Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

filmiki na YT żeraja GB za GB!

Thewrogar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo! odrazu mówie:konto na tym forum założyłem tylko po to by napisać ten temat bo:jestem youtuberem czyli osobą która nagrywa filmiki na YT...noi mam problem.Bo filmiki żęrają mi bardzo dużo pamięci na dysku!!!!! np.filmik prawie 13 minutowy waży 27GB i pytam się was:jak zrobić by filmiki nie zabierały tyle pamięci i tyle nie ważyły? a i problem mam od jakiegoś czasu....wcześniej filmiki nie zabierały tyle miejsca teraz tak jakoś nagle zaczeły....POMOCY!!!

Opublikowano

... Frapsem nagrywasz? on żre dużo gb . Kup se Actiona, 2 razy mniej niż Fraps. Pewnie Minecraft, nie? XDDD

a ACTION jest płatny? a i nagrywam minecrafta ale nie tylko.Po za tym czytaj dokładnie post:wczesniej nagrywałem frapsem i on nie żarł tyle GB.Czy mój problem ma związek z tym że zapisuje filmiki na dysku ''D''?

Opublikowano

Darmowy jest msi afterburner. Jak dobrze ustawisz to pliki nie będą tyle ważyły. Ale i tak przecież każdy plik zanim wyśle się na yt opłaca się renderować. A to zmniejszy wagę filmy.

Opublikowano

1. Nagrywaj w programie Mirillis Action!. Ustawiasz 720p przy 30FPS w formacie .mp4 i powinno być o wiele mniej.

2. Używaj programu renderującego do zmniejszenia wagi filmu. Możesz to zrobić w programie Sony Vegas/Adobe Premiere.

3. Podczas renderu 720p najlepiej stosuj bitrate na poziomie 7-8Mbps(w Vegasie jest to wyrażone w kb/s, czyli 7000-8000kbps). Dzięki temu waga filmu nie powinna być większa niż 2GB.

Opublikowano

@Modelar, czy Ty wiesz do czego służy afterburner? To jest program do podkręcania karty graficznej, w tym się chyba nie da nagrywać, a jak da, to jeszcze gorzej niż we frapsie.

Wiem do czego to służy. Ale ty chyba nie, więc lepiej nic nie pisz. Ten program nie tylko służy do monitorowania i podkręcania karty graficznej ale tak że do przechwytywania ekranu czyli nagrywania. I przy dobrym ustawieniu nie ustępuje tym płatnym programom, a czasem jest i znacznie lepszy.

@up

Jak wcześniej tak nie było to musiałeś przestawić coś w ustawieniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...