Skocz do zawartości

[Problem] Ścinki

Husanks

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka . Gram już od jakiegoś czasu w NFSW Nigdy nie miałem z nim problemów , grało mi się świetnie . Lecz od pewnego czasu irytuje mnie pewna rzecz.... Mianowicie tak zwane ,,Ścinki'' . Dokładniej mówiąc , Podczas większej prędkości (100km/h) Gra zaczyna mi się ,,Ścinać'' coś w stylu slow motion , przy tym prędkości nie tracę czy coś podobnego . Ale bardzo przeszkadza to podczas swobodnej jazdy , wyścigach itp . Czasem , przez to trafiam w ,,ścianę'' przez co zlatuje na ostatnie miejsce . Pojawiają się też cofnięcia , o kawałek w tył . Najczęściej przy tych ,,ścinkach'' albo slow motion buguje się także cały dźwięk zarówno z NFS'a , jak i z Windows'a (7) . Dodam że cały czas gram na Średnich Detalach oraz Rozdziałce 1280x1024 , nigdy nie sprawiało mi to problemów . ( Przepraszam za błędy gramatyczne :) )

Mój komputer i net :

Procesor : Intel Core 2 Duo CPU E7400 2.80GHz

Grafika : NVIDIA Geforce 8600 GT ( Z Sterownikiem 320.49 [ Najnowszy ze strony nvidia.pl ] )

DirectX : DirectX 11

System : Windows 7 Home Professional

Sterownik do Karty Dźwiękowej : High Definition Audio 6.1.7601.17514

Internet : 1.5MB/s (Czasami podchodzi do 3MB/s ) [ Z Hostingu net.wieszowa.pl , jest on w mojej okolicy ] )

z Góry dziękuję za Pomoc :)

//edit : Dodam jeszcze , że po tych ścinkach auta które uczestniczą w obecnym wyścigu , dosłownie ,,wariują'' przynajmniej u mnie , jeżdżąc od boku do boku , przy czym wszystkie rzeczy które można po drodze rozwalić latają w powietrzu wraz z samochodami . Zrobiłem z kolegą wyścig prywatny , to po chwili gdy była ta ,,ścinka'' on u mnie zaczął wariować , a ja u niego .

//edit2 : Od niedawna mam nowy dysk ( 300 GB Pamięci 7200 Czegoś tam , chyba obrotów ) Ale pewnie to nie od tego będzie problem , bo mam ten dysk od 4 tygodni , a mój stary ( 100 GB ) Stał się dyskiem zewnetrzym .

Pozdrawiam.

Włącz filtrowanie społeczności w opcjach, pomaga to na ściny w jeździe dowolnej.

Skoro mówisz, że cię cofa to najprawdopodobniej wina zbyt dużego pingu.

Na początek wykonaj profilaktycznie podstawowe czynności, czyli wyłącz wszystkie zbędne procesy na czas gry, przeczyść komputer CCleanerem, ściągnij jakiś program do optymalizacji łącza.

Programu do optymalizacjii łącza nie mam . Mam powyłączane programy ( GG , STEAM ) Skype nie wyłączam , ponieważ gadam przez niego z kolegą , który gra razem ze mną w NFS'a , od początku grania w nfs'a i inne gry gadam i gram z nim przez skype . Czy ja wiem zbyt duży ping ... Kolega ma internet 1MB/s , nie zacina mu tak jak mi , chociaż mam od początku ten internet więc chyba to nie wina pingu . Filtrowanie społeczności zaraz wyłącze , zobaczy czy coś pomoże w jeździe dowolnej i zedytuje ten post . Komputer CCleaner'em przeczyszczam co jakiś czas z nawyku . ( 3-5 dni ) Używam GBooster'a .

//edit : Wył . filtrowania społeczności nic nie dało . Dodam też , że inne gry , ( Left 4 Dead 2 , Call Of Duty Modern Warfare 3,2,1 Black ops 2 , League Of Legends ) działają bez zarzutu na Wysokich .

Pozdrawiam.

Nie ma na to prostego wyjaśnienia. Musiałbyś poświęcić swój czas i komputer aby sprawdzić przyczynę.

Sformatować komputer i byćmoże potrzebujesz szybszego internetu albo lepszej grafiki.

Oprócz tego wg mnie powinieneś mieć DirectX 9.0 na takiej karcie graficznej :)

Niestety musisz grać tak jak jest albo próbować formatów i innych spraw.

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Problem] Ścinki   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...