Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Siema, mam problem. mam taką płytę: http://obrazki.elektroda.net/64_1220684354.jpg Mam do niej podłączony zasilacz oraz procesor i ram też mam. Tylko nie wiem jak ją włączyć, bo nie mam obudowy i przycisku włączającego komputer. Nagradzam +em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haitz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 W instrukcji znajdź gdzie się włącznik podłącza----------> kup w byle jakim elektronicznym 2 kabelki(myśle że 3zł będzie)------> styknij tymi kablami piny na płycie do których się podłącza normalnie guzik. Na płycie powinno być podpisane "POWER_SW" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anoizm Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zrób spięcie za pomocą np. śrubokręta na pinach gdzie podłączyłbyś włącznik.(te piny na dole) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zobacz w instrukcji do jakich dwóch pinów powinno się podłączyć przycisk. A jak będziesz chciał włączyć to zewrzyj na chwilę te dwa piny jakimś śrubokrętem czy czymś metalowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zobacz w instrukcji do jakich dwóch pinów powinno się podłączyć przycisk. A jak będziesz chciał włączyć to zewrzyj na chwilę te dwa piny jakimś śrubokrętem czy czymś metalowym. tyle ze nie mam instrukcji i nie wiem jakie to te piny. pomoże ktos w znalezieniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haitz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Na płycie pod tymi pinami powinno być napisane "POWER_SW" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 To napisz nazwę płyty bo na zdjęciu nie widać. Ale i tak na samej płycie piny powinny być opisane a to nazywa się power sw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 nie widzę tego bądź ślpey jestem. Płyta to: k7s5a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zobacz tu http://k7jo.de/tools/ECS/manual/k7s5a.PDF na 18 stronie masz wszystko narysowane i opisane. A ty musisz zewrzeć piny z podpisem "Power Button P6 - 8". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 nadal nie rozumiem jak mam to zrobić srobokretem. Napiszesz mi to zrozumialej? bo ja to troche zielonawy. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Bierzesz śrubokręt i dotykasz jednocześnie dwóch wystających kołków (pinów). Nie trzymasz ciągle, tylko zwierasz na chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 dobra, które to sa ? powiedz mi w jakim miejscu na tym zdjeciu ktore wam dalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Za małe jest to zdjęcie żeby coś zaznaczyć. Zobacz w linku który dałem wyżej albo zrób zdjęcie tych wszystkich pinów na dole płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Te 2 odstające piny zaznaczone na czerwono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowiec. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 coś nie łapie. @EDIT chyba spalony zasilacz mam. -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Chcesz spr czy spalony czy nie ? Masz miernik i kawałek drutu ? Zrób tak czarny kabel to masa, obok niego jest kabel innego koloru, nie ma drugiego takiego Teraz weź drut i połącz obwód tak jak na zdjęciu Wentylator w zasilaczy powinien sie uruchomić. Jeżeli tak sie stało to zasilacz jest sprawny, wystarczy teraz tylko spr miernikiem na molex czy jest napięcie. Jeżeli wiatrak sie nie włączy ani nie będzie napięcia na zasilaczy to znaczy że uszkodzony. Przed zrobieniem tej czynności odłącz wszystki wtyczki wychodzące od zasilacza z podzespołów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.