Dzieki

Opublikowano

Zaraz to sprawdzę, bo jeśli to prawda, to mamy do czynienia z czymś zayebistym :).

@Edit

Próbuję w cheat engine i dupa nie działa.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

A czy to musi być koniecznie cheat engine?

Teraz już wiemy, że nie. Próbowałem 20 sposobami i nie działa. Ktoś się naprawdę dobrze zna żeby coś takiego zrobić. Osobiście przydałoby mi się to na moim serwerze :).

ae8pc4.jpg

Opublikowano

Nie wiem bo nie gram na serverze , ale mam pytanie , czy próbowałeś sprawdzić czy da się rozdzielić te metale podczas handlu ? W ten sposób:

Dajesz 200 metali na handel , później rozdzielasz 199 i gość dostaje 1 metal. Chodzi mi o to czy da się rozdzielać przedmioty podczas handlu ?

Opublikowano

Czuje,że jeżeli to się ujawni to nie szybko :D twórca/odlanazca Bugu/hacka Nieprędko opublikuje , jeżeli nie wcale Ten Cheat/bug Więc panowie Szukajcie ja niemam doświadczenia w Sprawach tego typu ale Dam lajki :D.

Właśnie mi się przypomniało,że na PL'u S21 Candia również szaleje Trade Hack lub coś tego typu . Wygląda mi to na klasyczny Trade ale nie jestem pewien :s.

Opublikowano

Tak, to tradehack, ale nie liczmy na szybką publikację... Miałem z tym już doczynienia na nightcore, gdzie po prostu wystawiłem bronie na handel, koleś akceptował i nie mogłem już handlu zamknąć, po 3s handel pomyślny :) Ktoś na pewno zajebiście dobrze obcykany w htmlu i sobie napisał program...

Sygnatura.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego możliwe, że chcą wyłudzić przedmioty od GM lub robią sobie żarty jak na większości serwerów, nie ma żadnych filmów, które potwierdzają w 100% istnienie TH większość to zmontowane fake z linkami w opicie do wirusów typu keyl, itd...

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego możliwe, że chcą wyłudzić przedmioty od GM lub robią sobie żarty jak na większości serwerów, nie ma żadnych filmów, które potwierdzają w 100% istnienie TH większość to zmontowane fake z linkami w opicie do wirusów typu keyl, itd...

Chłopie, nie wierzysz dopóki sam nie padniesz ofiarą czegoś takiego... Na nightcore w ten oto sposób ukradziono mi 4 klasowe bronie 250. Istnieje, ale nie jest opublikowane...

Sygnatura.

Opublikowano

Skoro istnieje,to czemu kradzione są itemy na takich privach? Przecież to niemal nie ma realnej wartości. Kto miałby się ujawniać,dla tak marnego zarobku,skoro na PLu mógłby w ten sposób zdobywać naprawdę cenne przedmioty?

Opublikowano

Chłopie, nie wierzysz dopóki sam nie padniesz ofiarą czegoś takiego... Na nightcore w ten oto sposób ukradziono mi 4 klasowe bronie 250. Istnieje, ale nie jest opublikowane...

Ehehe dokładnie. Kiedyś jak grałem na Metin2PL monstyr za czasów 2serweró monastyr i feniks bodajże , ktoś wpadł na świetny pomysł żeby stworzyć tradehack'a grałem tam z kumplami wkoncu się okazało że to ch**e nie kumple szukali na internecie godzinami i znaleźli tradehack , kolega powiedział żebym pokazał eq to ja pokazałem a tu nagle akcept ... i nie ma eq . Jakiś miesiąc temu na tiveri zostałem powtórnie ojeb... z całego eq , też tradem ....

Mogę wam podać nazwę kiedyś on działał teraz nie wiem : /

Elitepvpers.

Skoro dalej ludzie kradną (nieliczni) to musi istnieć tradehack ...

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...