Skocz do zawartości

[ANKIETA] Twój ulubiony ide.

Gość povskill

Twoje ulubione IDE.  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Choose.

Rekomendowane odpowiedzi

NetBeans niby to samo co eclipse ale jakoś lepiej mi wpadło w oko ;)

Ja również zagłosowałem na netbeans. Dla mnie łatwo i szybko się tworzy JNI.

Aczkolwiek używam wszystkich ide, takie szybkie plusiki dla każdego:

Intelij: Do refaktoryzacji kodu po deobfuskacji - szybki,inteligentny, no i ten 'dark' interfejs <3

Eclipse: Do małych projektów - JarDesc(mój ulubiony atut tego ide), ogrom pluginów, szybki i łatwy w obsłudze debug z hotswapem, EGit

Netbeans: Aktualnie używam do swoich projektów - przyjemny interfejs, profiler <3 , antscript <3.

Vim(Linux is my IDE) :)

@down
Edytor vim.
Kompilator gcc.
Więcej do szczęścia nie potrzeba.

Zresztą wolę to wyżej zuzywające max 10MB ramu od netbeansa(odpal go na tanim VPS'ie) lub innego gowna zracego 0,5GB :)

@Edit "Zintegrowane środowisko programistyczne (ang. Integrated Development Environment, IDE) jest to aplikacja lub zespół aplikacji (środowisko) służących do tworzenia, modyfikowania, testowania i konserwacji oprogramowania."

Tak więc Linuxa można podciągnąc do IDE :)

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Pisać Cię nie nauczyli?

Odapl na VPS'ie z 256Mb ramu twojego Netbeansa żrącego 512Mb.

@edit i powiedz mi co ma Netbeans/Eclipse a nie ma to co podałem :)

Kodzenie przez vps? Gratulacje.

Spokojnie odpale nb na 256 mb ramu.

Czego nie ma? :

Double%20Facepalm.jpg

Pisać Cię nie nauczyli?

Odapl na VPS'ie z 256Mb ramu twojego Netbeansa żrącego 512Mb.

@edit i powiedz mi co ma Netbeans/Eclipse a nie ma to co podałem :)

Ja se centralnie odpalam mario na vps napisanego w eclipse odpalam i 1 mb ramu je tylko.

Eclipse też na vps trzymam i notatnik i przeglądarke

536061453511031953381.png

Kodzenie przez vps? Gratulacje.

Spokojnie odpale nb na 256 mb ramu.

Czego nie ma? :

Double%20Facepalm.jpg

Mam projekt na VPS'ie, to specjalnie będe ściągać kilka plików, zmieniać coś, uploadować, i robić builda? Zresztą w terminalu też się fajnie pisze, myszki nie trzeba używać :) No ale ty oczywiście wielki "znafffca"(z przekonaniem że Java to przyszłość).

#PHP-things

08FMpDu.png

Mam projekt na VPS'ie, to specjalnie będe ściągać kilka plików, zmieniać coś, uploadować, i robić builda? Zresztą w terminalu też się fajnie pisze, myszki nie trzeba używać :) No ale ty oczywiście wielki "znafffca"(z przekonaniem że Java to przyszłość).

dafq? My tu rozmawiamy o poważnych projektach a nie na notatnik.

I weź ogarnij.

Face_palm.jpg

A co mi tam, masz facepalma.

Poażne projekty? Gdzie ktoś o tym napisał?

Samego VIM'a można zrobić żeby wyglądał jak IDE(VIM as Python IDE), większość użytkowników VIM'a nie wie co potrafi, obsługa myszki jest, TAB'y są, podgląd katalogów jest. Używałeś kiedykolwiek jakiegoś Linuxa?

@Edit, specjalnie ściągłem netbeans.

i179cz.jpg

#PHP-things

08FMpDu.png

Face_palm.jpg

A co mi tam, masz facepalma.

Poażne projekty? Gdzie ktoś o tym napisał?

Samego VIM'a można zrobić żeby wyglądał jak IDE(VIM as Python IDE), większość użytkowników VIM'a nie wie co potrafi, obsługa myszki jest, TAB'y są, podgląd katalogów jest. Używałeś kiedykolwiek jakiegoś Linuxa?

