Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Maxowanie Skilli na Zedzie.

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tej pory maxowałem tak : R,E,Q,W lecz czytałem dużo tematów związanych z zedem i rozważam opcję R,E,W,Q. Która opcja lepsza? W jako 2 bo częstszy escape, oraz więcej AD w early = mocniejsze E. Czekam na opinie.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Nie zbyt Cię rozumiem, ale ja robię tak.

R > E > Q

A na w doganiam przeciwnika jeśli ma jakiekolwiek szansę na przeżycie.

Opublikowano

Nie powiedział bym że głąbó Kulka, oglądałem streama jakiegoś anglika i również maxował E,W,Q. Q jako 1? Lol2 to chyba tylko jeżeli jesteś dociskany i nie masz jak farmić chociaż i tak E lepszy. Duży AOE dmg. Chodzi o to czy lepiej maxować 2 W czy Q.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Drugie lepiej maksować E, a 1 Q (nie wliczając ulta). Ale jeżeli już chcesz maksować 1 e to 2 w.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Właśnie większy DMG z R będzie bo podczas ulta bicie z E będzie na tyle mocno że się wyrówna bo z Q nie zawsze się trafia bardzo łatwo tego uniknąć.

csyt2-signa.png

Opublikowano

ja zawsze jako pierwszy max E aczkolwiek zastanawiałem się jak grać np. vs fizz czy coś

oglądałem streama imby i on maxował Q

kilka dni temu to sprawdziłem i już w pierwszym meczy zdominowalem właśnie fizza który wcześniej niszczył mnie jak chciał (i hate E) oraz złożyłem Quadre (byłaby penta ale jabany taric xD)

polecam R Q E W

Opublikowano

Zależy gdzie idę.

Jeśli do harrasu to

Q - E - W

jeśli tak lajtowo i blisko wroga

E - Q - W

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

duzej roznicy nie ma miedzy maxowaniem q i e kazdy maxuje to co woli i jak mu sie wygodniej gra

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Maxowanie E jest raczej bez sensu ;). Kiedyś maxowało sie to bo robilo wiekszy dmg, ale kilka patchów temu przenieśli wiekszość dmg na Q dlatego sie je maxuje :).

/reflink

Opublikowano

Nawet jak idę topa , jungle , mida maksuje :

Na początku biorę Q , i to maksuje ( niski CD , harass , skill na odległość )

Potem biorę E , maksuje jako 2 ( również niski CD , dobry do farmy )

A potem W ( dash oraz klon )

Opublikowano

Właśnie chodzi o tą farmę, z Q nie pofarmisz musisz użyć W, a używając W co na niskich lv. ma CD kosmiczny nie masz escape i jesteś free killem. E maxuje jako 1 bo liczy się Early. Jeżeli się wyfarmisz to GG.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Zależy od przeciwników. Jeśli grać przeciwko championom melee gdzie wchodzisz w wymiane ciosów to radziłbym Ci maksować E.

Tak zresztą robi topka. Froggen, Scarra, xPeke.

Oczywiście nie przeciw każdemu, jeśli melee ma dobry harras wtedy maksujemy Q.

Osobiście radziłbym maksować R > Q > E > W bądź R > E > Q > W ;)

Opublikowano

Oglądałem parę streamów i właśnie xPeke maxował E, a potem W przeciwko Lux. Podchodził rzucał pod nią E potem Q, ew. jeszcze raz W ult i frag.

csyt2-signa.png

Opublikowano

R>Q>E>W xpeke nie jesteś, Q zadaje największy dmg i ma największy przelicznik, ty będziesz się bił w TFach a nie splitpushował i zabijał osamotnione cele....

Opublikowano

na midzie czy topie zawsze maxuje q potem e. a moja taktyka to spychanie gościa pod wierze i ciagły harras w/q/e w odpowiednim momencie ult i fag. do farmy też q lepsze jeśli to mnie ktoś chce wypychać...

Opublikowano

Sluchajcie , gdy mam ciezka linie to maxujemy Q np na kayle zeby farmic , kiedy mam łatwy lane np lux to maxujemy E potem W zeby miec wieksze szanse zeby uciec od klatki . KONIEC KROPKA ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...