Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem Dead Island

zapiekanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam orginalną grę Dead Island. Wszystko pięknie, steam, gra, lecz są 2 zasadnicze problemy które - mam nadzieje pomogą rozwiazać mi uzytkownicy tego forum. A mianowicie : 1. Podczas rozgrywki przy wykonywaniu zadań, często NPC-e się zacinają np. gosc ze stacji benzynowej ma otworzyć drzwi i tak otwiera z 15 min...( a w tym czasie mozna zbiegac pół wyspy), Jin nie wsiada do pojazdu lub w ogóle stoi w miejscu... zarażeni, slychac tylko ich krzyki i oznaczenie na minimapie, jednak nie atakują, w ich przypadku dzieje sie tak tylko przy wykonywaniu zadan troche to denerwujące, ogranicza to rozgrywke... Drugi problem to komunikat podczas grania " Program Dead Island przestał działać ", wykonuje sobie zadanie, ( trzeba włączyć glośniki w miescie, juz ostatnie) i ile bym nie próbował tyle razy wywala do pulpitu, dzieje sie tak tez przy innych zadaniach np. dżungla - dostarczenie 2 skrzynek z bronią do obozu. Prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Opublikowano

1. Same zacinki gry moga wynikac z dwoch przyczyn... Pierwsza najbardziej banalna to taka iz gry sa czesto skonstruowane pod logike "podazaj za" i czesto jest tak iz jesli wyprzedzisz danego npc to on stoi bo system AI nie wykrywacie za nim. druga przyczyna moga byc zbugowane pliki/dane operacyjne gry - domyslam sie gdyz to moze byc wina twego drugiego problemu - tu bym wymagal innej podstawki gry

2. Wywalanie do windowsa jest czestym problemem gier. Sprobuj wejsc do panelu sterowania -> dzwieki -> i zmien jakosc dzwieku na 24 bity - 48000 Hz (jakosc studyjna)... Pomoglaby tez inna podstawka gry

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Aaa okej rozumiem, może i tego przyczyna że biegam jak opętany i chce szybko wszystko...i zcina grę. Podstawke gry mialem kiedys piracka i wlasnie myslalem ze to tego wina jest ze wyrzuca do windowsa i gra ma tyle błędów, sfrustrowany nie ukończyłem gry do końca ( bieganie i zaczynanie od poczatku i próbowanie wyeliminowania, ominięcia błędów poprzez cheaty lub bugi jest męczące i nie zawsze sie udaje heheh ), teraz mam orginalną podstawke i dziwie się czemu tak się dzieje.... Co do wywalania do win pozmieniałem tą jakośc dźwięku i nic nie dało, dalej wyrzuca w tym samym miejscu :/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...