Skocz do zawartości

Płonąca karta graficzna

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od czerwca zaczeły sie moje problem z grafiką :

Otóż przy posiedzeniu przed kompem tak średnio 1 h przy lepszych grach taki jak np. Darksiders 2 , Wot (zła optymalizacja) komp potrafi sie sam wyłączyć .

Temperatura karty która udało mi sie zanotowac to 110 celcjuszy/a w kompie mam w sumie 4 wiatraki , jedne na procku jedne na grafice jedne w zasilaczu i jeden z tyłu obudowy.

Kompa czysciłem , grafike odkręcałem z 50 razy i patrzyłem czy nie spłoneła ale jest normalna .

Raz przy długim posiedzeniu chciałem sprawdzic czy to naprawde wina karty i czy programy sie nie mylą więc wziołem jajko owinołem sreberkiem włożyłem na karte graficzna po 1.30 h (3 razy sie wyłączył) miałem jako jak z garka -_- (serio)

Już sam nie wiem co robić karta to ATI Radeon HD 4800 komp już nie jest na gwarancji .

Screeny :post-675126-0-35848200-1376920086.png

A i moge dokładnie powiedziec kiedy sie wyłacza bo ekran zaczyna sie ciać .

Dodam że karta graficzna ma waitrak który sam sie ustawia względem pracy karty i takowy zawszy jest na 50% i karta sie nie chłodzi dopiero gdy włącze go na 100% temperatura spada .

Po 5 minutach z wiatrakiem na 100% (jak gram to zawsze go tak mam włączonego) to 87 stopni pana C.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Sprawdze czy chłodzenie sie nie "odlepiło" od gpu .

Jak to nie pomoże to rozbiore ją i sprawdze .

Nie pamiętam czy to wtym czy w innym modelu świeciał sie lamka gdy karta była uszkodzona .

Dam znać jak z tym zrobie .

a i temperatura spadła do :

spoczynek 93/ teraz 83 stres 110/109 teraz .

Producent dostarczył mi oprgramowanie do podkecania karty i mam pytanko jakbym sie tym pobawił i zmnijeszył takownaie karta by sie mniej grzała ? (sory za nie wiedze ale wole procki od grafiki :) )

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Podaj DOKŁADNY model zasilacza

@EDIT

A może karta jest od Asus-a ?

Jeśli tak to Asus na modelach HD 4800 zamontował chłodzenia Glaciator które naprawdę są do dupy

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Podaj DOKŁADNY model zasilacza

@EDIT

A może karta jest od Asus-a ?

Jeśli tak to Asus na modelach HD 4800 zamontował chłodzenia Glaciator które naprawdę są do dupy

nie samo chlodzenie, ale sekcja zasilania, zle zrobione pcb i zjebane kondesatory ( które potem zastąpiono polimerowymi )

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Płonąca karta graficzna   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...