Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dostałem bana za ...

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Grałem dziś 5v5 i nagle w połowie meczu dostałem ostrych lagów (miałem z 1800 pingu) ,wywaliło mnie z gry ,a jak próbowałem wejść pojawiał mi się komunikat "Witamy przywoływaczu - do gry loguje się zbyt wielu graczy. Aby wszystko działało płynnie, musisz chwile poczekać." I kolejka 10000 osób czast trwania ok. 4 min. Niestety po przeczekaniu tych 4 minut nie mogłem wejść na konto bo... dostałem bana ! Na 7 dni dokładnie i w tym pytanie ,gdzie mogę to zgłosić . Mam dobry internet więc to nie była moja wina... Dostałem bana coś tam od Lever Buster .. Nie chce mi się czekać tydzień na unbana ,przecież to nie moja wina ,że mnie wyrzuciło ! Proszę o pomoc.

Opublikowano

Sam nie wiem co się dzieje, przed chwilą grałem gre w której byłem tylko ja i ezreal, a w przeciwnym teamie rengar, twisted fate i volibear... a wiec gra 5 v 5 zmienila sie na gre 2 v 3 pod koniec gry nidalee u nas wrocila, ale wiecie - 6 lvl gdy kazdy juz mial 18... mam nadzieje ze jak napiszesz do supportu to cie moze odbanuja

Opublikowano

Lagi spowodowane były przez serwery lola. Zgłoś to do supportu, lecz nasz świetny support mówi że nie ma możliwośći unbana od leave bustera.

Opublikowano

nie, banów z leave bustera nie usuwają, musisz przeczekać te 7 dni ...

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Mam dobry internet więc to nie była moja wina

Też mam dobry internet, ale zawsze może zdarzyć się sytuacja kiedy będą mieli jakieś awarie u dostawcy.

Spróbuj napisać do supportu tłumacząc całą sytuację, ponieważ aktualnie mają oni duuuuże problemy z lagami. Jest nawet info w cliencie.

We are seeing problems with lag and are investigating

Nawet teraz wyłączyli opcję grania rankedów, więc powtarzam. Napisz do supportu.

Diss_Stream.png

Opublikowano

@up2 nie wiesz to nie mów. Były lagi od Riotu dziś, każdy miał DC'ki i pingi po 3k. 5 enemy afk na respie :D wystarczy że napisze ticket i dostanie ub. Ustępstwa od bana z leaverbustera nie ma wtedy gdy leave był spowodowany przez ciebie a to była wina Riotu. Dostaniesz ub, ale sens proszenia o niego jest tylko jak napiszesz do angielskiego supportu, w polskim odpowiedzi się nie doczekasz przez 7 dni.

Opublikowano

Co za boby tu piszą ps Up. Wystarczy że zaznaczysz Polską narodowość to możesz po Polsku pisać do nich a po 2 nie odbanują cię bo ten leaver booster automatycznie banuje a nie adminitratorzy więc niestetety musisz poczekać .

Opublikowano

Co za boby tu piszą ps Up. Wystarczy że zaznaczysz Polską narodowość to możesz po Polsku pisać do nich a po 2 nie odbanują cię bo ten leaver booster automatycznie banuje a nie adminitratorzy więc niestetety musisz poczekać .

Bobem to ty jesteś, dostanie ub bo DC były z winy Riotu, wyjdź ;)

Opublikowano

Oki :) Wysłałem zgłoszenie ,wiecie może kiedy wyślą mi odpowiedź ?

Jak napisałeś do angielskiego to myślę że do 24h, tam odpowiadają szybko.

W polskim może być już gorzej, nie raz czekałem ponad tydzień na odpowiedź.

Opublikowano

A jeszcze takie pytanko.. Wy też mieliście wczoraj jakieś lagi ,albo błędy przy logowaniu ?

Tak bardzo dużo osób wczoraj miało mega lagi.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Nie dostaniesz unbana.

DarkIneferno (League of Legends Player Support)

