Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mam pomysł na serwer, ale czy wypali!?

Czy wypali?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zrobi? taki typ serwera?

• Tak
      16
    • Nie
      12
  2. 2. Czy zagrasz na takim serwerze?

• Tak
      14
    • Nie
      14
  3. 3. Czy pomóg? by? w p?aceniu na serwer?

• Tak
      6
    • Nie
      22
    • Nie wiem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, gdyż wpadłem na pomysł, żeby was ludzi zapytać czy zrobć serwer minigames czyli splegg,spleff,survivalgames,tf2,the walls? Gdyż

nie wiem czy wypali więc pytam was czy zagrali byście na takim typie serwera? Gdyż chcę zrobić serwer 300 slotów + na start to będzie kosztować, ale jak będzie więcej, żebym założył to zrobie, ale samemu mi sie nie uda. Będę potrzebował co najmniej 3 techników i 5 budowniczych do budwania aren sg i w ogóle. Jeżeli byście pomogli wpłacić byśmy byli wdzięcznie ! głosować!

Opublikowano

Hmm czy ja wiem teraz popularne są takies serwery ale to sie znudzi tak jak kiedy były popularne: SkyBlocki, PvP czy SurvivalGames :)

Opublikowano

No niewiem ,ja mysle ze mogl bys zrobic cos oryginalnego poniewaz

takich serwerow widzialem juz mnostWO! i niewiem czy chcialo by sie na nim grac

ze wzgledu ze to nie jest 1 taki serwer

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Raczej nie wypali, bo teraz powstaje mnóstwo serwerów, które są po prostu podróbami serwerów Hive i Hypixel. Splegg, quake, thewalls, hideandseek, bow spleef, paintball - wszędzie to samo. Wybić taki serwer będzie bardzo trudno, tym bardziej, że taki Hive, czy Hypixel posiadają tysiące slotów, świetną reklamę, klimatyczne mapy itp., więc trudno będzie bez poważnych nakładów finansowych zachęcić graczy, aby zmienili serwer na twój jeżeli tam mogą znaleźć to samo tylko w wersji, że tak powiem "mega".

Opublikowano

Według mnie teraz lepiej nie robić takich serwerów (A jak robić to jakieś gry, które nie są znane np. OITC.). Teraz jest taka moda, że każdy kopiuje serwery Hypixela / HiveMc i zbytnio to nie wychodzi :)

Opublikowano

ja bym mogl pomoc ale to zalezy tez od wplaty jaka bede musial zaplacic ? Jestem db w pluginach i w budowaniu wiec jak chcesz to pisz na prywatnej wiadomosci

Opublikowano

Spoko, narazie w ankiecie ze mną są 4 osoby do płacenia :) , Ale też chciałbym być Budowniczym, ale będziesz potrzebował na taki server rozgłosu (Prezki na YT i np. Livy z Budowy serva) takich ludzi też poszukaj, narazie zgłaszam się na Technika:

Imię: Mateusz

Lat: 13 (Po mutacji)

Znajomość pluginów: Większość podstawowych, niektóre funkcje WD których nie ma w prawie każdym TuT (Nauczyli mnie Admini MineFox)

Czy posiadam server: TAK - w budowie, sam buduję część Londynu (Nie zdracę jaki to typ, ale takiego jeszcze nie było :))

TS3: TAK

STYL BUDOWANIA: XVII-XVIII w. Londyn, Wioski Elfów z Dużymi Epic Drzewami, Ogółem Magiczna/Średniowieczna Atmosfera :)

Jak coś to pisz mi na Skype

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...