Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet wirus ?

4sweet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie napisac temat więc napisze tu, od niedawna nie moge sciągać różnych plików np java, opera i innych plików mianowicie zatrzymuje się na 99% i nawet jakbym czekał cały dzien to nie pobierze nie ważne jaki ma rozmiar ten plik 5mb czy 100mb. Dodam że pliki .rar moge normalnie sciągać.Na laptopie mogę spokojnie sciągac wszystkie pliki. To jest jakiś wirus ? jakbym miał jakieś dać logi np; z OTL to dajcie link w .rar :)

wjub1h.jpg

Opublikowano

To mi wygląda na sality. Ale poczekajmy na opinie innych.

Możliwe. Może to jest przyczyna ComboFix coś mógł zepsuć, po zainstalowaniu SP3 komputer mi zaczął wolno chodzić to użyłem combofixa. Było pełno błędów, jakby mi pół systemu zepsuł po restarcie niby wszystko działało, ale większośc programów nie działało. Po użyciu Combofixa nic nie sciągałem więc nie wiem.

wjub1h.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie nie ma na forum osób znających się dobrze na OTL i umiejących przygotować odpowiedni skrypt, polecałbym Ci szukać pomocy na np. dobreprogramy.pl (tam zresztą rozwiązali mój problem z rootkit'em i sality)

Co do programu (skanera) antywirusowego to chyba najlepszy jest Dr.Web CureIt, pełny skan (wszystko zaznaczone) to w zależności od ilości plików około 1h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...