Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer...

ThePatrol258

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuje komputera (cena do ok. 2500 zl) ktory poradzil by sobie nowszami grami pokroju MoH: Warfighter na chociazby srednich detalach. W oko mi wpadl komputer z avansa: www.avans.pl/actina-komputer-actina-alfa-5,id-135903

Czytalem o podzespolach na ktorych zostal on zlozony na benchmarku i podobno Battlefield 3 dziala na ultra. Kolega ma niemal identyczny sprzet tylko ramu 4 GB i Crysis 3 dziala na Max. detalach. Czy warto go brac ? Ewentualnie czy dalo by rade zlozyc cos sensownego w takim budzecie ? Stary komputer sie popsul i to dosc porzadnie. Wyciagnac z niego dalem rade 2x2GB goodram ddr2 i dysk Segate 250 GB Sata II.

Opublikowano

Nie kupuj gotowców, nie opłaca Ci się. Nie zdziw się, jak będzie Ci się wyłączać w grach, oraz jak Ci zasilacz padnie, a z nim płyta czy coś. Lepiej złożony komputer.

Intel Core i5 3350P LGA1155 BOX - 666.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 125.00 zł
MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 196.00 zł
MSI ATI Radeon HD7850 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express (ver. OC) - 609.00 zł
SilentiumPC Deus G1 500W - 186.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 206.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 71.00 zł

Opublikowano

Dzieki, tylko do tych radeonow do nie za bardzo mam zaufanie. Mialem juz jeden pecet z Radeon HD 4*** (nie pamietam dokladnie) to po kilku tygodniach spalil sie podczas gry w Call of Duty 4. Po tej karcie kupilem GeForce 8500 gt (wiem ze slaby ale dalem za niego 30 zl) i nie bylo problemow bo ta sama gra dzialala bez problemu i karta sluzyla mi do "dzis" (pecet siadl 3 dni temu). Czy jakis odpowiednik tej karty od nvidii bylby sensowny ?

Opublikowano

@UP Jak się nie znasz to nie skreślaj całej firmy po przypadku.

Podałem Ci zestaw z nvdią tylko ciut droższy od twojego budżetu

Opublikowano

Nagrywarka to nie problem ( 100 zl taniej lub drozej to dla mnie nie roznica) dzieki wszystkim za odpowiedzi. Prawdopodobnie wybiore zestaw z GTX'em. A czy w pozniejszym czasie da rade wlozyc na ta plyte glowna Intel Core i7 ?

Opublikowano
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=77608&s=61601&s=77562&s=72953&s=73501&s=77873

Tu masz bez nagrywarki.

A tu z :

Nagrywarka :

http://techplanet.pl/produkty/napedy-optyczne/liteon-nagrywarka-dvd-ihas122-04-czarny-oem,39392.html

4gb pamięci :

http://techplanet.pl/produkty/napedy-optyczne/liteon-nagrywarka-dvd-ihas122-04-czarny-oem,39392.html

Oczywiście muszisz zostawić sobie stary dysk. W póżniejszym czasie ewentualnie wymienić.

Jest tutaj procesor najnowszej generacji.

Chyba że będziesz miał budżet do 3000 tysi. Za stary dysk byś dostał chyba ze 100zł. Nowy kosztuje ok.200

Opublikowano

Dzieki @TrueFaith

Zapewne wybiore zestaw podany przez ciebie. Najbardzie oplacalny za ta cene. A dokupujac do niego raz na jakis czas jakas lepsza czesc lub dodac ramu to mozna wypas kompa zrobic ;) Innym tez dziekuje za starania i ze probowali doradzic

Opublikowano

A swoja droga to czy na plyte glowna Gigabyte GA-946-GM S2 da rade wrzucic jakies niezle podzespoly ? jesli tak to byloby fajnie bo komputer do drugiego pokoju by sie przydal. Chociaz tez nie wiem czy nie lepiej byloby dolozyc jeszcze do nowego zestawu

Opublikowano

Ciekawy konfig(mowie o tym nazywajacy sie "jak drozej" ;). A czy podobny tylko z plyta glowna na SLI ? Dwie karty polaczone mostkiem to duzy skok w wydajnosci. No i oczywiscie zeby nie bylo wiecej niz te ledwo wyciagniete 3,5k

znalazlem cos takiego: www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-p67a-ud7-b3rev_10

Czy reszta podzespolow bedzie pasowac ?

Opublikowano

I tak teraz SLI nie złożysz, musiałbyś ewentualnie zbierać na 2 kartę w przyszłości. Jak by co to ten zestaw będzie do tego dobry:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77728&s=63363&s=27972&s=73528&s=77562&s=77608&s=72602&s=77781&s=66498

Z tym że nie wiem jak z obsługą SLI przez mobo, na stronie producenta jest tylko CrossFireX

Opublikowano

Teoretycznie karty zwolnią do poziomu najsłabszej którą włożysz, w praktyce mogą nie zadziałać. Lepiej kupić identyczną. Możesz też zmienić ją na ASUS GTX760 żeby w przyszłości było taniej do SLI. I jak będziesz robił to SLI to zasilacz też na minimum Deus M1 650W lub wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...