Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 3000zł

Seba65439

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
poszukuję laptopa w tej granicy cenowej o takich parametrach lub lepszych:
-Procesor Intel CORE i5/i7,
-Grafika nVidia jakaś lepsza z tego przedziału cenowego,
-Ładny design
-Może być z systemem lub bez,

Zastanawiałem się nad tymi dwoma laptopami:

HP Envy dv7-7300ew W8

Lenovo Essential G780AH i7-3632QM 4GB 1TB GT635M W8

Laptop będzie wykorzystywany do obróbki grafiki 2D jak i 3D więc przydała by się jak najlepsza grafika no i chciałbym aby wszystkie najnowsze gry dało się odpalić.

Z góry dziękuję za każdą sensowną odpowiedz :)

Opublikowano

Przy większym ekranie jest większa wygoda z użytkowania przynajmniej dla mnie a mam jeszcze dwa laptopy właśnie 17 i 15 cali a grami zadowole się nawet na mininalnych detalach bo w jakieś bardziej wymagające gry gram sporadycznie i bardziej mnie zastanawia jaka jest różnica pomiedzy i5 a i7 w laptopach które w/w ponieważ w jednym są super głośniki (wiem bo już jeden podobny posiadam) a drugi ma lepszy procesor ale z firmą Lenovo nie miałem styczność i nie wiem czy to dobra firma

No i jeszcze w euro mają dobre raty 0% także pasuje mi bardziej wziąść coś właśnie z tego sklepu.

Opublikowano

i5 w laptopach ma 2 rdzenie 4 wątki a i7 4 rdzenie 8 wątków i wiekszą pamięć podreczną

lenovo ma dobre produkty lecz nie miałem z nimi styczności osobiście

lecz miałem już 3 samsungi i aktualnie korzystam z 4, każdy jest w bardzo dobrym stanie i złego słowa nie powiem

podobnie asus

w x-kom te raty nie są aż tak straszne

https://ewniosek.lukasbank.pl/eWniosek/simulator.jsp?PARAM_TYPE=RAT&PARAM_PROFILE=PSP0860509&PARAM_CREDIT_AMOUNT=2899

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Chyba zdecyduje się jednak na HP ponieważ jeden taki już mam tylko nieznacznie słabszy i jestem zadowolony a co do Lenovo nie jestem przekonany choć ma lepszy procesor ten asus też jest fajny no ale akurat nie ma go w euro a jakimś cudem ten HP na euro jest tańszy niż na innych sklepach internetowych które przeglądałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...