Skocz do zawartości

Jak przyśpieszyć działanie metin2

Monekorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj chciałbym zaprezentować wam malutki poradnik który pomoże graczom ze słabymi komputerami.

Dzięki niemu płynność gry i "lagi" powinny mocno zmaleć.

Ustawienia (z powodu zbyt dużych wymiarów mogę wrzucić tylko link).

http://scr.hu/0lq6/wqejn

Ustawienia zaznaczone kolorem pomarańczowym na screenie powinny być takie same u was.

Reszta nie powinna was obchodzić.

Przetłumaczenie

A- Rozdzielczość gry (im mniejsza tym lepiej)

B- Częstotliwość odświeżania

C- Pełny Ekran

D- Tablica znaków z gry (używamy znaków które są w niej dostępne)

E- Mgła

F-Cienie

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeżeli dalej macie problemy i gra się zacina lub wolno chodzi należy wejść w "Menedżer zadań Windows",

znaleźć "metin2client.bin", (lub nazwę prywatnego serwera który macie odpalony),kliknąć na niego prawym przyciskiem myszy i ustawić priorytet na "Wysoki"

Mam nadzieję,że pomogłem.Poradnik robiłem sam.

2912562157.png

Więc nie mów mi,że jestem lagerem :D

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

A ja mam pytanie: co z laptopami? Mój laptop jest aż za mocny na metina a i tak w mieście mam może 5 fps, a przy biciu np. metka może 10... 

Win 8

6 gb RAM

AMD Radeon HD 8570M

Intel Pentium CPU B960 @ 2x 2.20GHz

Mam ustawioną cały czas maksymalną wydajność. W gry takie jak world of tanks (50-60fps na słabych detalach), league of legends (prawie max detale 70-90fps) gram bez problemu a metin 5-15fps przy jednym kliencie, gdzie na starym PC mogłem bez problemu odpalić main konto + buff i expić. A stary PC poleciał na złom już chyba ze 4 lata temu. 

Ktoś coś może pomóc?

Na moim PC w domu nie mam żadnych problemów, nawet w mieście mnie nie tnie w ogóle.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Jak przyśpieszyć działanie metin2   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...