Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2500zł

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

To tak potrzebuje kupić laptop do gier do 3000zł

Jedyne co laptop musi mieć/umieć to ogarnąć BF3(MULTI) Na ultra ~30fps (czyt. dobra karta graficzna:) )

Ps.początkowo myślę o MSI Gx60

i jaka jest wgl was opinia o tym MSI gx60?

@Edit. cena do 3000zł

Opublikowano

Najlepszy będzie Y580 z i5, ale o ultra nawet na singlu zapomnij... To laptop dla średnio wymagających graczy. Pograsz w multi na medium i high na singlu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Najlepszy będzie Y580 z i5, ale o ultra nawet na singlu zapomnij... To laptop dla średnio wymagających graczy. Pograsz w multi na medium i high na singlu.

Po co nabijasz post ?

Napisałem czarno na białym że chce lapek gdzie wyrobi Bf3 Na ultra ~30fps ?

Opublikowano

Taa, i napisałeś, że do 2500 -,- Może się do cholery zdecyduj, czy chcesz wydajności czy niskiej ceny. Bo do ultra potrzebujesz laptopa za ponad 3k.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Witam :D

To tak potrzebuje kupić laptop do gier do 2500zł

Jedyne co laptop musi mieć/umieć to ogarnąć BF3(MULTI) Na ultra ~30fps (czyt. dobra karta graficzna:) )

Ps.początkowo myślę o MSI Gx60 (wiem ze jest za 3000zł, ale ja teraz szukam do 2500:)

i jaka jest wgl was opinia o tym MSI gx60?

hahaha, ledwo takiego kompa znaleźć , a ty lapka do full chcesz xD minimum 3-4 k. Do takiej ceny nie znajdziesz, może z średnie-wysokie, ale nie ultra, zapomnij

Opublikowano

Wiem, nie mam zamiaru grac na ultra, bo różnica między ultra a high jest tylko w FPS bo w grafice nie ma chyba żadnych, chodzi mi only to żeby jak ogarnie Ultra to ogarnie na dłuższy czas gry.

A co sądzicie o tym MSI ?

http://www.x-kom.pl/p/120182-notebook-laptop-15-6-msi-gx60-1ac-035xpl-a10-4600m-4gb-500-dvd-rw-hd7970.html ??

Opublikowano

Było już dużo takich tematów.. W tym MSI masz bardzo słaby procesor więc i tak nie pograsz. Jeżeli chcesz myśleć o BF3 multiplayer bez spadków to lenovo y580 z procesorem i7.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

hmm

albo

Co sądzicie o tym filmiku ? gość gra bez problemu na full detalach i ma 24 fps z czego Fraps bierze z ~5,6fps,

Poza tym procesor można chyba podkręcić ? do 3.2Ghz ?

Ps. A jak zmienię cene do 3000zł ?

ps2. najwyżej można AA zmniejszyć :) ?

Opublikowano

Taaa, wierz w testy YT. Poza tym 30 FPS to g*wno, nie gra, szczególnie jak trafi ci się Caspian Border z 64 graczami. Może wyciągniesz 15 FPS.

A kolega się nie zna. Chyba, że obaj w tej cenie oczekujecie sprzętu o wydajności peceta za 3k.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Kolega ma ten laptop i mówił że jest ujowy, strasznie ujowy :D

pozatym różni się 2mb procka i 4gb ramu(ram i tak dokupie 4gb jeszcze)

Nie, różni się kartą, i procesorem. Jak widać twój kumpel nie umie go obsługiwać :) To jest laptop, nie pc.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Taaa, wierz w testy YT. Poza tym 30 FPS to g*wno, nie gra, szczególnie jak trafi ci się Caspian Border z 64 graczami. Może wyciągniesz 15 FPS.

A kolega się nie zna. Chyba, że obaj w tej cenie oczekujecie sprzętu o wydajności peceta za 3k.

30-40fps na starym kompie dla mnie to jest dobrze i starczy ;d

(Kto powiedział że będę grać na Ultra? , ja na nim bd grać na High xD)

Nie, różni się kartą, i procesorem. Jak widać twój kumpel nie umie go obsługiwać :) To jest laptop, nie pc.

Nie chodziło mi o to, czyli karta czy proc, karta w tym y580 jest słabsza od gx60, procesor jest lepszy tylko o te 2 MB cache od msi,

tutaj gość gra na tym lapku też na ultra i jakoś wygląda dobrze?

Ps.Ten Y580

ogarnie TR ultra z ulimate(to z włosami ?):D

Opublikowano

Ile razy można powtarzać, że testy z YT to bzdura i MSI też nie uciągnie na ultra, ba, będzie mieć problemy na high?

Co do TR, na high będziesz miał prawie 50 FPS, ale o ultra zapomnij. Mało który laptop to uciągnie.

A procesor w MSI nie umywa się do tego z Lenovo. Jeśli przy każdym zakupie będziesz patrzył na ilość rdzeni i cache, daleko zajdziesz ;) To jak wybieranie karty pod względem pamięci.

Sprawdź tu, w co pograsz na Y580:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y580.79090.0.html

Poza tym Crysis 3 med, GRID 2 high przy ponad 80(!) FPS, nowe Metro med przy 50 klatkach, Dead Space 3 spokojnie ultra, Far Cry 3 med-high, ACIII stabilne 50 na high, Black Ops 2 na ultra (skoro nieco ponad 30 ci wystarcza), Mass Effect 3 ultra.

A żeby gry typu TR śmigały na ultra, musisz wydać prawie 4k.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ile razy można powtarzać, że testy z YT to bzdura i MSI też nie uciągnie na ultra, ba, będzie mieć problemy na high?

Co do TR, na high będziesz miał prawie 50 FPS, ale o ultra zapomnij. Mało który laptop to uciągnie.

A procesor w MSI nie umywa się do tego z Lenovo. Jeśli przy każdym zakupie będziesz patrzył na ilość rdzeni i cache, daleko zajdziesz ;) To jak wybieranie karty pod względem pamięci.

Sprawdź tu, w co pograsz na Y580:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y580.79090.0.html

Poza tym Crysis 3 med, GRID 2 high przy ponad 80(!) FPS, nowe Metro med przy 50 klatkach, Dead Space 3 spokojnie ultra, Far Cry 3 med-high, ACIII stabilne 50 na high, Black Ops 2 na ultra (skoro nieco ponad 30 ci wystarcza), Mass Effect 3 ultra.

A żeby gry typu TR śmigały na ultra, musisz wydać prawie 4k.

W sumie, szczerze mówiąc na laptopach nie znam się wgl :D

czyli mogę na spokojnie tego laptopa zamówić ?

http://www.x-kom.pl/p/137732-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y580-i7-3610qm-4gb-1000-dvd-rw-gtx660m.html

i będzie się dobrze sprawował

ps. jeżeli podłącze ten laptop pod tv 42cale,będzie jakiś problem z grami czy coś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...