@Edit, specjalnie ściągłem netbeans.

i179cz.jpg

1. Zajmowana pamięć zależy od twojej pamięci ram -__-

2. Mam linucha na lapku i nigdy nie kodze w vimie.

3.wygląd? Serio? Ma taby ? suuuper, ja mam alt + shift + f.

Spróbuj ogarnąć 1841 klas w vimie , refaktoryzować kod, tworzyć gui, profilować, debugować z hotswapem, naprawiać kod w wielu klasach na raz, przemieszczać wiele zmiennych, zmieniać reprezentacje numerów, zmieniać argumenty metod, organizować importy, nawigować po kodzie jednym kliknięciem .

Mało jeszcze wiesz a gadasz jak byś zjadł wszystkie rozumy.

Ciekawe po co w ogóle pisać na jakimś vps w terminalu, chyba tylko dla szpanu (Skoro nic nie przeszkadza ci w uruchomieniu "ramożernych" IDE albo jakiś innych graficznych programów jak notatnik) i nic wielkiego tym nie zrobisz (Tylko tryb tekstowy i mało dostępnego ramu na programy stworzone w tym czymś). Po za tym wszystkie operacje trwają dłużej przez brak trybu graficznego i ułatwiaczy w tym "IDE".

Nie musisz odpowiadać, nie chce mi się z tobą kłócić bo to i tak do niczego nie zaprowadzi.

1377774857-U369478.png

Ciekawe po co w ogóle pisać na jakimś vps w terminalu, chyba tylko dla szpanu (Skoro nic nie przeszkadza ci w uruchomieniu "ramożernych" IDE albo jakiś innych graficznych programów jak notatnik) i nic wielkiego tym nie zrobisz (Tylko tryb tekstowy i mało dostępnego ramu na programy stworzone w tym czymś). Po za tym wszystkie operacje trwają dłużej przez brak trybu graficznego i ułatwiaczy w tym "IDE".

Nie musisz odpowiadać, nie chce mi się z tobą kłócić bo to i tak do niczego nie zaprowadzi.

"chyba tylko dla szpanu" - mnie tam nie zaimponował :D

Używanie samej klawiatury? Jak znasz wszystkie skróty, porobisz macra, to taka wygoda że...

Spróbuj ogarnąć 1841 klas w vimie , refaktoryzować kod, tworzyć gui, profilować, debugować z hotswapem, naprawiać kod w wielu klasach na raz, przemieszczać wiele zmiennych, zmieniać reprezentacje numerów, zmieniać argumenty metod, organizować importy, nawigować po kodzie jednym kliknięciem .

Jak napiszesz(lub znajdziesz jeśli istnieje) sobie plugin nie ma sprawy.

PS.Nie wiem jak ty robisz(każda funkcja/zmienna w osobnej klasie?), że masz 1841 klas do ogarnięcia.

@down metoda też jest funkcją.

#PHP-things

08FMpDu.png

@UP Po pierwsze nie FUNKCJA tylko METODA. po 2 - każda klasa odpowiada jednemu typowi obiektu... (Ale nie ma czegoś takiego jak typ, poowiedziałem żebyć lepiej zrozumiał) :) A tych "typów" czasem tyle jest. (można robić klasy wewnętrzne, ale i tak po kompilacji się rozdzielają)

Po 3 - Jak chcesz się tu wypowiadać, miej chociaż podstawowe informacje o Javie.

708121422388637873334.png

Używanie samej klawiatury? Jak znasz wszystkie skróty, porobisz macra, to taka wygoda że...

Jak napiszesz(lub znajdziesz jeśli istnieje) sobie plugin nie ma sprawy.

PS.Nie wiem jak ty robisz(każda funkcja/zmienna w osobnej klasie?), że masz 1841 klas do ogarnięcia.

@down metoda też jest funkcją.

"Jak napiszesz(lub znajdziesz jeśli istnieje) sobie plugin nie ma sprawy."

Zadawaj pytanie o najlepsze ide, dodaj pozycje do odpowiedzi, ludzie będą odpisywać "zrób własne" ....

PS.Nie wiem jak ty robisz(każda funkcja/zmienna w osobnej klasie?), że masz 1841 klas do ogarnięcia. - a ty robisz wszystko na "paru klasach" - programowanie obiektowe, robisz to źle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [ANKIETA] Twój ulubiony ide.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...