Sie 20 06:52 (PDT)
Witaj, Filent
Mieliśmy niedawno problemy z serwerami europejskimi ale już udało nam się z nimi uporać. Jeżeli przeglądałeś w tym czasie forum statusu serwera, mogłeś znaleźć tam post z informacjami o tych problemach i o postępach w ich rozwiązaniu.
Niestety nie możemy modyfikować statystyk takie jak opuszczone gry, przegrane, punkty ligowe czy MMR by uniknąć ewentualnych nadużyć.
Zauważ też proszę, że choć czasem przegrane są odpuszczone gdy doświadczamy ogromnych problemów ze stabilnością serwerów, to dzieje się tak tylko od momentu włączenia tej funkcji. Niestety nie jesteśmy w stanie przyznać odpuszczonej przegranej wstecz.
Rozumiem, że zawieszenie konta może być frustrujące, zdajemy sobie sprawę, że czasami gracze nie mają wyboru i muszą opuścić grę. Ja również opuściłem grę kilka razy bo nie było innego wyjścia. Tym niemniej, gracze otrzymują zawieszenie jedynie gdy opuścili kilka gier w relatywnie niewielkim okresie czasu, a nie po jednym czy dwóch takich przypadkach - dlatego też niestety nie będę wstanie znieść tego zawieszenia.
Ostrzeżenia i początkowe jednodniowe zawieszenia są zamierzone jako bufor dla wypadków i zdarzeń, które mogą przytrafić się każdemu z nas. Ktoś kto jest ciągle rozłączany z gry wciąż otrzyma zawieszenie ponieważ niezależnie od przyczyny opuszczenia gry lub bycia AFK wciąż czyni on rozgrywkę mniej satysfakcjonującą dla pozostałych graczy.
Twoje konto zostanie odblokowane zgodnie z datą podaną w wiadomości gdy próbujesz zalogować się do klienta gry League of Legends. Zawieszenie kończy się o ten samej godzinie jak ta w której się rozpoczęło, ponieważ zawieszenia działają w cyklu 24 godzinnym. Twój poziom Leaver Bustera będzie się obniżał im więcej rozegrasz gier bez żadnego opuszczenia.
Tutaj uzyskasz więcej informacji na temat Leaver Bustera:
Przepraszam z wszelkie niedogodności. Daj mi proszę znać jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości.
Pozdrawiam
Regards,
DarkIneferno
Player Support Riot Games

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Oto moja wiadomość do nich :

Witam.
Grałem dziś jakoś o 22:30 byłem akurat w trakcie meczu 5v5 ,gdy nagle dostałem silnych lagów miałem około 1800pingu ,lagowało mnie tak jakoś 10 sekund po czym wywaliło mnie z gry. Kiedy próbowałem wejść do gry pisało ,że "Witamy przywoływaczu - do gry loguje się zbyt wielu graczy. Aby wszystko działało płynnie, musisz chwile poczekać.". Czekałem jakieś 6-7 minut ,i kiedy już miałem się logować wyskoczył mi komunikat ,że dostałem bana od LeverBuster za nieaktywność w grze. Od kolegów słyszałem ,że też mieli podobne problemy ,ale bana nie dostali ,więc nie wiem czym zawiniłem. Zablokowane jest konto do 26 sierpnia czyli 7 dni. Bardzo proszę o pomoc.

Ich odpowiedź:

Witaj, Przywoływaczu

Rozumiem, że zawieszenie konta może być frustrujące, zdajemy sobie sprawę, że czasami gracze nie mają wyboru i muszą opuścić grę. Ja również opuściłem grę kilka razy bo nie było innego wyjścia. Tym niemniej, gracze otrzymują zawieszenie jedynie gdy opuścili kilka gier w relatywnie niewielkim okresie czasu, a nie po jednym czy dwóch takich przypadkach - dlatego też niestety nie będę wstanie znieść tego zawieszenia.
Ostrzeżenia i początkowe jednodniowe zawieszenia są zamierzone jako bufor dla wypadków i zdarzeń, które mogą przytrafić się każdemu z nas. Ktoś kto jest ciągle rozłączany z gry wciąż otrzyma zawieszenie ponieważ niezależnie od przyczyny opuszczenia gry lub bycia AFK wciąż czyni on rozgrywkę mniej satysfakcjonującą dla pozostałych graczy.

Twoje konto zostanie odblokowane zgodnie z datą podaną w wiadomości gdy próbujesz zalogować się do klienta gry League of Legends. Zawieszenie kończy się o ten samej godzinie jak ta w której się rozpoczęło, ponieważ zawieszenia działają w cyklu 24 godzinnym. Twój poziom Leaver Bustera będzie się obniżał im więcej rozegrasz gier bez żadnego opuszczenia.
Jeżeli masz problemy z ciągłym wyłączaniem się gry to możemy być w stanie Ci pomóc. Nie będziemy w stanie usunąć Twojego zawieszenia ale być może będziemy w stanie zapobiec mu w przyszłości.
Tutaj uzyskasz więcej informacji na temat Leaver Bustera:

https://riotgames.zendesk.com/entries/21205676-opuszczanie-gier-leaverbuster-faq

Przepraszam z wszelkie niedogodności. Daj mi proszę znać jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości.

A to moja odpowiedź:

Oczywiście rozumiem to ,że powinienem dostać blokadę ,za kilkukrotne opuszczanie gier ,lecz w tym wypadku ,wina nie była po mojej stronie.Wyrzuciło mnie z gry tak jak setki ,a może nawet tysiące innych graczy (sądząc po tym co pisało na ekranie logowania) ,więc disconnect ,nie był przez mój internet ani komputer. Więc skąd mam mieć pewność czy takich błędów w grze nie będzie dalej ? A co jeżeli po tygodniu ,gdy zacznę mecz ,znów mnie wyrzuci ,przez błąd leżący po waszej stronie ,i dostanę bana znów na 7 dni ,albo już permanentnego ?

Jak myślicie ? Mam jeszcze jakieś szanse na ub ?

Opublikowano

Nie masz według mnie. Tak jak piszą wyszedłeś zbyt wiele razy z gry. A że akurat ten raz który przychylił szalę trafił się z ich winy to już po prostu pech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...