Skocz do zawartości

Denerwujące lagi ..

Aliveser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gram w gry online już od dosyć długiego czasu, ale teraz nie mogę ponieważ mam straszne lagi. Wytłumaczę o co mi chodzi :p

Gram sobie normalnie ping w nocy załóżmy, że w CS/ BF 3 na PL serwerze to około 5-20ms, ale co około ( różnie ) 2-3 min mam laga i nagle 1000+ms ping .. oczywiście postać się cofa itp i nie da się grać i strasznie denerwujące to jest.

Szybkość internetu to od 5-10 mb/s, a pobierania to 2-4 mb/s. Posiadam router NETGEAR WGR614 V9 ( przeważnie nikt nie korzysta z niego, tylko ja jak jestem w kiblu ;D )

Na kompie nie ma żadnych wirusów jest czyszczony CCleanerem i mam antyvirusa "Kaspersky Internet Security".

Wszystkie programy powyłączane jak gram.

Jeśli coś potrzeba podać to proszę pisać

Proszę o pomoc. Pozdrawiam :)

Logo.JPG

Nie tyle gubienia pakietów co każdy nadajnik ma swoją określoną moc, z każdym kolejnym podłączonym sprzętem moc jest rozdzielana na ich ilość, w nocy pewne tylko ty korzystasz z tego odbiornika dlatego nie ma ping a w dzień (najgorzej sobota wieczorem) siedzi dużo osób przy komputerach i niech tylko każda ma włączonego YT to już jak bardzo obciążona jest antena, musi podzielić te wszystki pakiety po równo na ilość użytkowników, na to nie da sie zarazić

1378331621-U719057.png

Ty nie masz tak zrobione lecz " ludzie mniej korzystają z neta nocą ".

Więc w nocy masz większy przepływ danych, post pana

Nie tyle gubienia pakietów co każdy nadajnik ma swoją określoną moc, z każdym kolejnym podłączonym sprzętem moc jest rozdzielana na ich ilość, w nocy pewne tylko ty korzystasz z tego odbiornika dlatego nie ma ping a w dzień (najgorzej sobota wieczorem) siedzi dużo osób przy komputerach i niech tylko każda ma włączonego YT to już jak bardzo obciążona jest antena, musi podzielić te wszystki pakiety po równo na ilość użytkowników, na to nie da sie zarazić

Wyjaśnia wszystko :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Denerwujące lagi ..   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...