Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sformatowanie dysku

ImRekla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli sformatujesz cały dysk to usuniesz system, jeżeli sformatujesz tylko jedną partycje tam gdzie nie ma systemu to on pozostanie.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A jeżeli w programie CCleaner w zakładce "narzędzia" następnie "Wymazywanie dysku" wybiore opcje "Cały dysk (Wszystkie dane zostaną zamazane) to też mi usunie system?

Opublikowano

Jeżeli wybierzesz cały dysk, to ten na którym jest system automatycznie zmieni kolor na szary i nie będzie można go wybrać.

Nie da sie sformatować dysku z systemem z poziomu systemu :D

1378331621-U719057.png

Opublikowano

To ja się dołącze do pytania :

Aktualnie mam 2 partycje C oraz D.

Na C mam winde + proramy / gry.

I właśnie poprzez defragmentator dysków defragmentuje partycje C, jeśli ja z defragmentuję to system wywali także ?

graphic.png
Opublikowano

Być może kolega się pomylił i chodziło mu o formatowanie - jeżeli sformatujesz wybraną partycję np. C to partycja z plikami np. D zostanie nienaruszona. Dlatego najlepiej podczas instalacji systemu zrobić sobie kilka partycji, aby w razie awarii sformatować tylko partycję systemową i nie ruszą partycji z danymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...