Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ps3

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kiedyś zepsuło mi się ps3 w taki sposób że wszystko jest ok. ale jakby kabel hdmi nie był podpięty. Konsola jest włączona, a na telewizorze pisze brak sygnału. Z kablem na pewno jest all ok bo mam 1 do xboxa i ps3 i na xboxie all ok. W czym może być problem?

Opublikowano

Problem prawdopodobnie tkwi w wejściu hdmi(dużo osob ma z tym problem). Z tego co wyczytałem to mógł ci paść układ MM864709 826P5BSCO znajdującego się w pobliżu złącza HDMI. Po wymianie układu konsola normalnie podaje obraz i dźwięk przez HDMI.

Potrzebna jest tylko podmianka.

@edit

Sam miałem taki problem i to rozwiązanie pomogło.

Elektryk powiedział, że winą uszkodzenia był zwarty kabel. -.-"

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Jeśli nie działa hdmi, a pewnie 2@ up ma rację to spróbuj podłączyć normalnie, poprzez kable. Miałem problem ale w drugą stronę. Wejście cinch odmówiło posłuszeństwa i okazało się, że jest uszkodzone.

Opublikowano

Euro złącze ! Zobacz na tym, to jest takie dlugie wejscie, jak w dvd, mysle ze cos zle po ustawiales i poprostu przestawiles na te EZ

1377531174-U173186.png

Opublikowano

czyli muszę iść do serwisu? Z kablem wszystko w pożądku bo działa na xboxie

Opublikowano

Podłącz konsole kablami AV które były w pudełku razem z konsolą tak jak napisał CI armatik, obraz powinien zaskoczyć jeśli nie to robisz to co Ci napisał romanrex, gdy obraz się pojawi podłącz kabel hdmi do konsoli i tv, następnie w opcjach video wybierz hdmi, jeśli obraz nie wskakuje to albo wina kabla hdmi albo popsuło się wejście w konsoli...

sprawdź na innym kablu hdmi, jeśli nie działa to serwis

819531478353821175209.gif

Opublikowano

z kablem wszystko w pożądku bo mam 1 kabel hdmi od ps3 i xboxa sprawdze czy mam te kable i jeśli nie będzie działać jadę do serwisu

edit: 2 kable nie działają i tu moje pytanie:

Czy za samo zdiagnozowanie problemu w serwisie będę musiał płacić?

Jeśli tak to ile?

Jeśli jest to zepsuto co mówicie to ile będzie kosztować naprawa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...