Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Choroba

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc zachorowalem na cos w stylu anginy, w buzi zaraz obok dziasel mam bable ktore bola jak jem. Oczywiscie gardlo tez mnie boli i ogolnie zle sie czuje i jestem senny ( w sumie 2 dni w lozku lezalem) Stosowalem septolux i nystatyne narazie gardlo mniej boli ale te bable nie chca ustopic (chodz narazie bralem tylko 2 razy nystatyne) Mial ktos cos takiego? bylem u lekarza i powiedzial ze to grzyb i tam jakas nazwa. Moj brat tez to mial ( 1.5roku i nw czy ja go zarazilem czy on mnie bo tak naprawde on pierwszy odczul chorobe)

Opublikowano

Posmaruj to jodyną. Mi kiedyś dali na te plamy na migdalach, ale teraz nie mam migdałów, bo mi wycieli.

Opublikowano

Ja zrobie ci laske i pomoze w sensie ze pomoge ci bo tez nie uzywam polskich znakow co moze powodowac ze moj post bedzie zasranym trollem, lub zdaniem o innym niz ci sie wydaje znaczeniu.

Wiec sluchaj te bable ktore masz moga byc przyczyna alergii, lub uczulenia. Grzybica na dziaslach to dla mnie bardzo nie znane pojecie... nie wiem nie jestem lekarzem.

Idz do tego specjalisty ktory ci tak powiedzial i powiedz mu zeby ci wytyczyl nwm... leki, diete ... bo byc moze jedzenie twardych potraw powoduje u ciebie ten niezreczny bol.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Dr. Nakou

Mogłeś lizać lody ,a nie gryźć :)

Na to gardło nic Ci nie pomorze.

Minie pare dni i nawet nie będziesz pamiętał że takie coś miało miejsce

w Twoim (chujowym) życiorysie :D

58121063168705213211.png

Opublikowano

Ty człowieku na MPC szukasz pomocy na temat swojej choroby ...

Dostałeś antybiotyk to go bierz... Zaczyna działać po 3-5 dobach, a nie po 1...

9368_gold.png

Opublikowano

Dr. Nakou

Mogłeś lizać lody ,a nie gryźć :)

Na to gardło nic Ci nie pomorze.

Minie pare dni i nawet nie będziesz pamiętał że takie coś miało miejsce

w Twoim (chujowym) życiorysie :D

No zaloze sie ze jakis grubasek z krzywym pyskiem szczeka. Nie wiesz o mnie prawie nic.

Dodam ze jeszcze gdy patrzylem sie prosto a potem pzelecialem wzrokiem w lewo/prawo/gora/dol to oko tez lekko bolalo

Opublikowano

No zaloze sie ze jakis grubasek z krzywym pyskiem szczeka. Nie wiesz o mnie prawie nic.

Dodam ze jeszcze gdy patrzylem sie prosto a potem pzelecialem wzrokiem w lewo/prawo/gora/dol to oko tez lekko bolalo

My ci nie pomożemy, Ogólnie średni wiek na forum nie łamie 16 lat. Musisz być przygotowany na jebnięte odpowiedzi.

9368_gold.png

Opublikowano

Nie szukam tu lekarza... U lekarza bylem (Jak mozna wyczytac) Chce tylko dowiedziec jakie sa skutki do czego to moze doprowadzic i ile bd to trwalo. To jest naprawde uciazliwe bo nie da sie jesc normalnie. Sry za brak polskich liter ale mam eng klaw.

Opublikowano

W podobnych przypadkach spotkałem sie ze dużo osób poleca płukanie gardła OKTANISEPTEM , sam próbowałem kiedyś , posmak który zostawia jest masakryczny ale dość skuteczna metoda

Opublikowano

Ja mam często anginę i jestem wtedy strasznie śpiący ale nie mogę spać bo tak gardło mnie boli. (Fk logic). Mi zawsze pomaga gorąca kąpiel (najlepiej z rumiankiem, o ile nie masz gorączki). Trzeba jeść dużo lodów, przepłucz gardło 3 razy dziennie roztworem z soli (gotujesz wodę, dajesz dużo soli i płuczesz). Antybiotyk, który biorę nie pamiętam jak się nazywam ale moim zdaniem gówno daje... Ssałem dużo tabletek na gardło, najbardziej mi pomogły takie dla dzieci o smaku pomarańczy. Ogólnie to chyba też ci pomoże. Jak sobie coś przypomnę to napisze ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...