Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam Gram w gry online już od dosyć długiego czasu, ale teraz nie mogę ponieważ mam straszne lagi. Wytłumaczę o co mi chodzi :p Gram sobie normalnie ping w nocy załóżmy, że w CS/ BF 3 na PL serwerze to około 5-20ms, ale co około ( różnie ) 2-3 min mam laga i nagle 1000+ms ping .. oczywiście postać się cofa itp i nie da się grać i strasznie denerwujące to jest. Szybkość internetu to od 5-10 mb/s, a pobierania to 2-4 mb/s. Posiadam router NETGEAR WGR614 V9 ( przeważnie nikt nie korzysta z niego, tylko ja jak jestem w kiblu ;D ) Na kompie nie ma żadnych wirusów jest czyszczony CCleanerem i mam antyvirusa "Kaspersky Internet Security". Wszystkie programy powyłączane jak gram. Jeśli coś potrzeba podać to proszę pisać Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duyea Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A jakie masz dane komputer ?? Ram, karta graficzna itp. to też zależy od tego. A jak nie to pewnie ktoś zakłóca łączność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 GPU:GeForce GT 640 CPU: Core i5-3450 @ 3.10Ghz Ram:8GB OS:Win 7 HP SP1 Ja jestem podpięty pod kabel, a z routera nikt nie korzysta jak gram na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12kzhita Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 daj logi OTL mozliwe ze wirus ci siedzi miałem podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 sprawdź na speed testach czy też ping ci tak skacze. @up3 od kiedy sprzęt ma coś wspólnego z pingiem? wat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @12kzhita A gdzie można te logi sprawdzić? bo zielony jestem w tych tematach ;P @polandxxdd Na speed testach też jest różnie, zależy w jaki moment trafie. Nieraz jest dobrze, nieraz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A masz tak tylko na tym komputerze? Jak na testach jest różnie to zrób go jeszcze raz ale na innym urządzeniu korzystającym z tego samego internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W pierw dowiedzmy się jaki jest to internet --> firma. ( mogę się założyć że jest to neo ;D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Heh.. Rocki.. jeszcze gorzej ;/ Radiówka mogę antena to Nanostation M5. Sygnał jest po prostej, zero przeszkód i pogoda zajebista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Radiówki tak mają... jeżeli więcej osób korzysta w tej samej chwili z tego samego nadajnika to tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Aha, rozumiem.. być może dlatego. To jest coś w stylu gubienia pakietów ? bo czytałem i się zgadza tak samo się dzieje u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie tyle gubienia pakietów co każdy nadajnik ma swoją określoną moc, z każdym kolejnym podłączonym sprzętem moc jest rozdzielana na ich ilość, w nocy pewne tylko ty korzystasz z tego odbiornika dlatego nie ma ping a w dzień (najgorzej sobota wieczorem) siedzi dużo osób przy komputerach i niech tylko każda ma włączonego YT to już jak bardzo obciążona jest antena, musi podzielić te wszystki pakiety po równo na ilość użytkowników, na to nie da sie zarazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 zostaje zmiana na kabelek jeśli jest to możliwe. Radiówka nie jest do grania w cs'a i wgl. gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Mam tak zrobione, że w dzień co i tak mało korzystam 6mb/1mb, a w nocy 10mb/2mb. Wiem, kiedyś normalnie się grało. Teraz jest lipa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ty nie masz tak zrobione lecz " ludzie mniej korzystają z neta nocą ". Więc w nocy masz większy przepływ danych, post pana Nie tyle gubienia pakietów co każdy nadajnik ma swoją określoną moc, z każdym kolejnym podłączonym sprzętem moc jest rozdzielana na ich ilość, w nocy pewne tylko ty korzystasz z tego odbiornika dlatego nie ma ping a w dzień (najgorzej sobota wieczorem) siedzi dużo osób przy komputerach i niech tylko każda ma włączonego YT to już jak bardzo obciążona jest antena, musi podzielić te wszystki pakiety po równo na ilość użytkowników, na to nie da sie zarazić Wyjaśnia wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliveser Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jest u nich na stronie napisane: " o 23 do 11 - 10 Mb / 2 Mb" Dobra, ale i tak nie zmienia to faktu, że radiówka to jedno z najgorszych gówien jakie mogą być. To chyba na tyle w tym temacie. Dziękuje za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.