Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyśpieszyć działanie metin2

Monekorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj chciałbym zaprezentować wam malutki poradnik który pomoże graczom ze słabymi komputerami.

Dzięki niemu płynność gry i "lagi" powinny mocno zmaleć.

Ustawienia (z powodu zbyt dużych wymiarów mogę wrzucić tylko link).

http://scr.hu/0lq6/wqejn

Ustawienia zaznaczone kolorem pomarańczowym na screenie powinny być takie same u was.

Reszta nie powinna was obchodzić.

Przetłumaczenie

A- Rozdzielczość gry (im mniejsza tym lepiej)

B- Częstotliwość odświeżania

C- Pełny Ekran

D- Tablica znaków z gry (używamy znaków które są w niej dostępne)

E- Mgła

F-Cienie

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeżeli dalej macie problemy i gra się zacina lub wolno chodzi należy wejść w "Menedżer zadań Windows",

znaleźć "metin2client.bin", (lub nazwę prywatnego serwera który macie odpalony),kliknąć na niego prawym przyciskiem myszy i ustawić priorytet na "Wysoki"

Mam nadzieję,że pomogłem.Poradnik robiłem sam.

2912562157.png

Więc nie mów mi,że jestem lagerem :D

Opublikowano

Takie duże rozmiary obrazka? 483x267? Przecież można to łatwo wrzucić... Tak samo wrzucałem obrazki z 4000px i wszystko pięknie śmigało...

b74ky3.jpg

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Na moim PC to i tak wszystko ładnie śmiga, ale poradnik na pewno przyda się komuś ;D

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm... poradnik dla nowych, ale trzeba mieć na prawdę słaby komputer aby to zastosować. Chyba że szykujesz się na ox/zuo i chcesz zwiększyć ilość FPS'ów.

• 1 rok później...
Opublikowano

A ja mam pytanie: co z laptopami? Mój laptop jest aż za mocny na metina a i tak w mieście mam może 5 fps, a przy biciu np. metka może 10... 

Win 8

6 gb RAM

AMD Radeon HD 8570M

Intel Pentium CPU B960 @ 2x 2.20GHz

Mam ustawioną cały czas maksymalną wydajność. W gry takie jak world of tanks (50-60fps na słabych detalach), league of legends (prawie max detale 70-90fps) gram bez problemu a metin 5-15fps przy jednym kliencie, gdzie na starym PC mogłem bez problemu odpalić main konto + buff i expić. A stary PC poleciał na złom już chyba ze 4 lata temu. 

Ktoś coś może pomóc?

Na moim PC w domu nie mam żadnych problemów, nawet w mieście mnie nie tnie w ogóle.

Opublikowano

Przydatne, łap plusa, dużo się nie po rozpisywałeś.

Komuś się przyda na 100%.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wątpię, że komuś się przyda w dzisiejszych czach

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...